Harry Poter to chyba najwieksza porażka jaką oglądałem,debilna historia wymyślona przez jakiś debili,a inni debile się tym podniecają,lubie fantastyke ale to jest kaszana na maxa,bez sens i badziew jakich mało...
Aha... Swoim komentarzem obraziłeś szereg znakomitych pisarzy, którzy się tą historią, jak ty to ująłeś, "podniecają". Choćby nie szukać daleko - Stephen King. Zastanów się najpierw nad tym co piszesz, dopiero potem pisz.
dajcie spokój,obraziłem kogoś?przecież ci co to wymyślili nie maja pojęcia o moim istnieniu i kłade lage na ich poryte mózgi,wybitni pisarze?ludzie ze zwichem w czaszce i tyle,harry portier hotelowy to totalna bzdura,takie historyjki to potrafie wymyślać podczas lawy na kiblu,więc dajcie sobie spokój,no chyba,że macie po 10lat to może was portier podnieca,bo nikogo dorosłego taka demna historia raczej nie bawi,tylko i wyłącznie rozumiem dzieci,a dorośli,których jara ten film to jakieś poryte czaszki i tyle
Patrząc na Twój sposób wypowiedzi nietrudno się domyśleć, że sam może i skończyłeś 10 lat... jakoś z rok, może dwa lata temu :) Są rzeczy, do ktorych trzeba dojrzeć. Dla mnie do pewnego momentu, tj jak miałam z 9-10 lat i powoli czytałam sobie część za częścią, Harry Potter był tylko [a może aż?] cudowną historią czarodzieja - mojego równolatka, który ma fajnych przyjaciół i wiele smiesznych i ciekawych przygód. Z czasem Harry Potter stał się dla mnie czymś więcej. Z HP'em kojarzę całe dzieciństwo, wiele godzin spędzonych na czytaniu książek, graniu w pierwsze gry z serii, oglądaniu filmów, a nawet [w swojej dziecinnej naiwności] jedzeniu cukierków za 5 zł z napisem 'fasolki wszystkich smaków BB' w pełnym przekonaniu, że to są te prawdziwe fasolki. W pewnym momencie zaczęłam dostrzegać przesłanie w tej powieści, głębszy sens, wartości jakimi kierują się bohaterowie.
Nie mów więc, że Harry Potter to porażka, głupia, denna historia, bo tak nie jest. Chyba że Twoja ocena opiera się głównie na filmach, a książek nie czytałeś, bo filmy rzeczywiście są słabe... pierwsze dwie części i ta ostatnia jedynie mi się naprawdę, naprawde podobały - reszta dość przeciętna. Jednak caly świat Harrego Pottera jest na tyle niezwykły i jest dla wielu takich, jak ja, tak wartościowy, że zdanie jednego trolla, potrafiącego jedynie obrażać innych, mamy głęboko w poważaniu ;)
no proszę,trafiła się prawdziwa,inteligentna fanka Harego P;)cieszę się,specjalnie dla Ciebie przestane j.e.b.a.ć ten film;)))pozdro
No i co... można grzecznie i miło? No można :D dzięki iiiiii obyś pokochał HP :D Tak jak mówię; przeczytaj sobie książki, choćby z ciekawości.
