chyba wszyscy wiedzą o co w tej zabawie chodzi :)
gdzie Harry i jego przyjaciele zatrzymali się po ucieczce z Nory?
Uduśił się Ręką którą mu podarował Lord Voldemort
Dlaczego Albus Dambldor podarował w spadku Harremu Złoty Znicz?
Ponieważ w środku był Kamień Wskrzeszenia.
Z czego wykonana była różdżka Bellatriks?
Przedmówca nie zadał pytania, więc ja to zrobię:
Gdzie Harry "spotkał się" z Dumbledore'm po tym, jak Voldemort rzucił na niego Avada Kedavra?
W pojedynku z Voldemortem (był jej prawowitym właścicielem)
Kto okłamał Voldemorta, że Harry nie żyje, gdy kazał to sprawdzić?
Narcyza Malfoy
Kto pomógł Harry'emu, Ronowi i Hermionie, gdy szli do wrzeszczącej chaty podczas bitwy o Hogwart?
Sry, nie dodałem.
Kto pomógł Harry'emu, Ronowi i Hermionie z dementorami, gdy szli do wrzeszczącej chaty podczas bitwy o Hogwart?
Jak si.ę nie myle to była to Luna Lovegood, Nevil Longobotom (nie wiem jak się piszę jego nazwisko :P) i Dean Thomas chyba.!;p
Kto pomógł Harremu wyciagnąć go z wody gdy Harry chciał wyćiągnąć Miecz Godricka Grifindora z Dna jeziora?
Ron, a jakże by inaczej
jak postacie pojawiły się przy Harrym, gdy szedł na ostateczne spotkanie z Voldemortem w Zakazanym Lesie??
Jego Mama, Tata i Syriusz Black i chyba ktoś jeszcze, ale nie pamiętam :P
Kto pkmógł Harremu Ronowi i Hermionie uciec z Domu Malfoyów?
Deportowali się, Ron pod peleryną niewidką, hermiona wyrąbała dziurę w podłodze [byli na piętrze] i deport.
Pierwsza konwersacja w książce odbyła się między kim?
miedzy snapem i yaxley'em ;)
jak harry'emu, hermionie, ronowi i gryfkowi udalo sie wejsc do banku gringotta?
Hermiona przemieniona za Bellatrix, Ron i Harry pod peleryną niewidką, Gryfek normalnie. A na pracowników Gringotta rzucili zaklęcie Imperius.
Jaki napis znalazł się na nagrobku Zgredka?
"Hermiona przemieniona za Bellatrix, Ron i Harry pod peleryną niewidką, Gryfek normalnie. A na pracowników Gringotta rzucili zaklęcie Imperius"--> Harry i gryfek byli pod peleryna, a Hermiona zmienila Ronowi twarz :)
Lily Evans i Severusa Snape'a
kto ugryzl lupina na skutek czego stal sie wilkolakiem?