PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5982}

Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
2005
7,6 263 tys. ocen
7,6 10 1 263161
6,6 63 krytyków
Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów
ocenił(a) film na 6
wort801

Absolutnie zgadzam się z Tobą.

Fabian3200

a dziękuje :)

wort801

Absolutnie nie zgadzam się z Tobą.

Koshara

no trudno szanuje opinie ale mam inna

wort801

Ale spośród wszystkich części czy tylko nowej trylogii?

ocenił(a) film na 8
Peach3a3

stara trylogia lepsza

Zipox

Lubię obie trylogię, ale chyba rzeczywiście stara podoba mi się bardziej :)
Jest wyraźna różnica między filmami. W starej trylogii Lucas skupił się przede wszystkim na głównych postaciach i nie zagłębiał się tak bardzo w poboczne, ze względu na możliwości tamtych czasów nie ma tak przepychu w scenerii i nie występują zbędne szczegóły, ale myślę , że wyszło to filmowi na dobre.
W nowej trylogii występuje dużo nowych bohaterów i po prostu nie wiadomo na czym zawiesić oko. I te sceny z Anakinem i Padme trochę nie wypaliły.
Trzeba też zwrócić uwagę, że nowa trylogia, w przeciwieństwie do starej jest przeznaczona za równo do starszej jak i młodszej widowni.

ocenił(a) film na 8
Peach3a3

Świetny post, piwko ;)

ocenił(a) film na 8
Zipox

To oczywiste jak dzien i noc

Peach3a3

wszystkich

wort801

Ja również się zgadzam, najlepsza część ;)

AleksandraXx

dzięki

ocenił(a) film na 9
wort801

Stasza trylogia jest moim zdaniem lepsza w 3 części wkurza mnie przejście anakina na ciemną stronę bo przecież przeszedł z miłości do tej padme no to jak palpatin sprowadził go na ciemną strone powinien walnąc teksta " ej sorry stary ale moja żona zaraz będzie rodzić może pojdziemy do szpitala i zaczniem to "ratowanie"?"anakin rżnie przyglupa w tej czesci ;)

ocenił(a) film na 8
wort801

Żadna część z nowej trylogii nie moze byc lepsza od jakiejkolwiek z oryginalnej, nie bluźnij proszę

Himiteshu

czyli nie mam prawa oceny mi się najbardziej zemsta sithów podobała

ocenił(a) film na 8
wort801

Dobrze, podstawowe pytanie - wychowałeś się na oryginalnej trylogii SW?

Himiteshu

rocznik 90 jestem wiec w kinie nie byłem ale starsze filmu widziałem jako pierwsze

ocenił(a) film na 8
wort801

Hmm to nie rozumiem, ale spoko, nie czepiam sie

Himiteshu

każdy ma inne gusta zrozum to

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Czemu jest tyle osób na tej stronie które nie potrafią zrozumieć że każdy ma prawo do swojego zdania i że każdy ma inny gust?Bo to raczej nie jest powód do kłótni.Jestem wielkim fanem SW i dla mnie to też jest najlepsza część,jednakże wszystkie mi się bardzo podobają są rewelacyjne.

ocenił(a) film na 10
patryk250

zdecydowanie wolę MROCZNE WIDMO/ATAK KLONÓW/ZEMSTĘ SITHÓW - czyli nową trylogię ale o starych czasach (stara trylogia o nowych czasach czyli te z Luke'm nie podobają mi się);

podobnie jest z literaturą - aż do powiedzmy przemiany Anakina i trochę po - jego losy jako Vadera - jest super - wspaniali bohaterowie - potem ta nowa era jedi - nie odnajduję sie w niej ............
Anakin to mój ulubiony bohater STAR WARS a ZEMSTA szczególnie literacko to wspaniała książka - jedna z najciekawszych:)

ocenił(a) film na 9
Baronek7

Ej ze mną dokładnie jest tak samo,z jednym wyjątkiem że kocham obie trylogie :) a Anakin też moja ulubiona postać :).

ocenił(a) film na 10
patryk250

no widzisz - zawsze się znajdą o podobnym spojrzeniu:)

Anakina lubię najbardziej pod każdym względem - obok paru bohaterów z twórczości Tolkiena - także on należy do moich ulubionych - mam cały segregator materiałów o STAR WARS także wywoływane z sieci foto Anakina,karty do gry STAR WARS - TU JESTEM TROCHĘ JAK SITH - pasja nakręca i daje siłę - to lepsze niż picie taniego piwa i pociskanie głupot - tak naprawdę to gdybym miała wybrać dwóch ul.bohaterów to byłaby to Tolkienowska NIENNA i ANAKIN ze Star Wars:)

ZEMSTA SITHÓW to jedna z najlepszych powieści z cyklu - bardzo psychologiczna i podejmująca tematy etyczne.....

wort801

Ja też uważam tą część za najlepszą :)

_Sann_

a dziękuje za opinie :)

wort801

Zgadzam się ;)
Polecam książkę Stovera "Zemsta Sithów" jest jeszcze lepsza niż film. ;)

cloe4

dzięki jak będę miał czas to przeczytam :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Zgadzam się

użytkownik usunięty
wort801

Dobrze gada!

użytkownik usunięty
wort801

Dla mnie ex aequo z "Imperium kontratakuje".