PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671051}

Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 259 tys. ocen
7,2 10 1 259064
7,3 82 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Nie potrafię zrozumieć osób którzy krytykują postać Ahsoki Tano i nie chcą jej powrotu w nowszej trylogii bardzo proszę powiedzcie mi czemu jej taj nie cierpicie . Według mnie fajna z niej bohaterka .

użytkownik usunięty

Pomyślmy, czemu jej nie będzie. Kurczę, gdzieś to mam... a, jest!

Skasowali Expanded Universe.

użytkownik usunięty

powiedz mi w takim razie ; Czemu aż tak bardzo nie cierpisz tej postaci ????

Naprawde na podstawie tej wypowiedzi stwierdziłeś że mam swój świat ? ;D

użytkownik usunięty
bakonysa

Chodziło mi o to, że Az42 ma swój świat będąc pewien "planów Disneya" co do umieszczenia Ashoki w Przebudzeniu. Chłopak wywnioskował to z fanowskiej plotki co do Lupity i jej roli.

użytkownik usunięty

kogo twym zdaniem zagra Lupita Nyngo w nowszej trylogii ?

użytkownik usunięty

Teraz wiadomo, że postać o nazwie Maz Kanata.

użytkownik usunięty

Tego nie ma napisane w obsadzie .

użytkownik usunięty

u mnie jest puste pole , przy Lupina Nyngo

użytkownik usunięty

Filmweb często zapomina aktualizować takie dane.

użytkownik usunięty

Jak uważasz czy disney , dorówna swemu poprzednikowi Lucasowi w robieniu sag sw ? Ja mam wątpliwości , i nie przez to że Ahsoki Tano może nie być .

użytkownik usunięty

Ja też mam. Disney wwierca w plan poprawność polityczną.

użytkownik usunięty

Słyszałem e wielu fanom sw , nie podoba sie to że Anakin nie miał ojca . I nasunęła mi sie myśl ; Anakin nie znał swego ojca , zanim sie urodził jego tata musiał , udać sie na misje .

ocenił(a) film na 4

Zadam podstawowe pytanie. Czy czytałeś książki? Te z Nowej ery Jedi (jeśli mnie pamięć nie myli) z Yuuzhan Vongami. Nie wiem o czym innym miałaby być "Nowa trylogia", ponieważ w kolejnych częściach kanonu SW brakuje takiego przeciwnika na miarę Imprerium Palpatina (chyba). Poza tym czas 25-30 lat po 6 części, to okres ich inwazji. De facto reżyser scenariusz już ma, byleby go nie zniszczył :/

Do zgłębienia tematu polecam książki z Nowej ery Jedi, Wookiepedia (j. ang.) i Bastion polskich fanów SW. Przyda się Tobie, twórco tematu, ponieważ EU możnaby uznać za zdecydowany kanon tego universum ;)

ocenił(a) film na 4
MillerPl

Twoja Ashoka urodziła się 36 BBY, więc powinna mieć conajmniej 65 lat (jej rasa dożywa ok. 95 lat). Poza tym kopnęła w kalendarz 21 BBY ale została wskrzeszona przez Córkę. Ja znałem tylko jedną osobę do tego zdolną, ale jak widać ktoś tu wymyślił nieźle poryte rzeczy. Osoba, która reprezentuje jasną stronę mocy poświęca własne życie?! No bez kitu. Jeśli ona ma być ważną postacią to ja chyba podziękuję za taką sagę, chyba że wykituje w pierwszych chwilach filmu :D

Chętnie pospoilerowałbym ale do tego założę nowy temat ;)

użytkownik usunięty
MillerPl

w wojnach klonów Ahsoka miała 14 lat więc nie możliwe że jak pojawi się w filmie aktorskim że bedzie miał 65 lat . Będzie dorosła . Wpisz w neta ahsoka tano star wars 7 . Tam znajdziesz Lupita Nyngo o to plays Ahsoka Tano ? to info jest po angielsku przeczytaj je .

