Witam,
wiadomo już coś konkretnego? Słyszałem tylko, że 135min, ale nie wiem czy to potwierdzona informacja.
Z tego co słyszałem, to na pokazie testowym w Chicago film trwał równe 2 godziny, tylko że (jak to testowy) mogą być jeszcze jakieś dodane/usunięte sceny, do tego film był bez napisów końcowych, a one też trwają swoje 7 minut :d Pozostaje tylko czekać na potwierdzone informacje dotyczące filmu.
Mnie denerwowało to, że poza "Kamieniem Filozoficznym" (152 mln) i "Komnatą Tajemnic" (161 min) robiono takie krótkie HP, bo w filmach nie było często aż 60% z książki (np. "Zakon Feniksa" - 138 min przy 1000-stron książce).
Ucieszyłem się z tego, że WB zrobi "Insygnia Śmierci" w dwóch partach (choć wiedziałem ,że to jedynie zabieg, aby zarobić podwójnie), bo sadziłem, że lepiej zekranizują książkę i film będzie lepszy. Nie pomyliłem się HP7.1 pobił 3 poprzedników, ale muszę przyznać, że po raz pierwszy dokuczał mi czas filmu - był za długi i nudny. Ze względu na to w jakim momencie została przerwana akcja, part II powinien być krótszy i bardziej naładowany akcją, więc mam nadzieję, że jego czas nie będzie przekraczał 135 minut.