A tak wgl to obejrzałeś jakąkolwiek inną część poza tą ostatnią? Bo widzę, że oceniłeś tylko tą jedną. Jeżeli nie widziałeś poprzednich części i nie wiesz o co chodziło, to ja się nie dziwię, że oceniłeś ten film 1/10. To nie jest film mający swoją własną fabułę zamkniętą w 1,5 godzinnym seansie, tylko kontynuacja całej serii. Niemożliwe, żebyś zrozumiał o co chodzi i jaki sens ma ten film, skoro nie wiesz co było wcześniej ;>>>
No więc przyznam się szczerze,że widziałem wszystkie części,bo lubie fantastyke ale Harry naprawde do mnie nie trafił,książek nie czytałem,możliwe,że są o wiele lepsze niż film,często tak bywa,no ale cóż moge więcej powiedzieć...przepraszam wszystkich fanów Harrego,bo nawet nie wiedziałem,ze moja wypowiedź oburzy tyle osób;) pozdro 4all
Tu nie o to chodzi, że Ci się nie podoba :) Przecież wiadomo - każdy ma inny gust. Jeden powie, że fantastyka jest chuxxwa i tylko seriale typu 'Pierwsza miłość' są warte obejrzenia, inny ktoś powie, że i jedno i drugie nie jest warte uwagi i liczą się tylko filmy kryminalne, a jeszcze inna osoba powie, że warto oglądać wszystkie gatunki, poza horrorami, które sa bez sensu. Każdy lubi co innego, po prostu. Tylko wiesz. Jest różnica jak napiszesz, że "Harry Potter po prostu nie przypadł Ci do gustu i nie rozumiesz jak się można nim tak podniecać, ale np doceniasz muzykę w filmie i grę aktorską", a jak napiszesz 'HP TO GUNO JAKICH MAŁO ŻAL PIEPRZYĆ FANUF HAREGO PORTIERA" ;D Po prostu. Też tak mam, że nie podobają mi sie niektóre filmy, które zachwycają innych ludzi i mają najwyższe oceny, ale nie pisze od razu, że są gówniane i do dupy, a ci co je oglądają to idioci. I to o to chodzi. A to, że HP ci się nie podoba to nic złego ;)
oj Majdan,Majdan myślę,że na żywo na pewno byśmy się dogadali i byś mnie polubiła;)bo ja już zaczynam Cię lubić:))hehehehehe
tyy, a Ty skąd wziałeś Majdana? :D Może, chociaż ja Ci nie zapomnę tego HARREGO PORTIERA -,------'
skąd wziąłem Majdana?hmm...a może my się już znamy???hehehe,a tak szczerze to nie było trudne;) "Harry Portier Hotelowy" ;D
Dupa, a nie 'się znamy'! ;D nie było trudne mówisz... jexxny jasnowidz z Ciebie ^^ a spaaaaaaaaaadaj.,..
haha i oceniasz to na 8/10 i 6/10.
witamy w świecie niepełnosprawnych umysłowo.
THIS IS SICK.
Chyba ty jesteś "niepełnosprawny umysłowo" skoro uważasz, że pottera lubią tylko debile. Tym zdaniem obrażasz miliony fanów na całym świecie i wcale nie tylko dzieci. Nie wiem o co ci chodziło, prowokacja? jeśli tak to wyjątkowo beznadziejna. Mówisz o dorosłości choć nie masz o niej pojęcia gdybyś chociaż skończył gimnazjum może zrozumiałbyś że każdy ma inny gust i nie wszyscy muszą lubić to co ty.
dobra ludzie,luzik,powiedziałem co myślę o tym badziewiu i tyle,film jest dla dzieci,a dorośli jeżeli go lubią to chyba mają coś z główką
Książe Persji to też była gra dla dzieci, a dałeś do ulubionych, MASZ COŚ Z GŁÓWKĄ.
hipokryci powinni dostawać bana/strzał w pysk na miejscu.
Prince of persia to jest dopiero film dla dzieci. A gra to już w ogóle bajeczka. Nie kozacz do innych bo sam dostaniesz w ryj. To, że cię mama nie kocha nie oznacza, że możesz wyżywać się przez internet. Idź zwal sobie konia do tego księcia persji geju.
Skończyłeś już? Idź wypłacz się mamusi dzieciaczku. Może lepiej wyłącz w końcu kompa i wyjdź na dwór, dobrze ci to zrobi.
powiedz mi, a czytałeś książki? bo filmy rzeczywiście szału nie robią... ale do całej sagi mam ogromny sentyment, razem dorastałam z Harrym i przypuszczam, że pokuszę się jeszcze nie jeden raz na przeczytanie wszystkich części...:) i nie mów, że tylko dzieci ;jarają; się potterem... ja książkami zaraziłam moją o 7 lat starszą siostrę i uwaga: mojego ojca;)
Szczerze mówiąc to mi się trochę przykro zrobiło mimo iż Ciebie nie znam . Proszę nie osądzaj wszystkich ludzi co go lubią bo każdy jest inny i każdy lubi coś innego .
