zabawa polega na tym, że ktoś przywołuje jakiś cytat z książki a inna osoba ma za zadanie określić kto jest autorem tych słów
Miłej zabawy!
Zaczynam:
- "...bardzo przepraszamy za czasową nieobecność na antenie, spowodowaną wielomawizytami złożonymi w naszej okolicy przez tych czarujących śmierciożerców."
powiedzialabym, ze to Harry (lub Hermiona:P)
"Przękątna!"
(mysle, ze latwe, bo to zdanie bylo wypowiedziane tylko 1raz:P)
Wydaje mi się, że powiedział to Remus o Syriuszu. Pewności nie mam, więc nie piszę. ;P
Hah, Harry :) uwielbiam tę scenę w książce.
Daję mój. Mogę się pomylić odnośnie kolejności słów, bo nie pamiętam dokładnie, ale leci jakoś tak:
"Okaż skruchę, Tomie Riddle."
nie, ten cytat " Nie martwię się, Harry (...) " powiedział Dumbledore : )
" Teraz jest noc Dudasie. To ta część doby, kiedy jest ciemno "
to też łatwe Graupek
"... nie lubię ich tak samo jak ty. To niezbędne środki bezpieczeństwa... niestety, trzeba się z tym pogodzić..."
to zdanie "to dobrze! powiedz mu, ze jest dupkiem" powiedzial Ron do Hermiony :P
a ten powyzszy to powiedzialabym, ze to slowa lockharta lub slughorna ale nie jestem pewna :P
"nic dziwnego, ze jest taki zdenerwowany, rozmawia z profesorem snapem"
bez zaglądania odpowiem ,że napewno fred bądź george ale dokładnie , który z nich ,to bym musiała już spojrzeć;]
,, - Chciałem być na miejscu.Twój ostatni list... no,no...powiem szczerze,że to wszystko zaczyna być coraz bardziej podejrzane.Porywałem gazety ze śmietników i sądząc po tym ,co tam znalazłem, nie tylko ja jeden zaczynam się coraz bardziej niepokoić."
Te słowa wypowiedział Syriusz
"-Ale ja nie mam. Jak myślisz, co bym czuł, gdyby to był twój pogrzeb... i moja wina...?"
Harry do Ginny
- "Och, nie zaczynaj udawać, że znasz się na quidditchu. To żenujące."
Dudley.
_ Na twoim miejscu, Irytku , wyjąłbym tę gumę z dziurki do klucza - powiedział uprzejmym tonem. - Pan Filch nie będzie mógł się dostać do swoich mioteł.
dobrze. A to były słowa Lupina
"-... niewielu jest takich, którzy by tego pragnęli, Tom, naprawdę niewielu. Już lepsza śmierć."
Slughorn.
,, - och jakie to... jakie to ładne , Dolores - powiedziała , wskazując na medalion połyskujący między fałdami szaty Umbridge."
Hermiona
"Powinieneś to rozważyć (...) tak, tak... A z innej beczki: tego złotego jajka chyba nie wyprowadziłeś ot tak, na nocny spacer, co?"
Barty Crouch Junior.
,, - O , już znasz Quirella , tak? Nic dziwnego ,że jest taki zdenerwowany , rozmawia z profesorem Snape'em. Snape uczy eliksirów , ale nie bardzo ma na to ochotę...wszyscy wiedzą ,że wolałby zająć miejsce Quirella . Ten Snape zna się na czarnej magii.
zgadza się ;] a gdzie Twój cytat xD?dobra daję następny :
,, - Ojej ale śmieszne... To jest straszne ,prawda ? - zwróciła się do Harry'ego , który przypatrywał się posągowi. - Widzisz na czym oni siedzą ? "
Hermiona do Harrego w MM odnośnie nowego pomnika - czarodzieje siedzący na tronie z usypanych mugoli
"Zobaczysz, szybko złapią kretyna, który to zrobił i wywalą go ze szkoły"
PS.
swoją drogą ciekawe... jakiś czas temu założyłam taki sam temat i zabawa nie przeszła... a tu proszę, temat zdublowany a gra kwitnie :P
to nie czasami Ron do Harry'ego w HP Komnacie Tajemnic?