ocenił(a) film na 4

Ale powinna mieć, bo 36 BBY to 36 lat przed IV cz. SW, a VI to dodatkowe 4 lata. Ponieważ akcja dzieje się 25-30 lat po VI części, to prosta matematyka. 36+4+25=65 lat minimum. Ashoka miała te 14 lat przed 3 częścią...

użytkownik usunięty
MillerPl

Tak czytałem te książki ale od kąd dowiedziałem że disney wyrzuca tego tym uniwersum do kosza to przestałem czytać

użytkownik usunięty
MillerPl

Czytałem nie które książki ale od kiedy disney całą fabułę z książek anulował to sobie odpuściłem

ocenił(a) film na 7

Ahsoka nie jest złą postacią, tylko trochę zbyt ważną, żeby nie było chociaż wzmianki o niej w Zemście Sithów. I staraj się pisać poprawnie.

użytkownik usunięty
Ryloth

Fajnie że nie uważasz Ahsoki za złą postać tylko są krytycy tej postaci np wort801 i NamalessOne . Tak oni nie cierpią tej postaci że dla nich SW umrze jeśli Ahsoka pojawi się w star wars 7 .

ocenił(a) film na 7

Anakin stał się Rycerzem Jedi pół roku przed końcem wojny(około) - w serialu jest to niemal od razu po Geonosis. Postać Ahsoki może sama w sobie nie jest taka zła, ale jest trochę zbyt ważna - nie wiem, jak z tego wybrną. Ja nie rozumiem, dlaczego Lucas zamiast dopasować Nową trylogię do Starej, to robił na odwrót.

użytkownik usunięty
Ryloth

nową trylogie robi przecież disney z J J Abramsem na czele Lucas bedzie pracował jako konsultant . Teraz rozumiesz ? Lucas zażyczył sobie by Ahsoka została uczennicą Anakina i doszedł do wniosku że ona podobnie jak Anakin i Obi-wan bedzie główną postacią . Mi to odpowiada

ocenił(a) film na 7

Nowa Trylogia to episody I - III, ta, która będzie teraz, to raczej będzie coś zupełnie innego. Części I - VI opowiadały spójną, zamkniętą historię o najważniejszych postaciach. Bardziej niż kolejna trylogia, w której najważniejszych bohaterów albo nie będzie albo będą to znikome role, przydałyby się spin-offy. Np. o młodości Sidiousa, o Kenobim, o Yodzie albo coś ze Starej Republiki z wojen Sithów. No ale zobaczy, nie oceniajmy przed faktem.

użytkownik usunięty
Ryloth

Widocznie lusaowi , odpowiadało zrobienie , gwiezdnej sagi odwrotnie . I tak jak ty też tego nie rozumiem

ocenił(a) film na 7

Miał prawo ;p Ale przez to dziwnie to wygląda.

użytkownik usunięty
Ryloth

Masz racje . Ja prócz gwiezdnych wojen lubie dragon balla , którego zrobił Akira Toryama i on swoje dzieło zrobił w odpowiedniej kolejności .

ocenił(a) film na 7

Nie oglądałem tej bajeczki ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

Aha . Powinieneś zobaczyć , i sam ocenisz czy ci sie podoba . Ta bajka zawiera , pozytywne wzorce do przetrwania w życiu które mnie wychowało . To moje dzieciństwo , tak jak i GW zrobione przez lucasa .

użytkownik usunięty

wychowało sie na tym wielu fanów db

ocenił(a) film na 7

Nie mam zamiaru tego oglądać. Zbyt powalone jak dla mnie.

użytkownik usunięty
Ryloth

Jak uważasz

użytkownik usunięty

Jak sprawiłeś że Grevius sie rusza z mieczami ?

