PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=304465}

Hiroszima

Hiroshima
2005
7,3 156  ocen
7,3 10 1 156
Hiroszima
powrót do forum filmu Hiroszima

I o 2 godziny za dlugi.Ciągnie sie jak flaki w oleju.Ogólnie nie polecam.Naprawde szkoda 3 godzin.Moja ocenna to 3!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
tiltomasz

Nie przesadzajmy. Dokument ma na celu pokazanie całej tej machiny, której siłą napędową był ludzki umysł. Produkcje wojenne to nie tylko wysokobudżetowe efekty specjalne, wartka akcja - tu chodzi o pokazanie politycznej gry. Decyzji, które zapadły na najwyższych szczeblach i zadecydowały o milionach ludzkich istnień. Moim zdaniem autorzy filmu, krok po kroku, dobrze odtworzyli i pokazali prawdopodobny bieg wydarzeń. Wszystko tworzy spójną całość, poprzeplatane materiałami archiwalnymi. Uważam, że to obowiązkowa pozycja dla każdego miłośnika historii 2 WŚ.

ocenił(a) film na 6
tiltomasz

Zgadzam się z przedmówcą.
A ty pewnie jeszcze nie dorosłeś do takich filmów. Do takich filmów trzeba po prostu dojrzeć, a nie traktować ich zawsze jak rozrywkę, ale zrozumieć przekaz, którego ty pewnie nawet nie próbowałeś zrozumieć...

ocenił(a) film na 8
tiltomasz

Ja oglądałem ten film w napięciu. Można było się dowiedzieć z niego wielu ciekawych faktów, poza tym film był świetnie zrealizowany.

tiltomasz

Do użytkownika tiltomasz - Jak może być "o 2 godziny za dlugi" czy "Naprawde szkoda 3 godzin" skoro trwa 90minut?

sentsent

sentsent,chyba oglądałes ,,kung- fu Panda,,,i pomyliłeś miejsce wpisu. Film ,,Hiroszima,, trwa prawie 3 godziny,i o 2 godziny za długo,wszytsko to można było przedstawic w 50 minutach,a tak wyszedł jakiś gówniany tasiemiec.

ocenił(a) film na 8
tiltomasz

co do kolegi sentsent to naprawdę oglądałeś chyba inny film o ile się nie mylę to Hiroszima trwa 2.45h. A co do kolegi nade mną widzę ze nie czytałeś co pisali moi przedmówcy. To nie jest film dla laików , tak naprawdę to jest film dla ludzi lubiących historie i czasy II wojny światowej. Jeśli Ciebie to nie interesuje nie dawaj głupich komentarzy że film jest do kitu zniechęcasz w ten sposób wielu ludzi to obejrzenia. A naprawdę warto szacunek dla reżysera !!! Bardzo dobry film POLECAM FANOM !!!!!

stadul

Posiadam ten film i dla pewności sprawdziłam: 1:30h czyli 90min. Chyba, że inny film oglądaliście. Gdy wpisałam w "szukaj" tytuł, miałam do wyboru kilka filmów, więc jest taka możliwość, że oglądaliście co innego.