Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318528
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

Wszystko ok lecz te sceny z ginącymi Amerykanami ,, Rozczulanie się ' staje się już troszeczkę nudne ponieważ w wielu filmach jest to samo jedno i to samo ... Na wojnie jak na wojnie każdy ginie , to kwestia tylko losu

ocenił(a) film na 8
Prosiaczek_flmweb

Co za ignorant. Chłopie byłeś w wojsku? Chociaż na 3-miesięcznym przeszkoleniu?
Wiesz o tym, że w wojsku mężczyzna poznaje prawdziwych przyjaciół? A wiesz dlaczego, bo się k*rewsko boi i przyjaźń pozwala przetrwać mu piekło. Między kolegami robi się wielka i piękna więź. Wszyscy za wszystkich. Zapytaj się rodziców albo starszych osób.

Masz jeszcze srakę hormonów w bani i tego musisz w takim razie nie rozumieć. Innego wytłumaczenia nie ma.
Od siebie mogę dodać, że zapraszam na wojska, skoro jesteś taki kozak " Na wojnie jak na wojnie każdy ginie". JA PIERDZIELE, człowieku walnij się w łeb.

ocenił(a) film na 10
kyla

Całą prawda.

ocenił(a) film na 8
kyla

Oglądam filmy o ,,CUDOWNYCH AMERYKAŃSKICH ŻOŁNIERZACH'' I w każdym filmie gdy zginie chociaż jeden z Rengersów czy Marines jest wielki płacz itp , Nasz Polski Żołnierz , Przepraszam Nasi Polscy rodacy ginęli w Afganistanie i co ? I gówno Amerykańce mają to w dupie to tak za tematem , po Drugie nie mów mi o wojsku bo Mój Ojciec żołnieżem zawodowym (teraz jest na emeryturze) był we wojsku 15 lat , był też w Iraku , mój ŚP Pradziadek był oficerem uciekł z Katynia , inny Pradziadek był w AK, LECZ nie bedę się dalej chwalić kogo miałem we wojsku kogo nie miałem , po Trzecie sam wybieram się do wojska ... więc nie ,,PIERDZIEL'' mi czy byłem nie nie byłem ale będę , A AMERYKANIE JADĄ TAM NIE DLATEGO ABY WALCZYĆ ZA OJCZYZNĘ CZY DLA RATOWANIA DEMOKRACJI , TYLKO Z CZYSTEJ MATERIALNOŚCI SKORO JEDZIE NA WOJNĘ NIECH SIĘ LICZY Z TYM ŻE GRZYBÓW ZBIERAĆ NIE BĘDZIECIE u musi sie też liczyć z tym iż kolega może dostać ,,kulkę'' .
Teraz nie ma powołania do wojska jak do Wietnamu teraz jadą aby zarobić pieniądze jak już pisałem wyżej.

ocenił(a) film na 8
Prosiaczek_flmweb

@up

Przeczytaj kuhwa o konflikcie w Somalii, bo nic nie dodałeś do tematu swoją wypowiedzią. A co mają amerykanie do polskich żołnierzy? Tak samo jak my do nich? Nic. Nasi żołnierze giną i opłakują ich rodziny i ich koledzy. Również często mówione jest o tym w mediach, a w przypadku zabitego żołnierza z jakiegoś miasteczka, czasami ogłaszana jest żałoba.
Chcesz iść do wojska, a nie masz nic pojęcia o realiach które są wojsku. Nie masz pojęcia nawet jaka dla plutonu to trauma i tragedia.
Więc zamiast gadać swoje mądrości z dupy, to popytaj się trochę taty (Jeśli nie kłamiesz.) Bo życie ludzkie to nie zabawa.
Życzę, żeby po twojej śmierci w wojsku, wszyscy mieli to w dupie.

ocenił(a) film na 8
kyla

Hehe i to ja jestem ignorantem ? Jesteś wulgarny a ja nie klnę ;-) Owszem jest to tragedia , ale nie skomentowałeś tego co pisałem -,,Jeżdżą tam dla zarobku , to ich wybór '' , A propo mego Taty , Gdy on wrócił z Misji był wstanie ciężkim (mówimy tu o psychice) więc nie wiele się od niego dowiem o wojnie w Iraku no może teraz by mi coś opowiedział. I wiesz co masz rację co do opłakiwania żołnierzy może trochę pojechałem po bandzie .. bo mój Tato też tracił kolegów Heh.. Ale będę cały czas powtarzał że oni nie jadą za ojczyznę tylko za pieniądze.

ocenił(a) film na 10
Prosiaczek_flmweb

Jest w tym trochę racji.

ocenił(a) film na 10
Prosiaczek_flmweb

"AMERYKANIE JADĄ TAM NIE DLATEGO ABY WALCZYĆ ZA OJCZYZNĘ CZY DLA RATOWANIA DEMOKRACJI , TYLKO Z CZYSTEJ MATERIALNOŚCI"

A polscy żołnierze wojują po Irakach i Afganistanach z czystej dobroci serca tak ?

