Czy ktoś jeszcze uważa, że ten pojedynek został kompletnie zniszczony w filmie? W książce to było pełne napięcia starcie, obie kobiety walczyły bez skrupułów, po prostu żeby zabić przeciwnika. Walka była może nie najdłuższa, ale zacięta.
W filmie trudno to nawet nazwać pojedynkiem. Po prostu WYMIENIAJĄ się zaklęciami, dosłownie, jedna po drugiej, jakby nie mogły atakować poza kolejnością. Sama "walka" trwa może 15 sekund, a Molly rozwala Bellę bez najmniejszego wysiłku - to ma być to starcie, w którym od rzucanych zaklęć "posadzka wokół nich rozgrzała się i popękała"?
Na śmierć Belli nie mam już komentarza. Jakim prawem, według jakiej reguły ona po prostu EKSPLODOWAŁA?
Szkoda, bo ta scena miała tak wielki potencjał. Można było z tego zrobić naprawdę coś, a nie krótki przerywnik wepchnięty na siłę między Rona i Hermionę ganiających za wężem.
a no i zapomniałem : D w czarze jest jeszcze cała wyprawa do łazienki prefektów,chatka Hagrida,to jak Malfoy podlizuje się Krumowi,jak Harry się wyżala Hermionie że dostał kosza od Cho,więcej paplaniny Voldemorta na cmentarzu,w zakonie dużo więcej walki w ministerstwie,w tym walka Syriusza i Belli,dłuższe przesłuchanie,dłuższe lekcje co do więźnia to bym chciał finał Quidittcha i lekcje eliksirów,balangę po wygranej pucharu i atak na Rona w pokoju wspólnym i tyle : D
http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en%7Cpl&u=http://harrypotter .wikia.com/wiki/Rik_Mayall
coś mi się zepsuło : D link powyżej który dodałem jest o aktorze który grał Irytka : D
Tego z irytkiem nie wiedziałem. Dodać trzeba jeszcze że kręcono pod koniec Ksiecia sceny walki. pamiętam artykuł w którym mówiono że Greyback zaatakuje Pana Weasleya ponieważ roli Billa nie było w filmie. Później oczywiście wszystko zostało usunięte. Każdy film mógłby miec spokojnie po 4 godziny ale jeżeli wydadzą wersje 3 godzinne też będzie dobrze. Szczególnie chciałbym zobaczyc długą wersję Zakonu, bo ta część było bardzo okrojona.
Ten wybuch Bellatrix też mnie zdziwił, ale może chcieli pokazać jej więź z Voldemortem, w książce Voldi widział jak ona umiera i się wściekł, w filmie o tym nie wie. Zresztą, film odbiega od książki, jestem rozczarowany tym, że walka Harry'ego i Voldemorta została przeniesiona na zewnątrz, w dodatku jedynymi świadkami były trupy. Ten skok z wieży był nawet w porządku, wiadomo, nie zrobiliby by go, gdyby nie 3D. A jeśli chodzi o wersje reżyserskie, to nie miałem pojęcia, że tyle scen zostało nakręconych. Szkoda, ze nie dali ich do dodatków na DVD, ale oczywiście, teraz będą robić wydania kolekcjonerskie, kolekcjonerskie deluxe wzbogacone o 3 nowe sceny, reżyserskie, w których dadzą kolejne sceny, reżyserskie rozszerzone itd. Byleby jak najwięcej nabić kasy. A ciekawe, czy nakręcili sceny w kuchni, wie ktoś?
Raczej nie, pominęli całą postać Mrużki, więc nie mieli po co wchodzić do kuchni.
też jestem zawiedziona że Molly ,podstarzała mamusia z taką łatwością zabiła Belatrix ..
To że to była akurat ona nie jest złe, chodzi mi tylko o to, że walka powinna być dłuższa i bardziej zacięta, jak w książce.
no dokładnie ... ; /
a w tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=f9mUJTmFuZg jest zdjęcie jak Lucjusz Malfoy jest w Azkabanie, to kiedy on tam się dostał bądź czy siedział wgl. ????