W całej histori Harrego Pottera chodzi o coś więcej niż o dobry film . Tu liczy się przekaz ,a powiem Ci ,że jest piękny .
Moja mama także lubi ten film i nie jest ' debilką ' , wręcz przeciwnie , jest bardzo mądrą osobą .
Jak tak patrzę na twóją wypowiedź to sam byłbyś lepszym okazem na debila niż Ci co lubią Harrego .
Debilizm to nie to jaki masz gust , lecz coś innego z czym się chyba nie zapoznałeś a powinieneś .
Harry Potter to seria książek co mnie naprawdę poruszyła i nie masz prawa z tego powodu mnie wyzywać bo ja tak nie robię wobec Ciebie .
Nie rozumiem dlaczego tak uważasz. Ta książka (jak i film) zmieniła życie wielu osób, pomogła młodym ludziom w kształtowaniu swojej wyobraźni, wrażliwości,a także stała się inspiracją dla wielu artystów. W niej pojawiły się różne ciekawe magiczne stworzenia (dużo z nich zostało stworzonych przez bardzo bogatą wyobraźnię pisarki), znalazły się w niej dużo barwnych postaci, niesamowicie opisanych scen. Trudno to ująć słowami ale autorka tej bestsellerowej powieści zrobiła coś naprawdę niesamowitego. Mało kto napisał tak dopracowaną w każdym szczególe książkę. Wbrew pozorom nie jest to lektura tylko dla młodzieży i dzieci. Pozwala ona każdemu oderwać się od rzeczywistości i znaleźć się w innym wyjątkowym miejscu. My potrzebujemy takich książek, takich filmów. Bez nich nasze życie byłoby całkiem nudne. Nie obrażaj osób które są fanami Harrego Pottera ponieważ na to nie zasługują. Są to naprawdę ciekawi ludzie, nie żadni debile. W odróżnieniu od ciebie mają jakąś pasję.
najlepsza część 7a, albo 5, 4 też niezła. Nie wiem jak można pisać o tej serii że to kolejne gówno dla nastolatków. Ci którzy to piszą chyba nie znają tematu i nie czytali książek ew obejrzeli jedną część i już HP = ZMIERZCH. Emocje jakie odczuwali i wartości jakimi się kierowali bohaterowie to nieoceniona sprawa. Autorka książek kapitalnie zgrała fabułę w całość, tyle nieoczekiwanych zwrotów akcji może pozazdrościć niejeden dramat. Snape to niesamowicie tragiczny bohater, Szekspir by się go nie powstydził. Natomiast gra aktorska w ekranizacjach czasami nienajlepsza ale pomijam to.
Podsumowując:
1. HP nie jest wbrew pozorom dla gimbów (może pierwsze 2-3 części). ja mam 20 lat
2. Po namyśle uważam część 7a za najlepszą
3. nie wiem jak można mówić że to film familijny/przygodowy (przynajmniej powyżej 3ciej części)
4. Hermiona to fajna laska i powinna się hajtnąć z harrym a nie z jakimś rudzielcem (dla niego może luna).
ok to na tyle, wiem że się za bardzo wczułem ale zacząłem mieć do czynienia z serią już jako dzieciak i dopiero dziś obejrzałem ostatnią część (chociaż książkę przeczytałem wcześniej)
P.S. nie piszę tego żeby coś udowodnić jednemu głąbowi ale dla ogółu pseudoznawców filmowych którzy krytykują ten film.
Zejdź w dół ...
A tak na powagę to jak ci się seria nie podoba to proszę idź oglądać Prince of Persie i podniecać się filmami z czarnuchem Willem Smithem : ]
jest setki filmów miliony razy lepsze od Portiera,akurat Prince of Perski Dywan to średniak,można wrzucić do jednego wora z Harrym Sroterem,tylko,że Harry jest na dnie tego wora,,,mniejsza już z tymi filmami na "raz",nie chce mi się nawet ciągnąć tego tematu,są filmy konkretniejsze na które można zwrócić uwagę,więc NARA LUDZIE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,