5,7 5,7 tys. ocen
5,7 10 1 5687
4,2 11 krytyków
Halloween 5: Zemsta Michaela Myersa
powrót do forum filmu Halloween 5: Zemsta Michaela Myersa

To już jest marny film. Niczym się nie wyróżnia i nic w nim nowego. Michael ma znowu inną maskę. Przez film przewija się tajemnicza postać faceta w kapeluszu. Na końcu odgrywa on jednak swoją rolę. Tylko dla fanów!!!

ocenił(a) film na 1
k_z_illa

Facet w kapeluszu był w części 6-tej i był to Doktor Wynn, przywódca druidów.

użytkownik usunięty
k_z_illa

hmm ... mówcie co checie, ale 5 to jedna z moich ulubionych części ... a rola Danielle Harris to wielki OGROMNY +

ocenił(a) film na 6

Ja też uważam, że Danielle Harris mimo młodego wieku spisała się dobrze. Donald Pleasence jak zwykle wypadł bardzo dobrze. Przerysowany - szanuje twoje zdanie. Ciekawi mnie tylko co w tej części Ci się tak bardzo podobało. Według mnie "Powrót" jest pod każdym względem lepszy od "Zemsty". To właśnie od tej części zaczynają się zbędne udziwnienia. Jakiś gostek w czarnym płaszczu - zupełnie zbędne. "Halloween" to seria o Myersie i nie powinno się dodawać jakichś tam bzdur o sektach, druidach o jakiejś przynależności Michaela do druidów, bo to moim zdaniem czysta głupota. Widać, że twórcy po prostu nie mieli już pomysłu na ciągnięcie serii dalej. Ale to tylko moje zdanie.
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
Ceglas

czemu 5 część bardziej mi się od 4 podobała? chociażby dlatego, że część 5 miała momenty w których podskakiwałem z fotela. była ciekwawa, i może się mylę, ale danielle harris zagrała dużo lepiej niż w poprzedniej części, bardziej się wczuła w rolę. pozdrawiam fanów michaela.

ocenił(a) film na 6

Na których momentach podskakiwałeś z fotela ???
Sceny w stodole ? W rodzinnym domu Michaela ?
Głupia była scena, gdy Myers zmienił maskę. Wtedy samochodem jechała z nim Tina. Zupełnie mi to nie pasowało do Michaela.
Mi więcej emocji przysporzył poprzednik.

użytkownik usunięty
Ceglas

o tak, scena w stodole napewno. scena śmierci rachel. i jeszcze pare których niepamiętam.
głupia scena? to ta, w której jamie ucieka przed "wujkiem" tym zrzutem na pranie. jak znam myersa, on napewnoby chciał zniszczyć i to sprowadzić jamie na ziemię a nie próbować cudu (z resztą, widać było ewidentnie że to jakiś plastik czy cośtam).
owszem, 4 także jak każda część przysporzła mi wiele emocji (no, może prócz trójki), ale jakoś piątka mi się bardziej podobała. inaczej to chyba już nie wytłumaczę;)

ocenił(a) film na 8
Ceglas

Ciekawe kiedy Michael miał należeć do tej sekty jak całe życie przesiedział w jakichś zakładach...

ocenił(a) film na 3
k_z_illa

zgadzam się z autorem - strasznie zawiodłem się na tym filmie...
Nielogiczność fabuły sięgnęła tu już szczytu!
I mówi to fan horrorów wszelakich...