po śmierci dubledora kto został dyrektorem hogwartu?
Pod śmierci Dumbledora dyrektorem została McGonagall, natomiast siódmej części po tym jak Ministerstwo opanował Voldemort dyrektorem był Snape, a później chyba znowu dyrektorem została McGonagall.
Muszę się nie zgodzić.Było tak.Po śmierci Dumbledora zaczely się przeciez wakacje.W kolejnym roku(7) dyrektorem zostal sneape.Na koniec 7 części dyrektorem była McGonadal(chyba tak sie to pisze)
Właśnie tak napisałam, tylko, że w 6 części po śmierci Dumbledore'a było napisane, jak McGonagall prowadziła Harry'ego do gabinetu, że przecież teraz ona została dyrektorem.
Istnieje coś takiego jak PO - pełniący obowiązki. Więc McGonnagal zaraz po śmierci Dumbledore'a była pełniącym obowiązki, a dyrektor Snape został wybrany w czasie wakacji 7 części.
Wydaje mi się, że dobrze przeczytałam 7 część i nie potrafię sobie przypomnieć gdzie (bo ja nigdzie tego nie widziałam) by było napisane kto został po Snape dyrektorem... 
Nie było, ale skoro McGonagall przeżyła, to chyba wiadomo, że to ona została dyrektorem.