PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 335 tys. ocen
7,5 10 1 335422
6,2 60 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

Ja zdecydowanie Hermionę Granger. Zachwycają mnie jej pomysły i wiedza. Wszystkie jej zachowania utwierdzaja mnie w przekonaniu, że dziewczyna o takim charakterze byłaby ideałem. Niedawno zauważyłem, że wiele cech mamy wspólnych (podobnie jak ona znam sie na psychice ludzi). Nie wytrzymam, jeśli zginie w 7 tomie.

ocenił(a) film na 7
przemek_791

No szczerze mówiąc zawsze byłam pod wrażeniem Dumbledore'a dlatego to jego lubię najbardziej. Jest(był) Bardzo mądry i taki tajemniczy. Mam nadzieję że zmartwychwstanie:P xD
A potem moim ulubionym bohaterem jest Snape:P
pzdr:*
xD x) x] xP x*

ocenił(a) film na 7
mauvais

Ja Dumbledore'a też uwielbiam.....i McGonagall!

ocenił(a) film na 7
przemek_791

no hmm McGonagall tez jest spoko w sumie:PP
Dobra idę się kłaść...Głowa mnie boli trochę:( Od słońca...Poczytam sobie Harry'ego i powspominam Dumbledore'a:))
pzdr:*:* milych snufff

mauvais

Dumbledore jest najlepszy. Potężny i inteligentny jak Voldemort, którego również uwielbiam. (Poza tym lubię Snape'a i niektórych śmierciorzerców. )

ocenił(a) film na 5
przemek_791

Snape Snape Snape!!!!! Za to ze niikt nie wie jaki naprawde jest;)

ocenił(a) film na 9
aniafx

hehe ja tez najbardziej lubie Hermione :D jest taka madra, ze zaluje ze ja taki nie jestem ;] w szkole :P, lubie takze Hagrida bo mimo ze jest pol olbrzymem jest przyjacielski i wogole super :p ale i tak na pierwszym miejscu jest Herma :D pozdrawiam ;]

Dann

Całe Trio (harry ron hermiona) i Dumbledore:)

ocenił(a) film na 9
Hermioneczka

A ja lubię Rona ^^ A poza nim, to Hermiona, Harry, Fred i George.

ocenił(a) film na 10
przemek_791

Ja najbardziej lubię oczywiście Harry'ego!!! :)

przemek_791

Zdecydowanie RON ! Jest najlepszy ze wszytskich... :)

użytkownik usunięty
ktosss

a ja bardzo, bardzo lubię Lupina. Jest świetny.
I bliźniaków :D:D

ocenił(a) film na 10
ktosss

moją jest Hermiona a za nia Dumbledore

przemek_791

ja z kolei lubię najbardziej Freda i George'a, ich kawały są po prostu super. Lubię też Snape i może sie zdziwicie ale też Voldiego, bo jest bardzo mądry i bardzo bystry, tylko szkoda że jest zły. no i oczywiście Dumbiego, bo jest tak samo mądry i bystry jak Voldi ale jest po dobrej stronie. pozdro

ocenił(a) film na 8
Pikulinki

Syriusz!!!! potem chyba Snap'e.

użytkownik usunięty
przemek_791

1. Syriusz
2. Snape
3. Dambi
4. Voldi
5. Ron i ewentualnie Harry :P:P:P

Pozdrawiam, Agnieszka :*:*:*

przemek_791

masz racje ona jest najlepsza i najmądrzejsza

ocenił(a) film na 4
Melkor_3

ja najbardziej lubię Syriusza, bo jest dla Harry'ego jak ojciec i przyjaciel jednocześnie...później Dumbledora, bo jest bardzo, bardzo mądry, Hermionę, bo to super laska i Ginny za jej tajemniczość...pzdr!!

ocenił(a) film na 9
przemek_791

Ja uwielbiam Remusa Lupina. To zdecydowanie moja ukochana postać. Bardzo by mnie zabolała jego śmierć w ostatnim tomie... Mam nadzieję, że do niej nie dojdzie. Ale wracając do Lunatyka. Uwielbiam go za całokształt :). Za ciepło, rozsądek, wytrwałość, wilkołactwo, za to, że jest za stary, za biedny i zbyt niebezpieczny... No bo to Remus jest po prostu :).
Druga moja ulubiona postać to Severus Snape. Cyniczny, Ironiczny, Sarkastyczny ;) i do tego tajemniczy, inteligentny...
Trzeci natomiast jest Syriusz Black. Może nie jest on taki idealny, ale ma w sobie to coś :). Zawsze był taki sympatyczny i... huncwocki :).
Poza nimi lubię również Draco Malfoy'a, bliźniaków, Hermionę, Ginny, McGonagall, Neville'a, Seamusa, Lunę i Tonks :). Z tymi dwiema ostatnimi czasem się utożsamiam XD.

