PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=142402}

Harry Potter i Książę Półkrwi

Harry Potter and the Half-Blood Prince
2009
7,5 324 tys. ocen
7,5 10 1 324052
6,0 61 krytyków
Harry Potter i Książę Półkrwi
powrót do forum filmu Harry Potter i Książę Półkrwi

Kontynuacja naszej gry w pytania o Harrym Potterze (limit postów w jednym temacie wynosi 1000). Rozpoczętej przez Miki, przedłużonej przez Julia 20, a teraz przeze mnie :P

wojtek kowalski przekazuje komuś innemu pytanie więc ja je zadam:

W którym roku urodziła się Rita Skeeter?

Angel_43

Zdaje mi się, że powiedziała, że jego wrażliwość mieści się w łyżeczce do herbaty... ale chyba było też coś na temat tępego topora, chociaż nie pamiętam czy to powiedziała Hermina czy Nick. :]

Co sprawiło, że Hermiona miała gładkie i lśniące włosy na Balu Bożonarodzeniowym?

ocenił(a) film na 7
Chichiro

zel czy plyn dla czarownic "ulizana" :)

kto pomogl harry'emu z bagazem gdy pierwszy raz jechal do hogwartu?:>

ocenił(a) film na 10
Nagini

chyba bliźniacy,
a żel to "Ulizanna"

w którym roku urodził się Nicolas Flamel?

ocenił(a) film na 9
Phoenix21hp

1330 r.

kiedy ciotka petunia korespondowala z Dumbledor'em ??

ocenił(a) film na 7
radek_k5

Od kiedy Lily dostała zaproszenie do Hogwartu?

ocenił(a) film na 7
Hidney

petunia korespondowala z albusem jak byla mala z prosba o przyjecie do hogwartu i jak dostala wyjca w ZF :P

nie ma pytania, to ja zadam :)

co ron zobaczyl w lustrze ain eingarp? :P

Nagini

Siebie Samego Trzymającego Puchar Quidditcha.

Oddaje ;P

użytkownik usunięty
fElIx0r

Tyle było już pytań, więc nie wiem, czy się nie powtórzy...

W jaki sposób Dursley'owie próbowali zapobiec przychodzeniu listów do Harry'ego (I tom oczywiście)? Wymień jak najwięcej sposobów :)

ocenił(a) film na 7

spalal listy w kominku, zabil deskami wlot na listy w drziach, zamurowal kominek (po tym jak listy wlatywaly przez komin), raz nawet wuj vernon spal na wycieraczce zeby jako pierwszy odebrac przychodzace listy, no a na koncu przeniesli sie na mala wysepke:P

kto i w jakim wypadku uzyl kiedykolwiek (w calej serii) eliksiru wielosokowego?:>

Nagini

W drugiej(Hermiona by zamienić Harrego i Rona w Craba i Goyla) i w czwartej częśći(Barty Junior Crouch przemieniał się w Moodyego).

Czy Harry kiedykolwiek użył zaklęcia Avada Kedavra? Jeśli tak to kiedy.

ocenił(a) film na 7
Micodin

co do mojego poprzedniego pytania to bylo tego troche wiecej ;)
Hermiona- 4 razy, w II klsie (Milicenta--> kot) i w IŚ 3razy (bellatriks, Harry i Mafalda)
Harry- 2razy, w KT (Goyle)i IS (jako Rokwood)
Ron- 3razy, KT (Crabbe) i IS 2razy (jako harry i coltemore)
Crabbe i Goyl- kilka razy w KP (przybierali postac mlodszych uczniow, najczesciej dziewczynek)
Fred, George, Mungust, Fleur- w IS (jako Harry)
:)

z tego co wiem to nigdy go nie uzyl, pokonal Voldemorta zakleciem Expeliarmus.
:P

PYTANIE:

wymien przynajmniej 3przeszkody jakie Harry napotkal w labiryncie podczas Turnieju trójmagicznego.

Nagini

1) Sfinks i jego zagadka
2) Wiktor Krum pod działaniem Impeirusa
3) Wielki pająk

Jak Hermiona rozwiązała problem z Ritą Skeeter?

Chichiro

Hermiona zagroziła Ricie że doniesie na nią do Ministerstwa Magii,Rita była niezarejestrowanym animagiem. Wskutek czego Rita przestała pisać przez rok

Czy harry użył zaklęcia crucio? I co ta nazwa oznacza

mrgonzo

Tak użył raz przeciwko Bellatriks Lestrange, żeby pomscic Syriusza(nie zadziałało za dobrze) i drugi przeciwko Amycosowi Carrow gdy przybył do Hogwartu.