ocenił(a) film na 7

Użyłem GIF-a. ;p

użytkownik usunięty
Ryloth

farciaż

Ryloth

I to jest właśnie ten problem u Polaków. O NIE BĘDĘ TEGO OGLĄDAĆ BO TO ANIMOWANE A JA JESTEM PRAWDZIWYM FANEM I OGLĄDAM TYLKO AKTORSKIE FILMY I SERIALE. Chuja, w Ameryce nikt np nie ma z tym problemu, 40 latkowie kochają seriale animowane i nawet robią z nich cosplaye na meetingach bo wiedzą że to dobrze zrobione seriale, lepsze od całych sequeli. Ale oczywiście polska nie, chur dur animacja śmierdzi jebać to że potem nie będę znać fabuły np w Ahsoka czy Mandalorian.

ocenił(a) film na 6

A czy wyobrażasz sobie walkę Anakina i Obi wana z 3 częsci za pomocą technologi
z lat 70 i 80-tych. Po za tym Lucas chciał zrobić finałową walkę miedzy Vaderem, a Lukiem w Pałacu Imperatora na Had Abbandon (tak wtedy miało nazywać się Corusant) nad jeziorem lawy ale możliwości techniczne na to nie pozwalały. Prace nad nową trylogią rozpoczał dopiero wtedy kiedy pozwalały na to możliwości techniczne.
Ps. Też lubię Ahsokę

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

zależy o jaką technologie masz na myśli z lat 70 i 80 .

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

fajnie że lubisz Ahsokę . Tylko krytykujący tą postać fani przeginają według mnie , powinni mieć żal do aktorki która ją dubbingowała według nich ahsoka zachowuje s; jak 10 letnie dziecko a ma 14 lat .

ocenił(a) film na 6

Z Ashoką to u mnie było tak, że nie polubiałem jej gdy po raz pierwszy o niej usłyszałem, czytałem wtedy opis filmu TCW i przeczytałem, że Anakin ze swoją padawanką ma jakąś tam misję i nie spodobało mi się to, że Anakin ma uczennicę która wygląda jak sfinks ale głównie chodziło o sam fakt posiadania uczennicy. Byłem wtedy 11 letnim dzieciakiem który niedawno obejrzał po raz pierwszy w życiu całą sagę w TVP, czytałem też na wikipedi coś dzieciach Hana i Leii, o inwazji Vongów (wtedy wyobrażałem ich sobie jako włochate wersje Yody) i coś o Nowy Zakonie Sithów który przejął władzę. Pózniej TVP zaczeło emitować serial (później przerzuciłem się na CN) i początkowo irytowała mnie ale gdzieś w okolicach 3 sezonu zaczynała być jedną z moich ulubionych postaci kobiecych. Aż nadszedł finałowy akt 5 sezonu, spodobał mi się on przez klimat, a także pokazanie jednego z ważniejszych powodów upadku Anakina (wyrzucenie Ahoski z zakonu sprawiło, że Anakin zwątpił w całą organizacje co stało sięjedną z przyczyn jego upadku).

użytkownik usunięty
mistrz_sheldon

zgadzam sie z tobą w 100 %

ocenił(a) film na 6

Też nie wiem, bo w serialu Clone Wars stanowiła świetne dopełnienie wielu wątków, była sumieniem Anakina i miała wielki wpływ w jego wewnętrznej walce

użytkownik usunięty
katedra

zgadzam sie z tobą w 100 %

ocenił(a) film na 8

Ahsoka pojawiła się ostatnio w serialu " Rebelianci " ( który nie jest wcale tak zły, jak tutaj się pisze ). Poza tym, zarówno Clone Wars jak i Rebelianci to JEST kanon, a nie skasowane Legendy.

użytkownik usunięty
lelen_lis

wiem że Ahsoka sie pojawiła w serialu Rebelianci . Tylko pech sprawił że nie widziałem całego , 2 sezonu

ocenił(a) film na 8

Chyba nie ma jeszcze całego drugiego sezonu, ja widziałem tylko odcinek pilotowy. Chyba, że jest ale tylko w U.S.A.

ocenił(a) film na 6
lelen_lis

Jest w internecie z polskimi napisami.