użytkownik usunięty
moony_alex

O tak...gdyby Lupin umarł byłoby okropnie...:-/
Ja go wlaśnie uwielbiam, za to, że jest taki ciepły...:) Ogólnie świetny.

ocenił(a) film na 9

Ja lubie wszystkich i jeśli mam już kogoś wyróżnic to Ron i bliźniaki:)

ocenił(a) film na 9
moony_alex

A ja najbardziej lubię Tonks i bliźniaków za ich poczucie humoru i za to, że są pozytywnie zakręceni. To prawda, że Remus Lupin jest wspaniałą postacią, ja też go bardzo lubię, chciałabym mieć takiego nauczyciela jak on. I możecie mi wierzyć albo nie, ale ja nigdy nie przebaczę pani Rowling, że uśmierciła właśnie Lupina i Tonks, tym bardziej, że zostali rodzicami. Kiedy czytałam fragmenty "Insygniów Śmierci", kiedy to Harry zobaczył tych dwoje zabitych i martwego Freda Weasley'a, to normalnie ciśnienie mi podskakiwało.

ocenił(a) film na 8
przemek_791

OCZYWIŚCIE SYRIUSZ BLACK'A!!!
Normalnie jak czytałam "HP i zakon feniksa" to sie popłakałam jak uśmiercili Syriusza ;(
Głupia zdzira z tej Bellatrix :/

ocenił(a) film na 10
monique_2

Hagrid zastepuje tak jakby Harremu "ojca"

ocenił(a) film na 7
przemek_791

Czyli ogólnie najwięcej ludzi lubi Dumbledore'a, Hermionę, Snape'a i Lupina.....Fajnie!

ocenił(a) film na 10
przemek_791

ja tam lubie Syriusza... i strasznie szkoda ze zginal... eh...
lubie tez Dumbledore'a. Za to ze jest tak poteznym czarodziejem.
I Hagrida lubie :P

ocenił(a) film na 10
misia59

Ja uwielbiam Rona,Freda i Georga...są najlepsi:)

Ana_Lucia

Blizniacy, ron, luna - sa najlepsi bo reszta jest jakas bez wyrazu

użytkownik usunięty
polomka15

E tam bez wyrazu...każda postać jest wyraźna i ma swoje indywidualne cechy charakteru. Bohaterowie gdzie jak gdzie ale tu sa świetnie naszkicowani. Każdego lubie na swój sposób, ale jest pare takich osobowosci które szczególnie sobie cenie. Kolejnosć przyadkowa. Jedziemy.

Severus Snape. No nie Powiem, ale facet ma po prostu w sobie to coś (a moze to czar aktora;) że nie można przestać czytać jego kwestii w ksiażce. Oczywiscie nie żartuję. Mało, że inteligentnie ironiczny (ja mam konstruktywne wypowiedz- nie przejmnować się)to na dodatek piekielnie zdolny, no i mam jeszcze do niego sentyment po pewnej pani.... Lady ukłony bije :D:D:D

Syriusz Black. Za naturalnosć, szczerość, spontaniczność. Mimo, że chłopak trochę za długo siedział w zamknieciu i mu na mózg padło, to jest na swój sposób uroczy i przezabawny. Bardzo go szanuję, za postawę i za odwage bycia soba. Nieudawania i możliwosci przeciwstawienia się. Może dla innych nie jest to ważne lub wręcz niezauwazalne, dla mnie jednak mimo, że nie był krystalicznie czysty i niewinny, byc bardzo ważnym bohaterem.

Ron Weasley. Najnormalniejszy i najbardziej ludzki z całej trójcy. Zirytowany, wesoły, rozbrajajacy. Taki jaki czasami każdy z nas jest. Pozatym szczery no i nie taki super, idealnie ulożony, bohaterski jak Hermiona czy Harry. Mimo, ze bardzo lubie Pottera i Granger. Harry mimo, ze egocentryk jest sympatyczny a Hermiona bardzo wierna zasadom i oddana przyjaciołom. świetnie sie dobrali :)

Lubie też Remusa Lupina za ciepło, Nimfadorę za poczucie humoru, podobnie jak Freda i Georga, Lunę za nietuzinkowość, McGonagall za sprawiedliwość no i Dumbledore za.....za całokształt.
Każdy bohater jest inny i każdy wniósł cos nowego do książki. Cóz za bogata osobowość. :}

Pozdrawiam serdecznie-melody_Jodie

przemek_791

Strasznie podobają mi sie bliźniacy - lubie ich zwariowane pomysły ;) Jednak najbardziej mnie urzekł Oliver Wood.

ocenił(a) film na 10
Joanna1008

widze ze mimio tego iz snape i voldemort sa po tej zlej stronie to i tak sa ulubionymi bohaterami! Ja mam kilka ulubionych postaci:

- Luna
Za to że jest inna, wierzy w rzeczy na ktore nie ma dowodow i nie przejmuje się tym co pomysla o niej inni!!! Po prostu jest sobą!!!

