Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Star Wars: The Rise of Skywalker
2019
5,8 91 tys. ocen
5,8 10 1 91039
4,2 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Skywalker. Odrodzenie

Skad nazwisko Rey Skywalker skoro byla wnuczka palpatina i nie miala zzadnych wiezow krwi z skywalkerami

ocenił(a) film na 7
Szonx69

Jakby nie patrzeć to wychodzi że Palpatin za pomocą mocy stworzył także Anakina Skywalkera (Darth Vader)

https://naekranie.pl/aktualnosci/gwiezdne-wojny-wiemy-kto-jest-ojcem-anakina-sky walkera-3877066
Link z informacją potwierdzającą

Więc wszyscy Skywalkerowie to tak naprawdę Palpatinowie
Skywalker to było nazwisko matki Anakina

Wychodzi także na to że Palpatin jest pradziadkiem Kylo Rena
A więc Ray i Kalo Ren należą do rodziny - dlatego mają wież mocy podobny jak Leila z Lukiem

Palpatin jest także dziadkiem Ray. Tu także stworzył ją za pomocą mocy. Zakładam że wybrał przypadkowe osoby (dlatego rodzice Rey nie powinni być z Palpatinrm związani. Inaczej czemu nie wybrał swojego dziecka??? ) i za pomocą mocy utworzył Ray

Trochę to wszystko dziwne, ale jedynie tak to logicznie wygląda to że Rey przybrała nazwisko swojego wujka Anakina Skywalkera

ocenił(a) film na 3
wojtasxxx

Większość rzeczy , które napisałeś to bzdury. Palpatine manipulował midichlorianami poprzez moc tak powstał Anakin a nie przez naturalne zapłodnienie więc Anakin nie posiada jego genów... Sywalkerowie to nie Palpatinowie, Ankin nie jest wujkiem Rey i Rey roztała poczęta naturlanie posiadała ojca i matke nie została stworzozna przez moc, nie wymyślaj i nie dopisuj sobie teorii

ocenił(a) film na 7
Duszqu

A w którym miejscu napisałem że przez naturalne zapłodnienie?
Kłania się czytanie że zrozumieniem.
Napisałem że "stworzył Anakina za pomocą mocy"

Tak samo musiało być z Rey.

W filmie podczas walki Kylo i Rey przeciwko Palpatiowi pada z ust Palpatina ze Rey i Ren są spokrewnieni dla tego mają taką silną więź mocy.

ocenił(a) film na 7
Duszqu

No a co do Rey to jak wytłumaczysz to że jest wnuczka Palpatina ?

ocenił(a) film na 3
wojtasxxx

Przecież Palpatine miał syna

ocenił(a) film na 7
Duszqu

Pierwsze słyszę. To czemu jego syn nie został sithem?

ocenił(a) film na 3
wojtasxxx

zapytaj tego co pisał scenariusz... oglądnij film jeszcze raz tam masz powiedziane nawet kilka razy, że palpatine miał syna

wojtasxxx

Żadna z tych informacji nie pada w tym dziurawym filmie. Nazwisko to najprawdopodobniej tylko symboliczna scena i tyle.

Szonx69

Ostatnia scena na Tatooine o tym mówi. Ray nie jest tym kim się urodziła, lecz tym kim chciała zostać. Jest to pewna mądrość płynąca z całej sagi. Nie wybieramy rodziców, nie wybieramy tego kim się rodzimy, ale to nasza droga, którą sami podążamy i zapracowujemy na to kim zostajemy.
Nie wiem jak co do tych wspomnianych komiksów ma się aktualny kanon gwiezdnych wojen.
W filmie nie było wspomniane, że Anakin został stworzony przez Palpatin'a. Oczywiście, ma to większy sens niż niepokalane poczęcie przez moc, w końcu Anakin nie był wybrańcem.

ocenił(a) film na 10
Pierwszy_user

Wygląda na to, że wybrańcem (o ile legendy były prawdziwe) była więc Ray.

Pierwszy_user

Anakin był wybrańcem, bo tak stwierdził sam Lucas.

ocenił(a) film na 10
cloe4

Nie mówimy o wypowiedziach ludzi związanych z produkcją, tylko o tym co mówią filmy.
Filmy, tak jak zauważył vodac, wskazują na Ray.

nillvo

Trylogia Disneya to typowy wysokobudżetowy fanfik z wattpada przeniesiony na ekrany. Sorry, ale nie wszystko co ma tytuł star wars będę łykać jak pelikan. Zwłaszcza gdy sra to na sens poprzednich części. Erę postROTJ stokroć lepiej zaprezentowały Legendy, choć tam też głupot nie brakowało. Rey dla mnie nigdy nie istniała dla tej serii. Po prostu.

ocenił(a) film na 10
cloe4

A to dobre. Zamiast wylewać tu swoje hejty, posprzątaj pokój przed świętami.

vodac

Niski poziom z wyjazdem na ad personam. Urocze. :* Czegoś trzeba użyć gdy brakuje argumentów. Ale tak sądziłam, że znajdą się tacy ślepi entuzjaści ep 9 (sorry, ale jedyne Star Wars zasługujące OBIEKTYWNIE na 10/10 to tylko i wyłącznie epizod piąty), którzy nie uszanują czyjejś opinii i będą wymuszać na mnie zmianę zdania i poniżać. A pokój to swój postprzątaj skarbie, a nie pchaj się biurciorami w czyjąś prywatę. Zatkało?

ocenił(a) film na 10
cloe4

Myślę, że vodac próbował zejść do poziomu Twoich wypowiedzi. Sorry, ad personam, ale taka z Ciebie już persona.

nillvo

Kolejny kto obraża. Ależ muszą was kukle swędzić, że ktoś zwyczajnie nie lubi Skywalker.Odrodzenie. Nie sądziłam, że fani tego gniota będą aż tak debilni by posuwać się do wycieczek osobistych. xD Ja się żegnam, z prowokatorami nie gadam.

ocenił(a) film na 10
cloe4

"Czegoś trzeba użyć gdy brakuje argumentów"
ah. To kiedy pojawią się Twoje? Czy oprócz pelikanów, fanfików masz jakiś zasób słów odnoszących się w praktyce do filmu?
"którzy nie uszanują czyjejś opinii i będą wymuszać na mnie zmianę zdania i poniżać. "
Doskonale Ci to wychodzi.
Nie ma dalszej dyskusji, nie sil się. Porozmawiać mogę ale rzeczowo. Ale z Tobą się nie da, dorośnij, ochłonij, wróć, przeproś...i ogarnij w końcu ten pokój, bo będzie rózga :P

ocenił(a) film na 10
vodac

Ona i tak nie odpuści :)

nillvo

Nie zamierzam tracić czasu z osobnikami, które mnie jawnie obrażają i poniżają, mimo że ja obrażam tylko i wyłącznie filmy. Żegnam panów.

vodac

Spróbuj odeprzeć te argumenty z linka. Powodzenia i niech moc będzie z tobą. A na rózgę żadna nie czekam bo krasnal z coca-coli nie istnieje. :P
https://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+wojny%3A+Skywalker.+Odrodzenie-2019-671050/ discussion/Lepiej+dla+Sagi+by%C5%82oby%2C+gdyby+ten+film+nigdy+nie+powsta%C5%82% E2%80%A6,3131807

ocenił(a) film na 3
nillvo

oglądnij sobie wojny klonów tam masz czarno na białym, że wybrańcem jest Anakin

ocenił(a) film na 6
Szonx69

Przecież to scena symboliczna. Trzeba być serio niekumatym, żeby pytać o takie rzeczy.