sobotni wieczor... we dwoje... ochota na film 100%, co lubimy? ... horrory... nie trafilismy, bajka, bajka, bajka, kiepska tresc, nierealistyczna.
Hahahaha, no jeśli po "Planet terror" spodziewałeś się realistycznej treści, to faktycznie pudło. Tylko dlaczego z powodu swojej ignorancji film oceniasz na "mniej niż 1"? Taka nota należy się raczej Tobie za to, co tutaj wypisujesz...
Hmm, wbrew niektórym opisom to nie jest horror. Tylko horror komediowy (ale dokładnie to każdy mówi co innego więc nie wiadomo, ale nie horror). Nierealistyczny? to jest argument?? Nierealistyczny horror??? Podaj mi jeden horror który byłby realistyczny.
pozatym autorzy byli tego świadomi specjalnie to zrobili bo to wlasnie jest Grindhouse planet terror
reżyseria Robert Rodriguez scenariusz Robert Rodriguez zdjęcia Robert Rodriguez , jeżeli spodziewałeś się szi...hita w stylu "One Missed Call" czy "Eye" , nastawiłeś się na prymitywny "straszak" z motywami które widziało się ze 100 x w innych produkcjach, to trafiłeś pod zły adres , Planet terror to po prostu coś innego , nowego . Następnym jak się będziesz tak nastawiał na horror obejrzyj coś w stylu "Quarantine" na pewno będzie ci się podobać , pozdro.
Jeśli ktoś się nastawia na arcydzieła gatunku jak "OBcy", "Inni", czy "Mgła", to też pod kiepski adres trafił.
Jeśli nastawiasz się na wciągającą historię z dobrze przedstawionymi bohaterami i ciekawie budowaną atmosferą grozy - to nie tutaj.
Ten film nie jest doceniony, bo ludzie myślą, że jest to typowy-realistyczny(jeżeli to możliwe?)horror. Nie wiedzą nic o nim, spodziewając się bzdety pokroju amerykańskiej "Klątwy", a dostają "film dla przygłupów, gdzie laska z karabinem zamiast nogi lata i rozwala wszystkich wkoło". Ten film miał być skrajny, miał być wzorowany na kiczu i tandecie filmów klasy B! MIAŁ BYĆ TAKI - TO NIE BŁĄD REŻYSERA!!!
Do tego filmu trzeba przystąpić z dystansem i przymrużeniem oka.
Ps. Nie myślcie, że uważam ten film za arcydzieło, dlatego, że go bronię. Po prostu jest w nim wszystko co lubię: zombie, mocna muza i "to coś".
A tam gadasz farmazony, jak dla mnie to jest swietna parodia filmow typu atak zombi itd, tylko trzeba do niego podejsc z przymruzeniem oka, drugi podobny film ktory goraco polecam bo nie pamietam na jakiej prawdzwej komedi sie tak usmialem to ,,Armia ciemności" pozdrawiam
Cóż, na wieczór we dwoje rzeczywiście się nie nadaje. Tylko, ze zdaje się, ze po to są chociażby krótkie opisy na tyle pudełka, aby się o tym przekonać. A zresztą, sam front wiele mówi.
No cóż, nie wszystko nadaje się na wieczory we dwoje. Chociaż wg. mnie ten film jak najbardziej xD Love story w końcu jest.
QUMIS,TO NIE JEST PARODIA! T O N I E J E S T P A R O D I A ! NIE MYLMY POJĘC. "STRASZNY FILM" JEST PARODIĄ,NIE GRINDHOUSE.
A ja się ubawiłem setnie i z czystym sumieniem daję 8/10. Rodriguez stworzył genialne kino kategorii B? C? D?... może nawet niższej i udowodnił że tandetą i kiczem też można świetnie bawić. Osobiście uważam, że "Grindhouse" oferuje więcej 'realizmu' niż np "Wzgórza mają oczy" :lol:
ja powiem tyle. film jest genialny
znając takich reżyserów jak Rodriguez czy Tarantino wiadomo że film będzie
'inny' niż wszystkie inne.
film ten zachwyca praktycznie wszystkim . proste sceny walki . karabin zamiast nogi , któremu nie kończą sie naboje i nie trzeba łapać za spust żeby wystrzelił . fajne efekty specjalne i te nałożone na film . i wgl
czysty przykład tego że Ci reżyserzy nie robią tego co każdy tylko pokazują swoją kontrowersyjną i jednocześnie zajebistą wizje
8/10
ja powiem tyle. film jest genialny
znając takich reżyserów jak Rodriguez czy Tarantino wiadomo że film będzie
'inny' niż wszystkie inne.
film ten zachwyca praktycznie wszystkim . proste sceny walki . karabin zamiast nogi , któremu nie kończą sie naboje i nie trzeba łapać za spust żeby wystrzelił . fajne efekty specjalne i te nałożone na film . i wgl
czysty przykład tego że Ci reżyserzy nie robią tego co każdy tylko pokazują swoją kontrowersyjną i jednocześnie zajebistą wizje
8/10