PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 364199
6,8 68 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Osoba ma ta ma sweter(?) na sobie. Dumbledore nosi szaty, snape tak samo.

florek95

Lol, przecież to ujęcie z dziennikiem Riddle'a jest z Księcia Półkrwi. Trzyma go Dumbledore właśnie.

Peeves

skoro jesteś pewny - dzięki za odpowiedź.

ocenił(a) film na 7
florek95

Uważam, że to z dziennikiem to błąd.
W książce Komnata Tajemnic pisze wyraźnie, że Harry oddaje dziennik Lucjuszowi a ten go bierze. W filmie to samo. Więc skąd u licha ma to Dumbledore? Sądząc z treści książki, ten zniszczony dziennik powinien mieć Voldemort, ewentualnie Lucjusz. W jednej części pisze, (nie pamiętam w której), że Voldemort ukarał Lucjusza, za to, że dziennik został zniszczony. Z tego wnioskuje, że może go mieć Voldemort (który z resztą naprawde był jego właścicielem).

szepcik

W filmie Lucjusz bierze dziennik, ale potem rzuca go Zgredkowi razem ze skarpetką, czym go uwalnia i nie wydaje mi się, by z powrotem wziął dziennik. W ogóle to chyba Lucjusz w tej scenie nie chciał się przyznać do tego dziennika.

ocenił(a) film na 7
Vickynella

Naprawdę? Widocznie zapomniałam. Dawno oglądałam 2 część a nie mam książki żeby sprawdzić.

szepcik

http://www.youtube.com/watch?v=XiTbzgdp8R4&feature=related
końcówa :D ok 7 min.
to oczywiście w filmie. Książki też nie mam, nie pamiętam też jak było, jako jedyną 2 część przeczytałam 1 raz.... :)

ocenił(a) film na 10
Vickynella

Ja myślę, że to może jakiś hmm sen Harry'ego dot. horkruksów, a ta ręka to ręka Dumbledora, bo to jego bardzo chciałby zobaczyć, na pewno nie wizja Voldemorta bo on nie widział przebitego horkruksa.