"Cruciatus" znaczy "tortura, katusz, męka, narzędzie tortur, a "crucio" to "męczyć, katować, pastwić się". Komenda brzmi Crucio .

Micodin

Zapomniałam o pytaniu xD

Z czego była (co wchodziło w skład) różdżka Lilly Potter?

ocenił(a) film na 7
Micodin

różdżka z drzewa wierzba, długość 10 i ćwierć cala, xDD jeśli taka odpowiedz satysfakcjonuje to ok xD

Jak nazywali się chłopcy których młody Tom Riddle wziął do jaskini na wycieczce nad morze ??

ocenił(a) film na 7
marcinsmolka1

?--->"Gdy podczas pobytu Hermiony , Rona i Herry'ego w domu przy Grimmuland ( nie wiem czy dobrze napisałam) Place 12 robili oni napój wielosokowy. Za kogo zamienił się Harry i Ron ?? ( HP i IŚ )"
do czego to miala byc odpowiedz?
bo jesli o drugie imiona Harry'ego, Hermiony i Rona to niezvyt pasuje. ;)
pozdrawiam

A harry w IS zamienil sie w Rookwoda :)

Nagini

nie jako rookwood tylko runcorn jakis tam

f430

hmmm to teraz moja kolej na pytanie...

Jakiego ksztaltu byly czekoladki dla Argusa Filcha od braci Weasley'jow(wtedy gdy Harry i jego Armia Dumbledore'a cwiczyli w Pokoju Pezychodz-Wychodz (HPiZF))?

ocenił(a) film na 7
basia305

wydaje mi sie, ze byly w ksztalcie serca ;)

Co zobaczyl Dumbledore w pokoju zyczen gdy napotkal go przypadkiem? (CO)

Nagini

Zobaczył pokój pełen toalet, bo akurat bardzo mu się chciało :
Sorry, jeśli powielam pytanie, ale jestem nowa xD!

Kto zabił Bellatriks Leatrange w HP i IŚ?

ocenił(a) film na 10
Lunia92

pani Weasley :]

Która była godzina, kiedy Harry odrabiał po kryjomu w łóżku zadanie z historii magii ?

Angel_43

Była prawie północ ;)

Ile punktów łącznie stracił Gryffindor po nocnej eskapadzie Harry'ego, Rona i Hermiony do Hagrida w HP i Kamień Filozoficzny???

ocenił(a) film na 7
Lunia92

powiedzialbym, ze stracili lacznie 150pkt...ale to jeszcze musze sprawdzic;)

PYTANIE:
kiedy harry upewnil sie, ze Fleur ma geny wili?

ocenił(a) film na 9
Nagini

wtedy gdy podczs spr rózdzek (HPiCO) fleur powiedziała że w jej rózdzce znajduje sie włos willi;jednej z jej babci.

kto, kiedy i na kim użył zaklęcia tarantallegra(podaj 1 przykład) i co ono powoduje:)

ocenił(a) film na 7
yvonne14

Zaklęcie Tarantallegra służy do zmuszania przeciwnika do niekontrolowanych pląsów.

Pierwszy raz w KT uzyl go Draco na Harry'm w klubie pojedynkow, a pozniej w ZF podczas bitwy w departamencie tajemnic Neville zostal nim potraktowany... jednak nie pamietam przez kogo ;)

dlaczego Fred ma zdeformowany lewy posladek?:P (HP i KP)

ocenił(a) film na 10
Nagini

chyba przez to, że kiedy był mały, to prawie namówił z Georgem Rona, żeby Ron złożył Przysięgę Wieczystą, ale nakrył ich Pan Weasley no i tak porządnie zlał Freda, że wyszło, co wyszło;d

nie jestem pewna, czy o to chodzi, więc nie zadaję pytania : )

Angel_43

To może ja
Jakie były drugie imiona Harrego Rona i
Hermiony
wiem, że łatwe

nieka2

Harry James Potter
Ron Bilius Weasley
Hermiona Jean Granger

Co Irytek robił Umbridge gdy po kryjomu wyślizła się z skrzydła szpitalnego (koniec HPiZF)

fElIx0r

Okładał ją na zmianę laską i skarpetą pełną kredy. Jakoś żaden z nauczycieli nie próbował jej pomóc...xD

Jak Molly Weasley chciała, żeby zwracał się do niej Artur, gdy byli sami?

ocenił(a) film na 7
Chichiro

Dygotka :)

