PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6008}
7,4 14 tys. ocen
7,4 10 1 13604
7,0 11 krytyków
Hallo Szpicbródka, czyli ostatni występ króla kasiarzy
powrót do forum filmu Hallo Szpicbródka, czyli ostatni występ króla kasiarzy

Dla młodszego pokolenia (bo moje to pewnie na pamięć zna) - po prostu przekonajcie się sami. Takiej obsady (złote czasy polskiej kinematografii, gdyby dodać 3-4 nazwiska, byłby max; choć i tak GWIAZDA w każdej roli), fabuły, dialogów próżno szukać gdziekolwiek. Jeden z najlepszych filmów rozrywkowych w historii (nie tylko polskich). I ta pani Kwiatkowska, Wiśniewska... o innych to już nawet nie wspomnę. 9/10 (tylko dlatego,że trudno dać dyszkę). Cudowna rozrywka... choć widziałem milion razy. Kto nie widział...niech nadrabia jak najszybciej.

ocenił(a) film na 8
adsar30

O taaak! Plejada gwiazd i komediowe 'opus magnum' Ewy Wiśniewskiej :)

ocenił(a) film na 9
burlesco

Widziałem ją zarówno w "Kobrach", u Barei, jak i w "zwykłych" produkcjach.. Niedoceniona chyba trochę jak p.Chamiec. A ten paluszek na moment przy policzku w piosence "Czy ja nie jestem fotogeniczna?" :) Boska Bzibzieńka :)

ocenił(a) film na 8
adsar30

"...gwiazda kinematograficzna..." świetna piosenka :) Ale młodzieży nie przekonasz, mają swoje nowości i raczej nie lubią retro, tak jak my z pokolenia X :)

ocenił(a) film na 9
burlesco

Pewnie kiedyś w końcu i oni dostrzegą i docenią... chociaż szkoda,że pewnie zaledwie promil widowni. Dobrze,że Kultura przypomina, zarówno takie perełki, jak i Kobry... dla takich zgredów jak my (nie obrażając, rzecz jasna :D) trochę przyjemności bez konieczności przeszukiwania zasobów Internetu (bo Teatru z serii "Kobry" na szczęście mam chyba wszystko na dysku..

ocenił(a) film na 8
adsar30

No to gratuluję kolekcji! W internetowej 'Ninatece' można wrócić do klasyki teatru. Mam apetyt na " Przygodę Pana Trappa" według " Kraksy" Dürrenmatta z Zaczykiem i inn. znakomitymi, no i " Wizytę starszej Pani" bo dawniej mi jakoś umknęło. Miłego weekendu :)