I w taki sposób nawet Niemcy już mają solidne produkcje kiedy my nadal robimy tylko komedie
i to ostatnio strasznie kiepskie,patrząc się na kino azjatyckie czy brytyjskie i fantastyczne kino
nr.1 w Europie czyli francuskie które uważam za drugie na świecie po amerykańskim (USA) to
gdy myślę że nawet już Niemcy zaczynają produkować całkiem niezłe filmy to zastanawiam się
kiedy my zaczniemy bo jesteśmy na razie na szarym końcu nasze aktorstwo jest dość często
kiepskie,grają cały czas ci sami aktorzy,a o fabule lepiej nic nie pisać, ciągle do kin trafiają
głupawe polskie komedie z cały czas tymi samymi tematami czyli picie gadanie jakie to złe
baby i na odwrót,nudne że rzygać się chce a jednak nic nadal w polskiej kinematografii się nie
zmienia jedynie "Jesteś Bogiem" było jakąś odskocznią od tej masy parodii,tak to mamy ciągle
posuchę choć kilka lat temu wychodziły całkiem solidne produkcje w Polsce.Ten film dostał
ode mnie myślę że zasłużone 6/10.
Kojarzy się z filmem " Droga " z Viggo Mortensenem , podobny klimat , normalne twarze aktorów , co w niemieckich produkcjach jest dość rzadkie , język niemiecki aż tak bardzo nie drażni ...Dało się obejrzeć ...
Tak narzekasz na polskie kino, a prawda jest taka że scenariusz w "Hell" tez do zbyt oryginalnych nie należy. Ja bym powiedział wiecej - moim zdaniem ten film ma zbyt słaby scenariusz, żeby go wyświetlała TVP Kultura. Być może nadrabia innymi elementami, ale to za mało. A co do poziomu polskiego kina, nie jest źle, wystarczy spojrzeć tam gdzie nie patrzy większość na niemainstramowe produkcje.