,, - ... przeszukali cały teren , ale nigdzie nie mogli znaleźć tego węża , zupełnie jakby po ataku na ciebie, Arturze , rozpłynął się w powietrzu... Ale Sam-Wiesz-Kto chyba się nie spodziewa , że wąż wśliźnie się do środka , co? "
co do tego cytatu to niewiem ale napewno jakis nauczyciel albo KNOT?? ale co do wczesniejszego cytatu to czy czasami nie byly to slowa Hermiony do Rona i Harrego??chodzilo jej o psa z trzema glowami to chyba bylo w 1 cz.ona wtedy tak powiedziala a Ron odpowiedzial cos w tym rodzaju "bylem czyms innym zajety....nie patrzylem na jego lapy"
yyy nie to była Tonks w szpitalu u artura weasley'a - Harry i spółka podsłuchiwali wtedy przez uszy dalekiego zasięgu , aa co do wcześniejszego cytatu to wybacz ale nie masz racji, to się tego nie tyczyło ;]
czekam na jakiś cytat;]
no to napisz w takim razie czego sie tamto pytanie tyczylo bo ja sobie przypominam taki cytat wlasnie tylko wtedy kiedy sie natkneli na trojglowego psa
ale chodzi Ci o ten cytat tak -
"Zobaczysz, szybko złapią kretyna, który to zrobił i wywalą go ze szkoły"
? jeżeli o to to te słowa padły z ust Rona do Ginny w rozdziale ,,Napis na Scianie " w HP i KT
Nie mnie chodzilo o ten cytat ",, - Ojej ale śmieszne... To jest straszne ,prawda ? - zwróciła się do Harry'ego , który przypatrywał się posągowi. - Widzisz na czym oni siedzą ? "
,, - Ojej ale śmieszne... To jest straszne ,prawda ? - zwróciła się do Harry'ego , który przypatrywał się posągowi. - Widzisz na czym oni siedzą ? "
szyszka 1 grudnia 2008 18:02 odpowiedz zgłoś do usunięcia "Hermiona do Harrego w MM odnośnie nowego pomnika - czarodzieje siedzący na tronie z usypanych mugoli "
TAKA PADLA ODPOWIEDZ A CZY CZASEM NIE CHODZILO O TO JAK hERMIONA POWIEDZIALA "NIE WIDZIELISCIE NA CZYM ON SIEDZIAL??A RON NA TO POWIEDZIAL COS W RODZAJU ....-NIE PATRZYLEM NA JEGO LAPY" CO WTEDY SIE NATKNELI NA TROJGLOWEGO PSA
Tamten cytat o który pytałaś pochodzi z 7 tomu, kiedy Ron, Hermiona i Harry weszli do Ministerstwa żeby zabrać Umbridge medalion, a nie z pierwszego
A Twój cytat wypowiedział Cedrik
tak , Edziulka ma rację . daję kolejny :
,, I rąbnął...och, Harry...rąbnął w wierzbę bijącą."
Harry
,,Dumbledore, Amos Diggory już biegnie . Nie sądzisz , że powinienieś mu coś powiedzieć , zanim sam zobaczy ?"
o nie!!! wy wszystko wiecie
I Alien czy mogłbys dac jakas podpowiedz???i z jakiej to czesci ksiazki??bo skoro z 5 to przyznaje ze jeszcze nie czytalam tej czesci a jak z innych to jak zwykle zapominam bo kurcze nawet mi ten cytat nic nie mowi
ja ci dam podpowiedź - to jest scena, kiedy Harry łapiąc śistolkila ucieka Voldemortowi sprzed nosa wraz z ciałem Cedrika. - Cześc iv Czara ognia. Amos - to ojciec Cerdika i w chwilę później dowie się o smxcierci syna...
stawiałabym tu na Croucha albo McGonagall
mój cytat:
"Może byś już przestał co? Bo Glizdogon posika się z wrażenia"
oooojjjj w takim razie moglam nie wiedziec;););)bo jeszcze nie skonczylam czytac 4 czesci jestem dopiero na tym jak voldemort walczy z harrym i tego drugiego cytatu tez se nie przypominam bo tego raczej tez nie zdazylam przeczytac ale to mi wyglada na Rona ???
a więc tak : mój cytat to słowa Korneliusza Konota , a ten ostatni Syriusza.
,, - NIE CHCE , NIE BĘDZIE ,NIE CHCE, NIE BĘDZIE..."
Mi to raczej na Stworka z szóstej części wygląda:)
"-...słaby w nauce, arogancki jak jego ojciec, uparcie łamie reguły, z przyjemnością szuka sławy i uwagi, impertynencki..."