Otóż nie jestem wcale pewien. Owszem widzieliśmy go w zwiastunie, ale to było tylko kilka sekund. Według mnie to tylko kolejna zagrywka marketingowa J.J. to wcale nie Khan Abramsa. Wydaje mi się, że Finn ma być kimś w rodzaju posłańca, który przekaże miecz prawowitemu Jedi, którą zostnie Rey. Fina z mieczem nie ma na żadnym z opakowań zabawek promocyjnych filmu. Jest tam Kylo, Szturmowiec, Bb8 i właśnie Rey. Czy główny bohater filmu zostałby tak potraktowany?
W nie oficjalnych wiadomościach było napisane że Finn odda miecz Rey ponieważ okazję się słaby i to właśnie Rey będzie walczyła z Kylo....jak już wcześniej napisałem sama broń w ręku nie czyni go Jedi ...
Chciałbym przede wszystkim zobaczyć walkę Kylo Rena z Lukiem Skywalkerem. Kto wie, może Luke zginąłby analogicznie do Obi-wana w IV?
W ostatnim krótkim spocie to Finn dzierży miecz, podobnie na oficjalnym plakacie. Aczkolwiek osobiście wolałbym zobaczyć z mieczem Rey.
NIE!!!
Luke ma nie zginąć ma być potężny! Może zginąć dopiero w konfrontacji z Supreme Leader Snoke czy jak mu tam.
Obawiam się, że Kylo Ren nie przetrwa do kolejnych epizodów (podzieli los Dartha Maula), obym się mylił.
Możliwe, jak dla mnie prequel trilogy to mnóstwo źle wykorzystanych przeciwników, a najbardziej Hrabia Dooku. W zasadzie respekt do tej postaci zacząłem odczuwać dopiero gdzieś w połowie serialu Wojny Klonów. W filmie to taki dziadek ( Christopera Lee uwielbiam), wokół którego nie ma żadnej atmosfery niepokoju. A to mogła być świetna postać. A co do śmierci Kylo Rena, to mocno wątpię. Jest to aktor młody, wybrany aby być przeciwwagą dla reszty młodej ekipy, więc raczej będą chcieli go lepiej wykorzystać. Może wykreować kogoś na kształt Vadera?
Luke nie może zginąć z reki takiego kogoś jak Kylo - to by była kompromitacja i osmieszenie. Jak już wiadomo Luke to obecnie potężniejszy Jedai od Yody czy Windu.
Oboje będą jedi, tak wynikało z przecieków. Tyle że, to Rey się okaże najsilniejsza z nowych postaci, Finn pewnie dostanie swój miecz w następnym epizodzie, bo ten niebieski przejmie Rey po swoim wujku ( ona na bannk jest Solo ).
Dokładnie, Rey padawan Luke`a(choć nie wiem czy aż taki padawan, bo mocą się już posługuję), a Finn wrażliwy na moc, ale nie mający o niej pojęcia, będzie padawanem Maz Kanaty.
Rey według mnie jest córką Lei i Hana a Kylo ich synem analogicznie do Nowej Nadziei jednak zdaje mi się że Kylo zostanie nawrócony tylko bardzo zastanawia mnie Finn z mieczem i moim zdaniem w tej części może zginać ktoś z trójki starej obsady obstawiam Leie
W EU Jacena Solo/Dartha Caedusa siostra nie nawróciła na jasną stronę tylko go zabiła.
Według niektórych źródeł, Rey jest prawdopodobnie córką Luke'a, a Kylo synem Hana - córka ma się pojawić w Ep VIII.