PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5982}

Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
2005
7,6 263 tys. ocen
7,6 10 1 263161
6,6 63 krytyków
Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Oj będzie się działo!! Mnie najbardziej przeraża scena, w której zginie Padme. Podobno Anakin ma ją przeciągnąć po ścianie używając mocy. Później Obi i Yoda polecą z nią na Utapau i tam uda się odratować Leię i Luke'a. A Padme....niestety umrze.
http://img35.exs.cx/img35/9983/fssp.jpg [img35.exs.cx/img35/9983 ...]

ocenił(a) film na 10
Kristofer

ROTS będzie najlepszym z nowych epizodów. Czuję to....Widać już po zdjeciach, że bedą nawiązania do OT. To będzie wielki hit!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
Kristofer

Po pierwsze: gdybyś czytał różne newsy na http://www.gwiezdne-wojny.pl to wiedziałbyś że Anakin tak nie zrobi ponieważ najpierw Obi-Wan i Padme przylecą na Mustafar gdzie Anakin będzie na nich czekał. Anakin oskarży Padme o to że go zdradziła i się na nią rzuci z zamiarem zamordowania. Lecz Obi-Wan mu przeszkodzi. I wtedy zacznie się pojedynek Anakin vs. Obi-Wan. Padme będzie na statku. Gdy Obi-Wan pokona Anakina wróci do Padme i polecą na Utapau.

ocenił(a) film na 8
Sergi_van_Oli

Przepraszam powiedziałem http://gwiezdne-wojny.pl

ocenił(a) film na 10
Sergi_van_Oli

Alez ja to czytam codziennie, a gdy pisałem tamtą wiadomośc jeszcze tyle szczegółów nie było znanych:] To będzie najlepsza częśc z NT. Nie ma co do tego wątpliwości:]

ocenił(a) film na 10
Kristofer

A już 8 marca użytkownicy Hyperspace, będą mogli podizwiać nowy, trwajacy 2.26 min. zwiastun Zemsty Sithów. Znając życie będzie on przez niektórych niezawodnych fanów szybciutko udostępniony dla szerszego grona =) Już nie mogę się doczekać =D

ocenił(a) film na 10
Kristofer

Wiem, że nieładnie się chwalić, ale chciałem powiedzieć, że właśnie nad moim łóżkiem zawisnął teaserowy plakat z Zemsty Sithów =) =) =) Bardzo się cieszę (jupi)

ocenił(a) film na 10
Kristofer

W sieci można już znaleźć 5 sekundowy zwiastun....zwiastuna ROTS udostępniony przez Lucasa Stacji FOX =)

ocenił(a) film na 10
Kristofer

Wracając do chwlenia sie mam miecz, który świeci i wydaje dziwięki jak w filmie i jast z klingą taka jaka ma anakin plus mam jeszcze książkę z ilustracjami z zemsty... i praktycznie moge opowiedzieć cały film.

użytkownik usunięty
Kristofer

jak to zginie !!!!!!!!!!!!!!!!!! skąd to wiesz? prześlij mi odpowiedź na superkwek.donald@wp.pl. błagam!!!!!!! to tragedia pozdro Amidala

ocenił(a) film na 10

UWAGA NA SPOJLERY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.
.
.
.
Przecież to było wiadome od razu gdy powstała NT.
Wiadomo, że Padme umrze, a jak to się stanie jeszcze tak dokładnie nie jest pewne....na razie są tylko spekulacje.
Np. na tym zdjęciu widać, że Anakin coś jej zrobił bo albo upadła przed nim z braku sił albo klęka przed nim http://img31.exs.cx/img31/3669/735ir.jpg [img31.exs.cx/img31/3669 ...]

Tu widać, że już nie żyje a ten droid informuje Obiego i Yodę, ze jedynie dwójkę dzieci udało się ocalić http://img31.exs.cx/img31/3210/444yi.jpg [img31.exs.cx/img31/3210 ...]

Tu Padme już ostatkiem sił walczy o życie
http://img31.exs.cx/img31/424/2143cu.jpg [img31.exs.cx/img31/424/ ...]

Ma być takze scena, że umierając, Padme wręczy Obiemu wisiorek z Japoru, który dostała od Aniego w ep I i powie mniej wiecej coś takiego "on naprawdę jest dobry...."(chodzi tu oczywiście o jej męża) po czym umrze =( =( =(

ocenił(a) film na 10
Kristofer

A jak wam się podoba plakat?? Dla mnie jest boski!!

ocenił(a) film na 10
Kristofer

Oglądnąłem zwiastun!! Cudo!!!!!!!!!!Jeszcze teraz mam dreszcze na ciele!! Anakin wygląda swientie. Sa ujęcia, że aż sie go przeraziłem. Palpatine świetny. Tak pomału mówi=)genialne. A to "Are you treahten me master Jedi" wtedy mi dreszcz przeszedł po plecach. I jeszcze te bębny i różne sceny w między czasie. Syper, super, super :!: :!: A końcówka....Anakin na czele oddziału klonów....płacząca Padme :( Już nie moge się doczekać 19 maja

ocenił(a) film na 10
Kristofer

A jak wam się podoba zwiastun??Ja juz go ponad 100 razy obejrzałem i jest naprawdę kapitalny=)

ocenił(a) film na 10
Kristofer

Właśnie jestem po seansie Clone Wars chapter 21 i 22 i jestem pod ogromnym wrażeniem....Gendy jak zwykle nie zawiódł =)

ocenił(a) film na 10
Kristofer

Fajnie wygląda scena z ogłoszeniem Imperium przez Sidiousa!!Zaraz po tym cała sala senatu wypełnia się brawami a Padme komentuje to jednoznacznie "This Is How Liberty Dies.With Thunderous Applause...."

