PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=681825}

Gwiazd naszych wina

The Fault in Our Stars
2014
7,4 229 tys. ocen
7,4 10 1 229387
5,3 44 krytyków
Gwiazd naszych wina
powrót do forum filmu Gwiazd naszych wina

Zastanawiam się czy zamówić z podpisem Greena. Jednak interesuje mnie czy jest trudna pod względem tłumaczenia.
Nie czytałam nic wcześniej po ang.

ocenił(a) film na 8
raspberrykiss

Spróbuj przetłumaczyć sobie pierwszy rozdział na angielski lub po prostu przeczytaj kilka stron, które są dostępne na Amazonie w look inside.
Styl Greena jest dość poetycki i nie jest to typowo młodzieżowy język. Na pierwszą książkę polecałabym coś łatwiejszego, ale nie znam twojego poziomu angielskiego. Możesz też wejść na kanał vlogbrothers na youtube i poszukać filmiku, gdzie Green czyta pierwszy rozdział książki. Jeśli wszystko rozumiesz - zamawiaj, jeśli masz spore problemy - po co się męczyć?

ocenił(a) film na 7
medziks1

Dziękuję za odpowiedź :) Mój angielski jest na poziomie średnim, jestem w III gimnazjum. Chyba jednak zamówię i spróbuję, najwyżej będę pomagać sobie wersją polską :)

ocenił(a) film na 8
raspberrykiss

Co z tego, że jesteś w III gim? O.o Zawsze warto próbować, tylko żeby nie było to dla ciebie męczarnią ;)
Jeśli chodzi o słownictwo, nie ma co ukrywać, bardzo wykracza poza materia z 3gim, więc nawet jeśli znasz każde słówko jakie kiedykolwiek pojawiło się w podręczniku, to nie wystarczy.

ocenił(a) film na 7
medziks1

Napisałam, że jestem w trzeciej gimnazjum, ponieważ to jakiś etap nauki angielskiego. Z pewnością będzie tam dużo wyrazów, których nie znam, ale myślę, że to będzie miła nauka. Spróbuję przeczytać ten fragment na internecie.

ocenił(a) film na 8
raspberrykiss

Nie wiem co to za etap. Znam osoby z III gim, które mówią/czytają prawie płynnie i takie co ledwo wydukają kilka zdań.

ocenił(a) film na 7
medziks1

W porządku, nie ważne ;)

raspberrykiss

mysle, ze dasz sobie z nia rade. sa tam slowa, ktore trzeba przetlumaczyc bo ich nie znalam (maturalna klas i dobrze umiem angielski) bo nazwijmy je "inteligentnymi", ale czasem tez moze je zrozumiec z kontekstu.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Darky28

Cudownie! Tak też zrobię. Dziękuję za wszystkie rady :)