PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 364043
6,8 68 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Tu maja mała wypowiedź na temat HP7 w 2 częściach:

Zważcie na to, że co prawda to będzie katorga ta 1 część ( znaczy dla mnie bo nudziły mnie trochę te opisy niedołężnej tułaczki bohaterów), no ale może 2 część pobije wszystko na głowę. Producenci będą mieli dużo czasu ( w sensie dużo czasu filmowego) żeby dać porządną końcową wojnę. Wyobrażacie sobie jak by to było super gdyby ta wojna z użyciem niezliczonej magi, klnącej matki Rona i śmierci wielu bohaterów trwałą tak z minimum 30 minut???!!! No to by mogło być niesamowite widowisko.

A tu jak według mnie powinna zakończyć się ta książka i film:

Na koniec powinni dać jakiś wzruszający widok w stylu : Dzieci Rona - Hermiony, Harrego i Ginny przyjeżdżają do szkoły, a na błoniach kilka białych marmurów zatopionych w promieniach zachodzącego słońca i okrytych rosą z wyrytymi imionami poległych w wojnie o Hogwart. No i tak jak było w pierwszej części jakiś nauczyciel wita uczniów, ale zamiast mówić "poczekajcie zaraz nastąpi podział na domy" to by powiedziała coś w stylu:
-Groby, które widzicie, chowają w sobie kilku z najdzielniejszych ludzi Hogwartu.
No i wtedy zbliżenie na te groby. Promienie słońca odbijają się od białego marmuru i załamują w kroplach rosy, a złote litery połyskują lekko w złocistym świetle. No i do tego jakaś wzruszająca muzyka.
Później koniec i wszyscy ryczą :)

pumba_14

ee moim zdaniem 30 minut to całkowicie za mało. minimalnie godzina ale musze przyzna że naprawde dużo się dzieje podczas bitwy to nawet niech będzie półtora godziny xD. Był kilka miesięcy temu news w filmwebie o insygniach cz. 2. mówili co tam że ma skupia się bardziej na wojnie, bitwach i takie tam. nie pamietam nie chce mi się szukac w archiwum ;p

michaelloxd

ale to zakończenia to się zgadzam było by bardzo fajne :)

michaelloxd

no nawet niezłe... ale poczekajmy na koncepcje reżysera... :)
żeby tylko tego nie zepsuł...

tralallalala

No mam nadzieję, że ta wojna potrwa tak z minimum półtorej godziny... jednak piszę 30 min bo oglądając poprzednie części to za dużo się nie spodziewam. Jak np. w 5 części dali pięciominutową walkę Dambiego z Voldim to myślałem, że się zsikam ze śmiechu bo tak to skrócili. Jednak " modlę się" o to, żeby reżyserów olśniło i cała hp7 cz2 to była widowiskowa wojna.

A co do zakończenia... ta ja pisze swoje bo coś mi się wydaję, że jednak zakończenie filmowe będzie identyczne jak to z książki. Śpiewajmy ku niebu, żeby tak nie było. Już niech będzie chociaż jakoś podobnie do tego co ja napisałem, albo co ktoś z was wymyślił. Tylko nie to zakończenie z książki bo nawet jeśli będzie 3 godzinna wojna to książkowe zakończenie zepsuje mi opinie i humor po filmie!!!

pumba_14

Znaczy... na pewno będą cięcia podczas bitwy ale na wersjach rozszerzonych będzie WSZYSTKO co zostało sfilmowane i będzie git ;]

ocenił(a) film na 8
pumba_14

w Księciu Półkrwi usunęli prawie wszystkie sceny walki, zamiast walki z śmierciożercami pokazali jakiś maraton przez błonia i las, więc chciałabym sobie odbić w tej części.
Mam nadzieję na krew lejącą się na wszystkie strony, na części ciała latające we wszystkie strony i twarze powykrzywiane bólem, na emocje wciskające w fotel przerywane momentami okropnego wzruszenia w chwiliach śmierci bohaterów czy na przykład "przywołania" Potterów i Syriusza. I nie mogę się doczekać wspomnień Snape'a. W zakonie feniksa to totalnie zepsuli, wiec teraz chciałabym coś dłuższego i wzuszajacego. Szczególnie w tej rozmowie z Albusem i patronusem (-Przez te wszystkie lata? - Zawsze).

Ale teraz pozostaje nam tylko czekać i zaciskac kciuki ;)

ocenił(a) film na 8
karolowanka

a co do zakończenia, to to zaproponowane na początku wątku poprzedzone jednak skróconym epilogiem byłoby cudowne. I jeżeli usuną słowa, że Albus nosi drugie imię po Severusie, najdzielniejszego człowieka jakiego poznał Harry, to pozarzynam tępym nożem ;D

ocenił(a) film na 8
karolowanka

a co do zakończenia, to to zaproponowane na początku wątku poprzedzone jednak skróconym epilogiem byłoby cudowne. I jeżeli usuną słowa, że Albus nosi drugie imię po Severusie, najdzielniejszym człowieku jakiego poznał Harry, to pozarzynam tępym nożem ;D

użytkownik usunięty
karolowanka

Pierwsza propozycja zakończenia bardzo mi się podoba ;) Mam nadzieję, ze ostatniej części Yates nie zepsuje...:)

użytkownik usunięty

Ja byłbym ciekaw jakby wyglądał Harry VIII z ulepszonym Voldemortem i starym Potterem :) już nie byłoby pierwowzoru książki tylko totalna inwencja twórcza scenarzysty/reżysera.

karolowanka

karolowanka masz racje... to jedyne słowa w całym hp na jakich płakałem...
" jeden z nich był Ślizgonem, i prawdopodobnie najdzielniejszym
człowiekiem, jakiego znałem. "

ocenił(a) film na 5
karolowanka

W życiu. To będzie film od dwunastu lat, zapomnij o krwi, grozie i fajnym
filmie ;].

użytkownik usunięty
gurf

Od 12 lat? Czyli tak samo jak w przypadku LotR. A tam na pewno tych trzech elementów nie brakowało.

ocenił(a) film na 7

Mogliby dać od 15, 16 lat - byłoby ciekawiej :) Bardzo podoba mi się wersja
zakończenia, jaką podano w pierwszym komentarzu. Tylko zamiast tekstu: To
byli najdzielniejsi ludzie, broniący kiedyś Hogwart... można zrobić coś
takiego, że paru pierwszaków (np. dzieci Harrego itd.) zauważają te groby
(pomniki), podchodzą do nich przyglądają się, potem ich przewodnik to
zauważa i mówi, żeby się nie zatrzymywały tylko szły za grupą, na to jedno
dziecko H. zrywa jakiś kwiatek z polany kładzie na pomnik (bo słyszało
opowieści ojca) i wszyscy idą dalej z grupą do Hogwartu. Ja jakoś tak to
sobie wyobraziłam :p

karolowanka

z tego co mi wiadomo to nie ma Oldmana na liscie aktorów więc raczej nie bedzie go w tym przywolaniu chociaż ja nadal mam nadzieję :)

użytkownik usunięty
pumba_14

masz rację, to byłoby o wiele lepsze zakończenie.