chcesz byc hakerem pamiętaj ze to nie jest takie proste wiem bo mój brat jest hakerem i wiesz mi ze po obejzeniu filmu nie będziesz nim uczyłam się od niego i wiem co to znaczy .
też tak myśle też chciałem być hakerem ale dla mnie to jest za trudne. dałem se z tym spokuj ale dalej mnie kręci!!!!!:D
O Boże ale z was korki nawet zalogowani nie jesteście! PO obejrzeniu filmu z hackerami-filmowcami już macie cel w życiu a poza tym hakerowania się nie uczy to się raz zrobi,zobaczy i już sie wie a najwyżej dalej pogłębia swoją wiedzę!Hakerzy od siedmiu boleści!
Jezu co za ludzie. Przede wszystkim jakby ktos z was mial choc troche pojecia o komputerach, to wiedzialby ze przyznajac sie na forum ze jest lub chce byc hakerem, zostawia swoje ip, co jest rownoznaczne z podaniem adresu domowego. Nie jestem hakerem bo sie na tym nie znam i nie przechwalam sie ze ktos z mojej rodziny jest bo to kiepski zart. Straszne z was betony.
to, że ktos mówi że jest hakerem lub brat/znajomy, nie świadczy o tym, że jest przestępcą. Ja mówię ze jestem np. złodziejem, i co z tego ? nie zamkną mnie za to, bo muszą mi to udowodnic, lub załpać na gorącym uczynku.gdyby tak było, że zamykaja za samo bycie hakerem, to gliny mogłyby wpaść na jakiś zjazd organizowany przez różne organizacje i pozamykac wszystkich na wieki.Poza tym chyba nie wiesz co znaczy być hakerem. Haker wyszukuje i łamie słabe punkty struktur sieciowych. Jeżeli ktoś, włamie ci się na kompa i zniszczy wszystko, to to nie jest haker tylko niszczyciel, nie zasługujący na miano hakera.
Przecież haker to nie przestępca. Haker to człowiek który tworzy, buduje. M.in. programy które pomagają innym użytkownikom sieci. Natomiast Ci którzy byli na tym (swoją drogą zajebistym) filmie są i hakerami i crackerami. Crackerzy włamują się do systemów itp. To jest podstawa wiedzy, kiedy chce się uczyć hakerstwa. Ja się uczyłem, i też mnie to zdziwiło swojego czasu, mogę się przyznać, że jestem hakerem. I jak ktoś pisze na forum to nie musi pisać od siebie, więc dynekkk nie zgrywaj mądrali bo sam się robisz śmieszny. Hakerzy często zamiast ksyw i nicków podają swoje imiona i nazwiska, do crackerstwa się lepiej nie przyznawać. Choć każdy haker ma na tyle umiejętności i wiedzy, że w 5 minut może się stać też przestępcą wystarczy się gdzieś włamać.
Pozdrawiam.
Po czesci macie racje. Troche glupie to bylo co napisalem przedtem i rzeczywiscie smiesznie wyglada. Faktem jest za na forum kazdy moze pisac co mu sie podoba i nie mozemy udowodnic czy to prawda czy nie. Bylem wtedy po kilku kawach ;) Przyznaje tez, ze ktos kto wlamuje ci sie do kompa i rozwala wszystko moze byc nazwany niszczycielem, ale powszechnie nazywa sie takich gosci czarnymi kapeluszami. Jest to tez pewna forma hackingu wiec nie mozna mowic ze ci ludzie nie zasluguja na miano hackerow, choc nie da sie ukryc ze oprocz tego sa tez wyrostkami ktorymi nudzi sie w sieci. Niesterty ale minely czasy hakckerow- idealistow- takich jak np. mitnick. Tacy ludzie byli jescze pod koniec lat dziewiedziesiatych, ale nie czarujmy sie- teraz hackuja albo z nudow, albo dla pieniedzy, albo dla korporacji. Nie jak kiedys z powodu idealow kiedy udostepniali za darmo cos za co wielkie korporacje chcialy olbrzymie pieniadze, lub gdy glosili hasla wolny internet dla kazdego. Nie bede sie juz na ten temat tak rozwijal. Poza tym hackerstwo jest przestepstwem a jego czescia jest miedzy innymi cracking. Poza tym osoba piszaca programy nazywa sie programista ;)
Pozdro
PS w sumie smieszne jest to ze wdajemy sie w dyskusje bo jakis lolek napisal ze chce byc hakerem:p
Skąd wiesz, że koleś bez podpisu chce zostac od razu hakerem? Może chce zostac policjantem ścigającym hakerów ;)