PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401060}
6,5 91 tys. ocen
6,5 10 1 90510
6,2 40 krytyków
Grindhouse: Planet Terror
powrót do forum filmu Grindhouse: Planet Terror

kiczowaty!!

ocenił(a) film na 8

pojechany,kretynski scenariusz, niektore sceny odpychajace, duzo okrucienstwa, dawka humoru, krwiozercze potwory - dokladnie taki, jak mial byc - i dlatego uwielbiam ten film. a muzyka byla poprostu zajebista!!!!!

ocenił(a) film na 9
coma43

Zgadzam się w 100%. Film mnie rozwalił.

coma43

popieram. szkoda że tak wielu "snafcuf kina" wzięło film na serio i zaniżyło mu notę.

ocenił(a) film na 8
djedrys

no wlasnie. wkurzam sie jak ktos pisze, ze film jest popieprzony - w sumie jest, ale w pozytywnym znaczeniu. a zamiast pisac tego typu bzdury, wystarczyloby sie zastanowic - czy gdyby Rodriguez chcial zrobic film na wysokim poziomie, umiescilby w nim kobiete z karabinem zamiast nogi, albo Bruca Willisa, ktorego glowa najpierw sie potwornie deformuje, a potem eksploduje? Rodriguez zrobil mistrzowski film w swoim gatunku. kto uwaza sie za prawdziwego kinomaniaka, powinien umiec docenic i przede wszystkim rozroznic rozne gatunki filmowe.

ocenił(a) film na 6
djedrys

Bo prawdziwy znawca musi podzielać twoje zdanie.

6/10 - kilka śmiesznych scen (bo aż tak bezsensownych), ale nie ma sensu oglądać więcej niz raz.

tom_1984

taki jest styl grindhouse, nie ma sensu oglądać jak sie nie lubi takiego gatunku, dla wszystkich niezadowolonych i zawiedzionych odsyłąm do sprawdzenia w słowniku słowa "gindhouse", po lub tez przed obejrzeniem filmu

ocenił(a) film na 6
hemerocallis

Nie bede ukrywal, ze Death Proof podobal mi sie duzo bardziej od Planet Terror. Death Proof ogladnalbym jeszcze raz, ale Planet Terror juz nie :/

ocenił(a) film na 8
tom_1984

prawdziwemu znawcy film nie musi sie wcale podobac. Chodzilo mi o to, ze niektorzy zle odebrali ten film, jak napisal djedrys - potraktowali go na serio. a do tego filmu trzeba podejsc z dystansem. a jak sie uwaza za kinomaniaka, to znaczy kogos, kto lubi ogladac filmy, i wcale nie trzeba byc znawca, powinno umiec sie odroznic podstawowe gatunki filmowe, a nie oceniac filmu klasy B w kategorii art movie.

ocenił(a) film na 9
coma43

po prostu zajebisty, od pierwszych sekund aż po sam kres :) gadki przemocne :)

ocenił(a) film na 6
coma43

To, że film celowo jest zrobiony słabo, nie czyni go wiele lepszym. A gatunek nie ma nic do rzeczy, kiedy przychodzi do oceny filmu - każdemu kiczowatemu, słabemu filmowi można byłoby dzięki temu podnieść ocenę o kilka punktów, bo "jest beznadziejny, ale w kategorii filmów beznadziejnych jest arcydziełem".
"Planet Terror" mi się średnio podoba, w przeciwieństwie do "Death Proof", czy "Machete", zrealizowanych w podobnym klimacie, a mimom wszystko (w moim odczuciu, przynajmniej) lepszych. I wcale nie dlatego, iż nie rusza mnie nic, poza filmami Bergmana, bo tak bynajmniej nie jest.

ocenił(a) film na 9
coma43

wy, którzy nie doceniacie geniuszu Rodrigueza i Tarantino...

ocenił(a) film na 8
ikaa

to chyba nie bylo do mnie?

ocenił(a) film na 9
coma43

sorry, jasne, że nie! widocznie pomylilam tematy ;)