dzisiaj obejrzałem drugi raz i znowu byłem zachwycony
ten film jest poprostu mega wypasiony - klimat , specyficzny humor momentami , piękne kobiety , dużo akcji i krwi i wiele wiele innych czynników
ja nie wiem jak ludzie mogą wypisywać że to gówno, itp. i jak może on mieć tak słabą ocenę średnią na filmweb
ja dałem 9/10 bo na tyle zasłużył w pełni
ave Roberto R :)
ja również uwielbia ten film , ale niestety część quentina( death proof) jest dużo gorsza (ale film i tak niezły)
Nie zgadzam sie z Toba, uwazam ze Death Proof jest rewelacyjny, jak dla mnie to kwintesencja stylu QT. No moze za malo gangsterki troche;)
Co do Planet Terror, to za 1 pierwszym razem nie skumalem zabardzo tematu, film uznalem za tragicznie chujowy:) Jednak zainteresowalem sie troche tematem filmow typu grindhouse, po czym powrocilem do dziel RR i zmienilem zdanie.
Ten film oglada sie fantastycznie!:) Duzo smiechu, oblesnego horroru wszystko idealnie przemyslane i zsynchronizowane. Patrzac pod tym kontem film w swojej kategorii poprostu rzadzi.
Pokusilem sie nawet o dvd, jak sie okazalo z bardzo ciekawa opcja mianowiecie 'cinema audience reaction track on/off' Niesamowita sprawa :)
pzdr