- Dumbledore
Za to że był madryi umiał przyznac sie do błedów!! i za jego poczucie humoru xD

- Hermiona
Za ( jak to ktoś juz to napisał) jej wiernosc wobec przyjaciól, za jej mądrosc i zdrowy rozsadek ( ktorego czasem brak Harremu;)

- Harry
Za jego odwage, spontanicznosc, za wiernośc wobec przyjacioł i za to ze potrafi zyc z swiadomoscia ze ktos cały czas obymysla jak go zabic i ze w koncu albo umrze albo stanie sie morderca ( ja jakbym sie o ym dowiedziala to bym kopneła w kalendarz na miejscu!)

- Rodzina Wesleyów
Za to że mimo iż nie maja pieniedzy tro i tak dziela sie wszystkim tym co maja, za ich ciepło i troskliwość

przemek_791

Ja najbardziej lubie Rona. Chłopak wytrzymuje te wszystkie "Och to Harry Potter! Patrzcie!". O nim nikt nigdy nie wspomina, chyba ze sobie z niego żartują. Lubie tez Bliźniaków za ich sposób bycia :)

ocenił(a) film na 10
brisingr

Zapomniałam o Ginny(jak mogłam)za to że jest odważna ,no i dlatego że jest dziewczyną Harrego pasują do siebie:*:)

przemek_791

Bliźnicy rlz :P :D

użytkownik usunięty
zurel

Ginny to akurat nie cierpie, ruda paskuda :D

przemek_791

Ja lubię:
1.Bliżniaków
2.Syriusza
3.Dumbledora
4.Harry, Ron, Hermiona
5.Lupina

użytkownik usunięty
przemek_791

Rodzina Weasley'ów oprócz Ginny i Percy'iego jest super, a oprócz tego Syriusz, Tonks, McGonagall i Snape...

Moja lista:
1. Harry [wiadomo główny bohater]
2. Severus Snape [za jego tajmniczość i niewiadomą po czyjej stronie właściwie jest]
3. Horacego Slughorna [bardzo go polubiłem]

ocenił(a) film na 4
Dzamik

Syriusza,mam nadzieję że wróci,
Snape,za poczucie humoru :-)
oraz blzników i Lune

ocenił(a) film na 8
przemek_791

Moi ulubienicy:
Snape
Lupin
Syriusz
Fred i George

użytkownik usunięty
Anda00

moi faworyci:
Hermiona
Luna

je dwie lubie najbardziej. hermione od samego początku. a lune odkąd się pojawiła.

użytkownik usunięty
Anda00

moi faworyci:
Hermiona
Luna

je dwie lubie najbardziej. hermione od samego początku. a lune odkąd się pojawiła.

Podziwiana przeze mnie trójka:
1. Draco
2. Snape
3. Voldemort
Inne postacie są takie jakieś ciapciakowate.

Lady_Vampire

Ja najbardziej lubię Rona. Za jego spontaniczność i naturalność, no i może też za to, że jest najbardziej zagubionym i niepewnym siebie członkiem "Świętego Tria". Aaa, i oczywiście za jego sprzeczki z Hermioną;)Tak w ogóle wydaje mi się, że właśnie Ron jest najbardziej interesującą postacią wśród tej trójki. Chyba bardzo dużo skrywa w sobie, bo nie potrafi mówić o swoich uczuciach. Poza tym jest lojalny, odważny, kochany... itd:)

Dalej... Lubię Dracona, ale sama nie wiem czemu. Chyba za tę słodką ironię;p

Podoba mi się postać Toma Riddle'a. Takiego jakiego znamy z myślodsiewni, bo jako Lord Voldemort już mnie jakoś nie pociąga:D

Poza tym: Luna, Neville, Molly Weasley, bliźniaki, Syriusz i Dumbledore. Harry'ego nie lubię. Porąbana jestem, ale Potter jakoś mi się już przejadł;p

przemek_791

Ja lubie Voldemorta,lucka malfoya i Snape... Hermiona Granger jest taka sobie.///<pozdro>

ocenił(a) film na 6
przemek_791

1. zdecydowanie i niezaprzeczalnie Syriusz Black!

2. bliźniaki (choć nie wiem czemu, ale Freda trochę bardziej lubię)
3. Snape
4. Lupin

ocenił(a) film na 6
nnowecka94

+ uwielbiam również Barty'ego Crauch'a Juniora