Jak Harry dostal sie do Hogwartu? (IS)

ocenił(a) film na 7
Nagini

Nie jestem pewny ... czy to nie był smok z banku Gringotta ... dlatego nie zadaje pytania ... bo chyba się mylę

ocenił(a) film na 7
marcinsmolka1

Aha ... widzialem ze sie myle ... czy to nie było wejście przez ten obraz w wiosce hogsmeade .... zostali wpuszczeni przez brata Dumbledora o ile sie nie myle

ocenił(a) film na 10
marcinsmolka1

no tak. najpierw aportowali się w Hogsmeade no i Aberforth zgarnął ich do swojego pubu a potem przez ten tunel za portretem Ariany Neville zaprowadził ich do Hogwartu ;)

nie ma pytania, to może zadam;d
który przedmiot był według McGonagall najmniej ścisłą dziedziną magii ?

ocenił(a) film na 7
Angel_43

powiedzialbym, ze wrozbiarstwo ;) ale nie jestem pewna... bede musiala sprawdzic xD tylko w ktorym to bylo tomie?

zadam pytanie, a pozniej nazwyzej mnie poprawicie :)

Co bylo powodem chetnej pomocy Harry'emu przez Bagmana podczas Turnieju Trojmagicznego?

ocenił(a) film na 9
Nagini

to było w 3. dobrze powiedziałaś:)
on sie załozył z goblinamio to że H. wygra TT

co pani weasley chciała dac fleur na ślub?( mówiła o tym w HPiKP w skrzydle szpitalnym zaraz przed tym jak sie zaczęły ściskać:))

yvonne14

Jeśli się mylę, to poprawcie... Ale chyba obiecała jej diadem ciotki Muriel, który założyła na ślubie...

Pytanie:
Wymień przynajmniej 3 osoby, które znajdowały się w piwnicy dworu Malfoya w Hp i IŚ, gdy szmalcownicy złapali naszą trójkę? Oprócz Harry'ego i Rona;p;p

ocenił(a) film na 6
Lunia92

Luna, Bellatrix, Dean, Peter
Jakiego koloru był garnitur Dumbledora, gdy szedł zobaczyć się z Tomem w sierocińcu (Harry skomentował ten odcień w książce)?

ocenił(a) film na 7
LeaMao

sliwkowego :)

w jaki sposob minister magii komunikowal swoje rychle przybycie do ministra mugoli?

użytkownik usunięty
Nagini

Przez jakiś portret, który tam wisiał :)
Banalne pytanie, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy: Jak zginął Dumbledore?

ocenił(a) film na 9

Dumbledora zabił Snape przez rzucenie na niego zaklęcia Avada kedavra... (nie wiem jak to się pisze) i wtedy spadł z najwyższej wieży Hogwartu...

Przy pomocy czego bliźniacy poznali wszystkie tajemne przejscia Hogwartu ?? (HP i WA)

radek_k5

mapy huncwotów

w jakiej gazecie ukazał się wywiad z harrym o 3 zadaniu turnieju trójmagicznego kto wpadł na ten pomysł i kto przeprowadził wywiad?(HP i ZF)

ocenił(a) film na 7
tonks111

artykul ukazal sie w Żonglerze, wpadla na to Hermiona, a wywiad przeprowadzila Rita Skeeter (oczywiscie za darmo xD)

jakiej druzynie quiditcha kibicowala Cho?

ocenił(a) film na 9
Nagini

tajfuną... czy jakoś tak:)
w każdym razie miała odznake z niebieskim podwójnym T:P

co do snapea.. to może tobiasz?

pyt: podaj przynajmniej 7 postaci( z tych główniejszych) które gina w 7 częsci

ocenił(a) film na 7
yvonne14

,,tajfuną... czy jakoś tak:)
w każdym razie miała odznake z niebieskim podwójnym T:P

co do snapea.. to może tobiasz?

pyt: podaj przynajmniej 7 postaci( z tych główniejszych) które gina w 7 częsci"

a co do tego to może...
-Alastor Moody
-Zgredek
-Fred Weasley
-Bellatriks Lestrange ;(
-Nimfadora Tonks
-Severus Snape
-Lord Voldemort
-Remus Lupin
chyba wystarczy xD

LeaMao

Luna pan Ollivander Dean

ocenił(a) film na 7
nieka2

Hermiona - Jean,
Ron - Billius,
Harry - James.

jak miał na drugie imię Snape? ;P

ocenił(a) film na 7
Hidney

Tobiasz? Jak źle, to przepraszam. A jak dobrze to oddaję pytanie. Nie chcę mi się myśleć ;D

ocenił(a) film na 9
BellatriksBlack

wystarczy wystarczyXD

no to yyy... jak harry uzasadniał wybór imion swojego drugiego syna

ocenił(a) film na 7
yvonne14

Hmm. Czyżby tak, że otrzymał imiona po dyrektorach Hogwartu czyli Albus Severus. I, że jeden z nich był Ślizgonem i najprawdopodobniej najodważniejszym człowiekiem jakiego on, Harry, zna.
Czy to?