dzisiaj kupiłam gre "Harry Potter i Zakon Feniksa" za 120 zł...wszystko jest oki dopóki podczas instalacji przy 39% nie wyskoczy mi komunikat
"Podczas kopiowania pliku "data.big" z nośnika wystąpił problem.
Czy chcesz ponownie skopiować plik, czy zakończyć instalacje?"
nacisnełam "Ponów Próbe" i nic sie dalej nie dzieje ;-(.
Bardzo prosze o pomoc!
to prosze zapytaj sie ojca jak to zrobił bo mój ojciec nawet nie umie pisać na klawiaturze a mama nawet nie wie jak sie włancza kompa
prosze pomóżcie! ciągle wyskakuje ten sam komunikat!
a tak pozatym jak sie ustawia zgodność systemu? prosze jak ktoś wie jak to zrobić to niech to opisze w punktach bo ja tez za bardzo sie na kompach nie znam
jak wlozysz plyte do napedu to wez kliknij w stacje dyskow tam znajdz plik instalacyjny i tam jest zgodnosc i ustaw zgodnos na windows xp lub 95 lub 98 lub 2000 itp ok?? ja tak zrobilem i dzialalo
sorki jak znajdziesz plik instalacyjny to kliknij prawym przyciskiem na nim tam bedzie wlasciwosci i tam jest zgodnosc
a jak rozpoznac ten plik instalacyjny?? czasen siedze na kompie i szperam w necie ale takimi rzeczami sie nie zajmowałam więc nie wiem nawet jak sie ustawia jakąś zgodność
ustawiałam wszystkie te zgodności i okazało sie że przy 2000 (czy jakoś tak) było 62% instalacji (najwięcej) ale znów mi wyskoczył ten komunikat :(
no to nie wiem moze probuj caly czas to wtedy pojdzie moze trzeba cracka skopiowac czy cos moze w instrukcji cos jest sprawdz i napisz czy cos bylo
może opisz mi w punktach jak sie robi tą zgodność...bo ja ja ustawiałam na autorun
1.odszukujesz plik setup.exe w dysku gdzie jest wlozona plyta
2.klikasz na niego prawy przycisk myszy
3.bierzesz wlasciwosci
4.tam jest zgodnosc
5 bierzesz kwadracik "uruchom ten program w trybie zgodności (ty juz wybierzesz jaka bo ja mam 95)
6.crack to sposób na przełamanie technicznych zabezpieczeń głównie oprogramowania, gier komputerowych, rzadziej sprzętu komputerowego, w sytuacji gdy jest to działanie nielegalne. wystarczy ze zamienisz go na plik z gra lub instalacja
a moze masz po prostu za male wymagania gry zobacz w internecie jakie gra ma wymagania i sprawdz czy twoj komputer je spelnia (tylko nie wiem jak to zobaczyc)
albo (too najbardziej prawdopodobne) masz za malo miejsca na dysku w ktorym chcesz instalowac gre moze sprobuj na innym dysku lub usun pare niepotrzebnych programow z dysku na ktorym chcesz instalowac
Może to jakieś błędy odczytu lub płyta z grą jest wadliwa albo twój napęd cd/dvd ma słabą korekcję błędów możliwe że jest trefny. Ale raczej obstawiam płytę z grą.
Jteraz tez tak myśle......myślicie że piraty są w polskiej wersji? bo chyba nie kupie kolejnej oryginalnej płyty za 100 zł
Nie no poprostu ŻAL. Wszyscy (no może nie wszyscy) dajecie takie odpowiedzi jakbyście poraz pierwszy zobaczyli że istnieją problemy z jakimiś grami i chodzili do podstawówki i uważacie się za wielce informatyków bo umiecie skopieowć cracka.Po pierwsze idź i zobacz czy Twoja płyta działa na innym komputerze. Po drugie zobacz czy na płycie są jakieś zabrudzenia, głębsze rysy itp.Jeżeli na innym kompie też nie działa to to techniczna wina płyty. Udaj się tam gdzie ją kupiłaś i przedstaw problem, niech Ci wymienią wadliwą płytę. Jeżeli oni nic z tym nie będą chcieli zrobić skontaktuj się z pomocą techniczną (w instrukcji od płyty lub gdzieś na opakowaniu będzie meil albo nr. tel.a jeżeli tam nie będzie to na pewno kiedy włażysz płytę do napędu i uruchomi Ci się menu z instalacją będzie coś w styli "technical support" albo pomoc techniczna albo kontakt czy pomoc.Sorry za błędy jeżeli zrobiłem
i starajci się pomóc a nie piszecie posty typu "Ja kupilem orginalna i jakos dziala bez problemów!!" bo robicie offtopic
Ehhh gadacie głupoty,lepiej se napęd przeczyść a później instaluj grę.
Nie lepiej ściągnąć grę niż wydawać tyle pieniędzy ?
jak płytka nie ma ani ryski to masz pewno coś z napędem
Jasne bo mi sie chce sasysac 6GB! Wole isc do sklepu i kupic sobie orginala!! Wracając to twojego problemu zabierz jakąs chusteczke i wyczysc plytke ja knie pomoze to Napisz emaila do pomocy technicznej EA www.ea.pl. Na twoim miejscu poszedł bym do kogos i to sprawdzil jak u kumpla nie zadziala to reklamacja pozostaje!!
Kiedyś, kiedy jeszcze grałem na kompie i wyskakiwał podobny błąd przy instalacji szłem do kumpla i patrzyłem czy chodzi. Jeśli chodzi, to zamiast martwić się o napęd najpierw zrób format wszystkich dysków łącznie z Windowsem. Po wszystkim najprawdopodobniej powinno chodzić. Jeśli sama nie umiesz sformatować kompa to zawieź go do informatyka u nas robią to za darmo. Potem zainstaluj ponownie system i wszystko, następnie grę. Jeśli to nie zadziała możesz się dopiero martwić napędem.
Pozdrawiam i życzę powodzenia