ocenił(a) film na 8
polukr

Nie którzy Polscy żołnierze jadą również da zarobku ale mają też rozkaz .. jeśli go nie wykonają zostają wyrzuceni , Afganistanu nikt nie zdobędzie próbowała już Rosja i się nie udało teraz Amerykanie i teraz wiadomo , że nic nie wskórają i co ? nadal walczą ... I tak w ogóle wojna w Iraku się już skończyła ... więc morze trochę wiedzy co ? Polacy nie chcę tam być bo to nie nasa wojna ale ajk ci już pisałem Jeśli jesteś w Wojsku masz też rozkazy . W Somali też nic nie wykonali .

ocenił(a) film na 8
Prosiaczek_flmweb

Podkreślam iż film bardzo mi się podobał i oceniłem go na 8 .

ocenił(a) film na 10
Prosiaczek_flmweb

A amerykańscy żołnierze to przez biuro pracy jeżdżą na misje czy co ? dostają rozkaz. Nawet rezerwistki z Gwardii jada albo bo jak nie to prokurator. A co do polskich żołnierzy to nie jest do końca tak że dostają rozkaz i muszą jechać. Jak byłem w wojsku to żołnierzy służby zasadniczej bez ich zgody na misie zagraniczna wysłać nie mogli. A Żołnierze zawodowi to się w kolejkach ustawiali i szukali znajomości i kontaktów byle tylko na misje się wkręcić. W polskich kontyngentach nie ma ani jednego którego zmuszono siłą.

ocenił(a) film na 8
polukr

Ty mi tu nie mów , że w Wojsku byłeś ;-) bo ,,Za twoich czasów'' gdybyś był we wojsku wiedział byś co i jak mój Tato był ,(czyt. wyżej) i on nie jechał z własnej woli ...

ocenił(a) film na 10
Prosiaczek_flmweb

Jeszcze kilka lat temu było coś takiego ja ZASADNICZA SŁUŻBA WOJSKOWA. I każdy zdrowy i niemigający się do wojska szedł. Mię to już na WKU się pytali czy zgadzam się na udział w misjach zagranicznych. I dali do podpisania odpowiedni papier. Po czym Bilet do Jednostki wytypowanej na misie zagraniczne konkretnie 21BSP i do d**y żem pojechał bo bez znajomości na odpowiednim pododdziale się nie utrzymałem.

A twój tatuś to głupoty gada.

ocenił(a) film na 8
polukr

Mój Tato był w Iraku walczył ty gnojku jeden siedzisz na komputerze udajesz ,,30'' latka który w woju był i nie masz za grosz wiadomości o tym jak był i jak jest szczylu jeden bo to mój Tato był 20 lat we wojsku nie ty .

ocenił(a) film na 10
Prosiaczek_flmweb

Dopiero co pisałeś że był 15 lat w wojsku !!! i podaj adres jak będzie blisko to cię odwiedzeni i pokarze książeczkę wojskową.

ocenił(a) film na 8
polukr

Warszawa chopina-9/3 Zapraszam

ocenił(a) film na 8
Prosiaczek_flmweb

Każdy ma prawo doo pomyłki ..

ocenił(a) film na 10
Prosiaczek_flmweb

Kurde z Kolbuszowej za daleko ze bysie z taką pierdółka fatygować . Ale jak będę w okolicy warszawy to wpadnę :).

ocenił(a) film na 8
polukr

Nie ma sprawy, miło się dyskutowało ;-)

Pozdrawiam.

kyla

Dałem się nabrać dobrymi opiniami, liczyłem na dobry film, co otrzymałem?
Kolejną beznadziejną sztampową amerykańską produkcję z amerykańską muzyczką w tle i
powiewającą flagą.
Liczyłem przynajmniej na coś w stylu 'Szeregowiec Ryan' a to nawet się do tego nie umywa.
Obraz wojny przedstawiony po macoszemu - jeden ranny leży na ulicy i strzela a tysiąc
murzynów z giwerami nie może w niego trafić tylko sami padają setkami jak muchy, ktoś w to
uwierzy? chyba jakieś naiwne blondynki...
banalne zakończenie rodem z 'Dnia niepodległości' wśród tańczących murzynków dzieci i
dorosłych, muzyczka podstawowa w tle.
Nudy i lipa, może jakieś przedszkolaki by się cieszyły oglądając amerykańskich rambo w akcji
którzy w kilka osób wybijają w pień tysięczne armie.

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Powiedział facet, który ocenił 10/10 House'a. Nie mówiąc już o Kiepskich.

ocenił(a) film na 8
kyla

Hahahahah, No właśnie :D

Prosiaczek_flmweb

haha a co to szpiegowanie się włączyło? kolejny dekiel co nie rozumie że filmy się ocenia wg ich kategorii? a może helikopter w ogniu miałem oceniać w kategorii - głupi komediowy tasiemiec? hhahaha ale dałeś plamę człowieku, idź się leczyć.

kyla

haha a co to szpiegowanie się włączyło? kolejny dekiel co nie rozumie że filmy się ocenia wg ich kategorii? a może helikopter w ogniu miałem oceniać w kategorii - głupi komediowy tasiemiec? hhahaha ale dałeś plamę człowieku, idź się leczyć.

ocenił(a) film na 10
Mothyff

A ty idź się ogarnąć, bo 14-latek musi ci tłumaczyć, że tak było naprawdę :)

archers0

naprawdę to usa zabija bezbronne dzieci i kobiety dla ropy i innych korzyści ignorancie..

