PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671051}

Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 260 tys. ocen
7,2 10 1 259861
7,3 84 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Jak myślicie: jaki będzie budżet tego filmu? Kto go wyreżyseruje? Jakimi kamerami zostanie nakręcony?
Moim zdaniem:
1. Budżet będzie wynosił od 250 do 300 mln dolarów.
2. Reżyserem będzie David Fincher.
3. Zostanie nakręcony kamerami RED Epic.

Są lepsze kamery od Rec Epic juz. Szczególnie że będą pewnie kręcić film w technologii 3d. Co do budżetu to trudno się wypowiadać. Jednak mam wrażenie że nie przekroczy 150 milionów dolarów. Jednak gwiezdne wojny są w dość staromodnej konwencji którą wątpię by zmienili, także niektóre efekty komputerowe czy ogólnie technologia, nie będzie wykorzystywana z takim rozmachem jak w np Avatarze(chodzi mi tu o slow motion, generowanie całego świata dookoła i takie tam bajery). A reżyser nie ważne, byle dobry. :)

ocenił(a) film na 7

Jeśli chodzi o mnie to proponuję Peter Jackson, albo Guillermo del Toro, bo chociażby Nolana tutaj nie widzę.

użytkownik usunięty
LordWieslaw55

Peter Jackson? Wybacz, ale ja chcę zobaczyć trzy części Gwiezdnych Wojen, nie dziewięć! :D

ocenił(a) film na 7

Nie 9, a 3 części i w tym także edycje rozszerzone. ;D

LordWieslaw55

Zdecydowanie brakuje mi w SW edycji rozszerzonych takich jakie są do LOTR

użytkownik usunięty
katie_17

Bo nie było specjalnie czego dodawać, i tak wychodzą specjalne edycje z poprawkami i nowymi innowacjami, np. podstawienie Christensena na końcu IV albo zmienienie kukiełkowatego Yody z I na CGI.

ocenił(a) film na 6
katie_17

Faktem jest też to, że te poprawki w edycjach specjalnych na lepsze niestety nie wyszły... Lucasowi po latach zachciało się niepotrzebne modyfikację urządzać. Rozszerzone wersje również nie są potrzebne, bo w tych filmach nie ma co już dodawać. Lepiej zostawić te filmy takimi jakimi są.

użytkownik usunięty

Cóż, reżyserem został Abrams ;]