Może jeszcze za wcześnie ale ... mam pytanie czy macie jakieś propozycje, czy może jest już według was następca Harrego a może dopiero nadejdzie.
Ja osobiście czekam na książkę a pózniej na film "Percy Jackson i Złodziej Pioruna" ale zobaczymy czy chociaż dorówna młodocianemu czarodziejowi. A wy:
ja czekam na film stworzony na podstawie książki autorki Trudi Caavan Gildia Magów potem Nowicjuszka a następnie Wielki Mistrz naprawde dobre książki Polecam:-)
ogólnie to jest dużo takich fajnych serii, ale jak dla mnie na razie nic nie przebija czy choćby dorównuje HP. to po prostu fenomen.
ja natomiast jestem bardzo rozczarowana tym jak spłycili pierwszą część Mrocznych materii- "Złoty kompas" przez co film wiele stracił i nie zrobiono kontynuacji na podstawie następnych dwóch książek. nie mówiąc o jakość (która jest najważniejsza) nawet do popularności i dla większej kasy jak widać nie zawsze opłaca się na siłę jak najbardziej upraszczać by małe dzieci mogły iść na film do kin.
Krąg Magii jest super :) Właśnie skończyłam ostatnią część, jest chyba najlepsza z całej trylogii.
Trylogie Czarnego Maga też czytałam. Fajne. Nie mam niestety okazji, żeby przeczytać inne dzieła Canavan.
Inne książki Canavan też są fajne, aczkolwiek Trylogia Zdrajcy jest mocno naciągnięta ;] Zwiadowcy to fantasy bez magii, więc nie wim czy nadaje sie na następcę najbardziej magicznej książki mojego pokolenia. Miałam na dzieję na fajnego Percy'ego Jacksona, ale po obejrzeniu załamałam się. Ostatnimi czasy ciągle się zawodzę ekranizacjami książek fantasy podobnych. Percy, Atramentowe Serce, Złoty Kompas wymieniony wyżej, Eragon... Czekam na POLSKI (!) film Felix Net i Nika. Pójdziem i obaczym, czego to warte ;] Innym filmem na który czekam jest Miasto Kości. Trzymam kciuki:))
Oj wydaje mi się, że Harry Potter jest niepowtarzalny i nie doczekamy się drugiej takiej sagi... Mam 21 lat, a taki sentyment do Harry'ego Pottera, że aż mi smutno jak sobie pomyślę, że to koniec. Pewnie nie raz jeszcze sięgnę po książki, aby znów pogrążyć się w totalnie magicznym świecie:)
ludzie (jesli ktos nie czytal) to z calym sercem i przekonaniem polecam wam Wiedźmina naszego polskiego autora Sapkowskiego, Harry Potter i Władca Pierścieni to przy tych książkach bajki dla dzieci :) czytałem również trylogię Trudi Canavan i nijak się to nie równa do "The Witcher'a" :)))) przez długie lata nie mogłem się zdecydować na te książki, bo w myślach miałem wciąż obraz tego potwornego serialu Wiedźmin, ale na szczęście książka to coś zupełnie innego i to by dopiero były filmy, gdyby ktoś pokroju Petera Jackson'a nakręcił naszego polskiego Wiedźmina... Pozdrawiam