PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476021}

Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
2011
7,7 364 tys. ocen
7,7 10 1 364256
6,8 68 krytyków
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
powrót do forum filmu Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II

Przeglądałam ostatnio dużo fanartów z Harrego Pottera i w każdym młody Remus Lupin żre czekoladę. Ma to uzasadnienie w kanonie? Ja w sumie nie znam za bardzo książek ani filmów, więc się nie znam za bardzo.

ocenił(a) film na 8
Blaxi

W trzeciej częsci Lupin dwukrotnie wyciąga z kieszeni czekolde i częstuje Harrego, wydaje mi się, że od tej pory stało sie to takim viralem, często jest to własnie w fanartach, czy w memach. Chyba tyle odnośnie czekolady, choć moge się mylic, bo nie czytałam wszystkich książek.

reddiens

Dzięki wielkie! Właśnie miałam przeczucie, że to bardziej dotyczy fanonu niż kanonu.

ocenił(a) film na 9
Blaxi

Lupin na pewno częstował Harry'ego czekoladą po każdym jego spotkaniu z Demetorami (jak go dopadły w pociągu, później podczas ćwiczeń na Boginie). Było to jakby lekarstwo, które także zaproponowała mu Pani Pomfrey w skrzydle szpitalnym, gdy Harry został zaatakowany przez Dementorów podczas meczy Quiditcha. Sam Lupin był wilkołakiem... więc... może to też ma jakiś związek? Ale tego nie jestem pewna. W każdym razie nie jest to "fanon", ale rzeczywisty fakt z książki. Dementorzy - "lekarstwo" czekolada :)

marjou

Nie no. Kanonem jest to, że Lupin dwa razy miał przy sobie czekoladę, a nie że jest czekoholikiem.