5,2 18 tys. ocen
5,2 10 1 18000
1,8 9 krytyków
Historia Roja
powrót do forum filmu Historia Roja

i jak zwykle jesteśmy narodem który lubi dorabiać historie wplatając w to Wolność Boga Honor i Ojczyznę... z chuliganów i bandytów robi się bohaterów i zbawców narodu, jednym się buduje pomniki nawet za życia inne pomniki się burzy bo nie pasują do frontu politycznego, dziwny ten nasz naród szkoda że nie potrafimy sami myśleć i bez zastanowienia wierzymy temu co mówią media, bo to media kształtują nasze poglądy i z bandyty potrafią zrobić bohatera a my łykamy to jak bocian żabę, proponuje tak na koniec jeszcze zastanowić się czy my mamy jeszcze Polskie media

lukaszov20

Powiedz jakiemu bohaterowi zburzono pomnik?

Reynald

powiem tak.. Gierkowi pomnika to ciężko byłoby postawić czy nawet ulice jego imieniem nazwać, bo przecież to nie polityczne i nie poprawne, żołnierzom Armii Czerwonej którzy tu ginęli na naszej ziemi i nie jako wyzwalali Polskę z pod okupacji niemieckiej pomniki burzy się niszczy cmentarze, tylko ze ten radziecki żołnierz ginął tu i nie zastanawiał się jakie będą losy polski po wojnie i myślę że tym poległym należy się jednak pamięć i godne miejsce pochówku, jednak mamy teraz inny front polityczny i wygranych się nie sądzi...

lukaszov20

Nie mam więcej pytań. Pomniki czerwonoarmistów w Polsce pasują tak jak Jaruzelski na Powązkach. Idąc tym tokiem rozumowania postawmy pomniki Nazistom, którzy bohatersko ginęli w obronie Rzeczpospolitej przed komunizmem. Armia czerwona to jeden z symbolów komunizmu i kolejnych 40 lat okupacji a nie symbol wyzwolenia Polski.

ocenił(a) film na 10
lukaszov20

Dziwny ten nasz naród szkoda że nie potrafimy uszanować Polskich bohaterów a tylko wierzyć propagandzie sowieckiej.Dziwny ten nasz naród który nazywa bohaterów bandytami a zdrajców bohaterami.

dareczko24

dziwny naród masz racje kolego zacznijmy myśleć a nie ślepo wierzymy mediom i temu co się nam teraz wpaja.

ocenił(a) film na 10
lukaszov20

No cóż myślę samodzielnie i nie sadzę że w lasach ukryło się 150 tyś żołnierzy bandytów lecz żołnierzy bohaterów to po pierwsze Po drugie jak możesz sowietów nazwać bohaterami a Polakw bandytami(długi temat) żadne argumenty do mnie nie przemawiają a historia tylko potwierdza .Nie sądze również jak powiedział niedawno Gross że Polacy zabili więcej żydów niż Niemcy bo i takie słyszałem cuda. Dlaczego w lewicowej i żydowskiej prasie trwa ciagła nagonka na Polskich bohaterów ? Zastanawiałeś się ? Cel jest jeden - podzielić Polaków
Myślę samodzielnie odkąd przestałem oglądać TVN. Uwolniłem się od tego bagna antypolskiego i tobie radzę to samo. Pozdrawiam kolego

dareczko24

Jeśli zmienia się system w Państwie i front polityczny, a także zaczyna obowiązywać nowe prawo obywatele powinni się dostosować do nowej rzeczywistości. A co robili nasi wielcy kumandosi i grupy partyzanckie, po wojnie zaczęli otwartą walkę z MO i UB bo się system nie podobał bo władza nie taka i ludzie nie ci co by się chciało wedle nowego prawa to byli bandyci należało ich wyłapać i unieszkodliwić