PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5982}

Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
2005
7,6 263 tys. ocen
7,6 10 1 263161
6,6 63 krytyków
Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

...do filmów, na których się wychowywałem. Stara i nowa trylogia, obie są świetne. W tej części jedyne co mi narazie nie pasuje, to walka mistrzów Jedi z Palpatinem, gdy poszli go aresztować. Nie wierzę, że taki Kit Fisto zginął by w tak głupi sposób, jak to przedstawili w filmie. Mogli tą scenę troszkę ulepszyć, podobno w książce jest to lepiej opisane, ale nie czytałem. Windu zamiast robić zamach, mógł wykonać pchnięcie na Sidiousie i byłoby po sprawie, ale i po trylogii, więc można to zrozumieć ;P

Mam też jedno pytanie: Czy Padme wiedziała, że na statku jest Obi-Wan? Wtedy gdy leciała na Mustafar do Anakina.

Ogólnie film rewelacyjny, Hayden lepiej zagrał Anakina, niż w wg mnie najgorszej, drugiej części, gdzie nie mogłem go strawić. 10/10

voodoo_LP

Padme nie wiedziała, ze na statku jest Obi-Wan. Gdyby wiedziała, to by nie poleciała do Anakina. W końcu Obi miał zamiar zabić jej męża.;)

Zgadzam się całkowicie z tobą, ogólnie jak dla mnie Star Wars to Star Wars i dzielenie na lepszą czy gorszą trylogię jest trochę bez sensu, bo tak na prawdę obie mają niesamowite momenty jak i drobne błędy (m.in. właśnie ta walka Jedi z Sidiousem).

Choć należę do mniejszości to też uważam, że Hayden całkiem nieźle zagrał Anakina, bardzo dobrze dobrze wyglądał i grał nawet OK, zrobił postępy po drugiej części. Nawet sam Nostalgia Critic mówił, że dobrze, iż wybrali go do tej roli, nawet jeśli w niektórych momentach jest sztuczny i ma głupie dialogi, których jednak nie da się ich normalnie mówić. ;)

ocenił(a) film na 10
cloe4

Dzięki za odpowiedź cloe4 ;)

Czyli tak, jak myślałem. Dziwne, że kiedyś podczas oglądania nie zastanawiałem się nad tym.

Nic tylko czekać na kolejne części, zobaczymy co Disney stworzy.

voodoo_LP

Jeśli chodzi o kolejną trylogie Star Wars, to raczej jestem dobrej myśli. ;D

ocenił(a) film na 10
cloe4

Narazie też jestem dobrej myśli, już nie jeden dobry film od nich wyszedł ;)

voodoo_LP

Obsada jest całkiem dobra, pierwsze zdjęcia są dobre, wszystko na razie oddziałuje pozytywne emocje. ;)