Mam taka cicha nadzieje,iz w kolejnych częściach pojawią sie duchy Anakina i Padme,naprzyklad kiedy Leia albo Luke beda miec załamanie,beda potrzebować pomocy.... Wtedy rodzice przybedą do nich i odnowią ich wiarę :D tak bym chciała zobaczyc ich razem,jestem pewna,iz Padme mu wybaczyła. Co myślicie? Pewnie ze mało realne he hee
Myślę, że na pewno mu wybaczyła. Przecież Padme umierając mówi, że jest w nim jeszcze dobro. No a potem Ani przed śmiercią powraca na jasną stronę mocy
Padme niestety pojawić się nie może, jako osoba niewrażliwa na Moc nie jest w stanie zachować swej tożsamości w Mocy. Dooobra, prawie nikt nie jest w stanie zachować swej tożsamości w Mocy po śmierci. Zrobili to zdaje się tylko Obi, Yoda i Anakin, no i Qui-Gon jeśli liczyć TCW.
I oczywiście że mu wybaczyła, tak jak koleżanka z góry mówi, Padme przed śmiercią stwierdza że "jest w nim jeszcze dobro, wciąż..." Ma rację i to przeświadczenie przeszło na ich syna Luke, który uwierzył że w ojcu wciąż jeszcze jest ten promyk dobra. I był oczywiście, gdyby go nie było Anakin nie mógłby przejść na Jasną Stronę. A przecież zrobił to, pod wpływem syna do którego czuł przywiązanie.