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Ja tu gadam o Bitwie w Mogadiszu inteligencie -,-

Prosiaczek_flmweb

Dałem się nabrać dobrymi opiniami, liczyłem na dobry film, co otrzymałem?
Kolejną beznadziejną sztampową amerykańską produkcję z amerykańską muzyczką w tle i
powiewającą flagą.
Liczyłem przynajmniej na coś w stylu 'Szeregowiec Ryan' a to nawet się do tego nie umywa.
Obraz wojny przedstawiony po macoszemu - jeden ranny leży na ulicy i strzela a tysiąc
murzynów z giwerami nie może w niego trafić tylko sami padają setkami jak muchy, ktoś w to
uwierzy? chyba jakieś naiwne blondynki...
banalne zakończenie rodem z 'Dnia niepodległości' wśród tańczących murzynków dzieci i
dorosłych, muzyczka podstawowa w tle.
Nudy i lipa, może jakieś przedszkolaki by się cieszyły oglądając amerykańskich rambo w akcji
którzy w kilka osób wybijają w pień tysięczne armie.

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Ale tak było :/ Trzeba się trochę znać.

archers0

jak było ? że murzyny stały w rządku i padały jeden po drugim jak muchy zamiast strzelać swoimi pistoletami w jednego rannego amerykanina? daj se luzu i daj se siana.
a może te pociski rakietowe którymi strzelali do helikopterów były magiczne że za każdym razem zamiast w kadłub pocisk trafiał w najcieńszą końcową część ogona? normalnie jakaś magia. i tak dalej mógłbym wymieniać 2 godziny/

ocenił(a) film na 8
Mothyff

No tak. Przecież doskonale wyszkoleni i wyposażeni żołnierze nie mają szans ze zbieraczami bawełny. Powinno być odwrotnie przecież -.-.

kyla

tu nie chodzi o zbieraczy bawełny tylko jak jeden człowiek leży ranny na ziemi z małym pistolecikiem a wokoło biega kilkaset osób z kałachami to proszę wybacz, ale nie staliby pół godziny wokoło i się głupio patrzyli tylko od razu by go zastrzelili, proszę cię, fakty i logika człowieku się kłania.

ten film to takie rambo gdzie biega garstka wśród kul i nikogo nie może żadna kula trafić i potem radośnie wbiegają wśród tańczących murzynków jako zwycięzcy, żal i żenada.

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Gdzie oni wbiegają jako zwycięscy? Co ty pierdzielisz?

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Ale tak było! Ja nie wiem jak można tego nie rozumieć...

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Ty mówisz że strzela z ''małego pistolecika'' zwanego poprawniej pistoletem maszynowym, który ma kaliber większy od naboju karabinowego, przez co jest cięższy i ma mniej ładunku miotającego i jest przez to wolniejszy, ale wykorzystuje się go na małe odległości ze względu na siłę ognia i szybkostrzelność. I ty mówisz o faktach, a jakbyś choć dostał w ramię z takiego pocisku to byś najpierw trochę polatał i dopiero by cię na ziemię położyło i ogłuszyło. Trzeba się trochę znać...nim się coś głupiego powie. ^^

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Ty pouczasz ludzi: "proszę cię, fakty i logika człowieku się kłania." A sam się na ten temat gówno że tak powiem znasz.

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Hymmm czyli powiem jak Dr. House - Mija diagnoza jst jedno znaczna ... -Debil z skutkiem psychola... nie do wyleczenia... Masz płytki gust ...

Prosiaczek_flmweb

a ty masz głębokie..ee gardło\? masz tak wysublimowany gust to powinieneś zauważyć przepaść między dobrym filmem wojennym czytaj np szeregowiec ryan. a takim szajsem jak to.

ocenił(a) film na 8
Mothyff

Szeregowiec Rayan był równie świetny film może o jedną ocenę wyżej Szeregowca bym o cenił , ale ten film jest Mega ..

Prosiaczek_flmweb

może jako film wojenny jest ok, ale jest w nim wiele nieścisłości logicznych które rażą po oczach.

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Ja bym chętnie już temu trollowi podziękował chyba na każdej dyskusji wkleił swoje bazgroły.

JohnyXtreme

rozumiem że ty tylko gadasz bez sensu a jak ktoś dyskutuje na forum to jest trollem, a może dla ciebie jak i innych nastolatków na tym forum każdy ko ma inne zdanie niż ty? zachęcam do czytania książek bo bez wiedzy nie dziwię się że dyskusja z tobą żadna.

ocenił(a) film na 8
JohnyXtreme

Masz rację to zwykły Troll jest ...

ocenił(a) film na 10
Mothyff

Tak, ty.