Helikopter w ogniu

Black Hawk Down
2001
7,8 319 tys. ocen
7,8 10 1 318544
7,4 39 krytyków
Helikopter w ogniu
powrót do forum filmu Helikopter w ogniu

Czasami nużący, pare scen tandetnych, pare scen wzruszających, dobra rola Ewana Mcgregora (jeden z niewielu wesołych bohaterów( no w sumie nie ma sie co dziwić, film nie jest o pszczółkach i motylkach)) Irytyjący Bloom + Harnett w dość ciekawej kreacji- przyciągają kobiece spojrzenia.
Daje 6,5/10

kyanka

zapomniałam dodać o bohaterach filmu, którzy byli nieprzekonującą krystaliczni. Wszyscy byli dobrzy, czuli i kochali sie wzajemnie.Cud miód. Nie za specjalnie mnie to przekonało, ale da sie to przeżyć.
Aktorzy nie przejmujący się strzelaniną stali na śrdoku drogi wyprostowani i dumni. Mogliby sie chociaż troche pochylić, ale to również można przeżyć.
Filmu mimo wszystko nie da się zjechać, ale i nie można go przesadnie zachwalać ...

ocenił(a) film na 10
kyanka

Hej :) Moim zdaniem to bardzo dobry film, jeden z najlepszych wojennych! ma doskonały montaz i zdjęcia, śliczna muzykę ;) ( Hans Zimmer!) Zgodzę się co do roli Ewana - sympatyczna i wesoła, takie rólki sa potrzebne każdemu filmowi! Bloom tez sobie poradził, bo musiał tylko spaść i leżeć na noszach. Do Hartnetta nic nie mam, ale nie lubie go specjalnie, ani w tym filmie ani w żadnych innych ( jak dotąd)

Helikopter w ogniu zapiera dech w piersiach cudownymi ujęciami, wspomaganymi bardzo dobrymi efektami komputerowymi.

Pozdrawiam!