Kristofer

Ja codziennie go oglądam i chyba nie wytrzymam do 19, to koszmar! Chyba oszaleję, mama już mi gada, że za bardzo przeżywam filmy, ale jak tego nie przeżywać. To przecież arcydzieło. Mam nadzieję, że ta część będzie klimatem bardziej przypominała te stare, bo mimo wszystko MW i AK nie są aż takie dobre jak IV, V i VI epizod.

ocenił(a) film na 9
Kristofer

No dobra , ale skąd Leia wiedziałaby jak wygląda jej Matka??

Kristofer

Wcale nie będzie przeciągał po ścianie tylko ona umrze w czasie gdy anakin będzie walczył z obi-wanem potem gdy padme już umrze polecą na mustafar i tam obi wan potnie i wrzuci do lawy anakina http://slimak.gwiezdne-wojny.pl/grafika/2005/mar/neu100ti.jpg. [slimak.gwiezdne-wojny.p ...] Anakina Ożywi Palpatine ale anakin będzie musiał nosić ten czarny strój.Imperator ogłosi się imperatorem.Potem bail organa adoptuje leię i polecą na alderaan a luke trafi pod opiekę ciotki i wujka na tatooine sam obi-wan też zamieszka na tatooine,Zmieni imie na Ben i będzie pilnował luke`a padme będziie miała pogrzeb na naboo.A i wcale nie da naszyjnika z japoru obi wanowi sprawdź tu http://slimak.gwiezdne-wojny.pl/grafika/2005/kwi/pzwzdj.jpg [slimak.gwiezdne-wojny.p ...] to scena z pogrzebu padme widać że w czasie owego pogrzebu cały czas będzie trzymała naszyjnik w rękach

ocenił(a) film na 10
Goku

W sumie to teraz musze napisać moałe sprostowanie. Zuwaz że wtedy pisałem tamto info 1.stycznia,a od tamtego czasu wiele się zminiło. Padme nie umrze na Mustafar tylko tam będzie już osłabiona, a umrze asteroidzie-mięscie Polis Massa, gdzie drodiy odbiora jej poród. A z tym Japorem, to przecież moż być tak, że da go Obi-Wanowi a on później da jej go do rąk w jej trumnie.

ocenił(a) film na 8
Kristofer

Co do tego jak umrze Padme to stanie się to raczej napewno w ten sposób, że Anakin coraz bardziej będzie zaślepiony ciemną stroną i będzie chciał rządzić galaktyką razem z Padme, która przerażona tym kim stał się Anakin stwierdza, że pomimo go kocha to nie może się posunąć tak daleko. Anakin czując się zdradzony przez Padme zaczyna ją dusić używając mocy twierdząc, że to Obi- Wan nastawił ją przeciw niemu. Po chwili pojawia się wspomniany Kenobi mówiąc aby Anakin przestał. A on z kolei wykrzykując, że mu jej nie odbierze rzucając nią o ścianę, po czym zły na Obi- Wana na to, że nastawił Padme przeciwko niemu zaczyna z nim walczyć. W międzyczasie Padme zabiera na statek C-3PO. Jednak później, podczas porodu bliźniaków i tak ginie twierdząc, że w Anakinie, a właściwie już od dłuższego czasu Vaderze, jest wciąż dobro.

ocenił(a) film na 8
Chriss

NIE CZYTAJCIE TEGO U GÓRY, TYLKO TO, ponieważ w tym samym czasie pisałem jeszcze jedną rzecz, przez co zdania się nie kleją, ale tu jest spolszczona wersja :

-Co do tego jak umrze Padme to stanie się to raczej napewno w ten sposób, że Anakin coraz bardziej będzie zaślepiony ciemną stroną i będzie chciał rządzić galaktyką razem z Padme, która przerażona tym kim stał się Anakin stwierdza, że pomimo, że go kocha to nie może się posunąć tak daleko. Anakin czując się zdradzony przez Padme zaczyna ją dusić używając mocy twierdząc, że to Obi- Wan nastawił ją przeciw niemu. Po chwili pojawia się wspomniany Kenobi mówiąc aby Anakin przestał. A on z kolei wykrzykując, że mu jej nie odbierze rzucaja nią o ścianę, po czym zły na Obi- Wana na to, że nastawił Padme przeciwko niemu zaczyna z nim walczyć. W międzyczasie Padme zostaje zabrana przez C-3PO. Jednak później, podczas porodu bliźniaków i tak ginie twierdząc, że w Anakinie, a właściwie już od dłuższego czasu Vaderze, jest wciąż dobro.