PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5982}

Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
2005
7,6 263 tys. ocen
7,6 10 1 263161
6,6 63 krytyków
Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Jest to najbardziej widowiskowy i imponujący epizod Gwiezdnych Wojen. Pod względem
aktorskim jest arcydzieło. Hayden Christiansen brawurowo odegrał rolę Anakina, który owładniony
lękiem i gniewem przechodzi na Ciemną Stronę Mocy. Świetnie wypadli również EwanMcGregor
oraz Natalie Portman jako senator Padme Amidala. Wspaniałe efekty specjalne zapierają dech w
piersiach a muzyka Johna Wiliamsa jest rewelacyjna. Uważam, iż ten film dorównuje Nowej
Nadziei.

ocenił(a) film na 3
Fabian3200

Chyba oglądaliśmy inny film. Christiamsen za rolę anakina słusznie został nagrodzony złotą maliną - jego gra sięgnęła aktorskiego dna. Spieprzył postać totalnie, a słynne nooooo pod koniec filmu kiedy już jako Vader dowiedział się o śmierci Amidali - kompletna żenada.

ocenił(a) film na 6
Elmo_Is_Dead

Oglądałem wersję rozszerzoną, stąd mój zachwyt.

ocenił(a) film na 7
Elmo_Is_Dead

Z tego, co pamiętam, to "noooo" krzyczał James Earl Jones, a nie blondas. Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę.

ocenił(a) film na 8
Elmo_Is_Dead

Słuchaj może właśnie pieprząc tą rolę tym sposobem nieświadome odegrał "zagubionego" przestraszonego nieporadnego moim zdaniem fakt za niektóre momenty Malinki się należały . Czy naprawdę wolałbyś w tej roli Channinga Tatum'a nie mam nic do jednego jak i drugiego pana nie uważam również gry Christiansena za majstersztyk ale wg mnie w Star Warsach wypadł nie najgorzej ;)

ocenił(a) film na 9
Elmo_Is_Dead

Bzdury piszesz. Kiepsko zagrał w II części ale tutaj bardzo przyzwoicie. Nawet nie wiesz kto co mówił w tym filmie.

ocenił(a) film na 2
Fabian3200

Pod jakim względem aktorskim? W tym filmie nie ma aktorstwa, tylko jakieś płaskie, tekturowe postacie paplające jakieś bzdury. No i wybuchy.

ocenił(a) film na 10
Fabian3200

Oczywiście, że jest to najlepsza część !!! No może jeszcze Atak klonów jest jeszcze lepsza!!!

Fabian3200

Efekty specjalne zapierają wdech w klatce piersiowej ze śmiechu.

Fabian3200

Hayden podobał mi się tylko jak się wściekał wtedy był naturalny, na "spokojnie" był słaby, Natalie Portman miała w tej części dość małą rolę, McGregor zawsze był dobry i nie zapomnij o świetnym Ianie McDiarmidzie

awksom

a noooooooooooo Vadera wypadło słabo początek kiedy się wściekał "I? I couldn't " było lepsze

ocenił(a) film na 8
Fabian3200

Pod względem aktorskim słabiutko z porównaniem do jakiejkolwiek części ze startej trylogii, ale o wiele lepiej niz w słabym ataku klonów. Nadrabiają efekty i ogólny ogrom przedstawionego świata z uniwersów SW. Plus na pewno za muzykę i nawiązanie do oryginalnej trylogii. Jednak ulubioną częścią zawsze pozostanie Powrót Jedi i Mroczne Widmo. Pozdrawiam