PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249873
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jak wiecie w każdej części LOTR mogliśmy usłyszeć przesławny Krzyk Wilhelma.To samo z pierwszą i drugą częścią Hobbbita

https://www.youtube.com/watch?v=wWvK4NMgx8U

Ale czy słyszeliście krzyk w BBA? Ja osobiście nie.

thorin3

Może będzie w EE :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Jak widzisz każda część miała swój "krzyk" w podstawowej części. Mimo to myślę że masz rację :)

thorin3

Nie wiem, moze w Bitwie też jest. Ja tego generalnie nigdy nie wyłapuje, nie zwracam na to uwagi ;)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No nie mów że w scenie z Tharinem nie wyłapałeś :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
thorin3

Nie :D

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Podejrzane...

thorin3

Heh :) Mówie, nie zwracam na to uwagi :) Ale moze to i dobrze, przynajmniej wtedy tak nie razi :D

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Dla mnie razi tylko w pustkowiu.

ocenił(a) film na 4
thorin3

Przy śmierci Thraina parsknąłem śmiechem, nie dość że sam sposób w jaki go załatwiono był komiczny to jeszcze ten krzyk.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Przynajmniej wzbudziła więcej emocji niż śmierci Filego i Kilego.

ocenił(a) film na 6
Banner

Fakt, punkt dla ciebie! :)

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

A ja wziąłem replay,bo nie kumałem co zobaczyłem.

thorin3

Sauron go wciągnął jak tornado. Co w tym dziwnego? :D

ocenił(a) film na 4
thorin3

W "Pustkowiu" przecież dopiero w rozszerzonej jest krzyk Wilhelma.

ocenił(a) film na 7
Banner

https://www.youtube.com/watch?v=wWvK4NMgx8U

PAtrz 0,39

ocenił(a) film na 4
thorin3

No. To z rozszerzenia.

ocenił(a) film na 7
Banner

0.35

ocenił(a) film na 4
thorin3

Ponownie: to z rozszerzenia.

ocenił(a) film na 7
Banner

Rzeczywiście.Sorry za błąd.

ocenił(a) film na 10
thorin3

A gdzie właściwie w DP był krzyk WIlhelma?
Tak na marginesie cieszcie się, że Kili, Fili albo Thorin nie zginęli z tymże okrzykiem na ustach... :)

ocenił(a) film na 4
SmaugTheGolden

W Drużynie Pierścienia nie było krzyku Wilhelma.

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

to może to samo w BPA...

ocenił(a) film na 5
thorin3

W Pustkowiu krzyk Wilhelma jest 2 razy - podczas śmierci Thraina i gdy jeden z krasnoludów ogłusza strażnika Laketown.

SZYM33

Wilhelm, Wilhelm everywhere :)

ocenił(a) film na 5
ocenił(a) film na 6
thorin3

Hej :) przepraszam, że pytam nie tam gdzie powinnam, ale nie będę specjalnie tematu zakładać a może ty wiesz (albo ktoś inny) ;) Dlaczego zablokowali temat Anduril_5 ?!?!?

ocenił(a) film na 3
calays

bo ktoś go zgłosił, komu był nie na rękę i/lub był nie na temat filmu :)

ocenił(a) film na 6
LukeuszLFC

Boże co za ..... ! Przepraszam ale no naprawę.... ile można? Co było złego w tym temacie? I bynajmniej nikt tam do gardeł sobie nie skakał tylko przedstawiał w miarę na poziomie swoją opinię ;( Szkoda !

-------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------
Jeżeli ktoś ma teraz na tyle odwagi to prosiłabym aby zgłosiła się osoba, która tego dokonała.

ocenił(a) film na 3
calays

no szkoda, robiło sie naprawde fajnie tam, bez skakania do gardeł, poważna dyskusja

ocenił(a) film na 8
calays

Serio? Żal. Dobry temat w otoczeniu tylu śmieciowych. Może kamil zgłosił? ;p

ocenił(a) film na 3
Ryloth

You never know... you never know :)

ocenił(a) film na 6
Ryloth

Na tym forum panuje jakiś pseudo totalitaryzm. Mamy problem każdy to wie, w społ. otwartym takim "konfliktom" należy dać możliwość tzw. wygadania się, nie oszukujmy się, ci co kulturalnie potrafią rozmawiać potrzebują tego aby dać upust frustracji wobec tego co dzieje się na forum. W społ. zamkniętych, konflikt nie jest rozwiązywany lecz jest rozproszony. Tzn. nadal trwa ale nie w skupionej masie co skutkuje tym, że co jakiś czas powstają bunty/agresja/ i "wojenki". Co jest lepsze? Jak widać lepiej usuwać i udawać, że nic się nie dzieje (żeby nie było nie popieram braku reakcji przy tematach bardzo niecenzuralnych)

Osoba, która zgłosiła temat jest wg. mnie już nie powiem jaka, a osoba z administracji która tego dokonała nich zada sobie pytanie na jakich zasadach forum filmwebu istnieje, bo chyba ktoś sobie jaja teraz robi. ;/ jestem rozczarowana!

ocenił(a) film na 8
calays

Moderator mi niedawno pisał, że polityka filmwebu jest taka, by być jak najbardziej tolerancyjnym wobec tematów. No więc chyba coś nie tak z tą misją.

Mniejsza o osobę, gorzej, że jakiś moderator usunął temat, bo tego się po prostu nie da uzasadnić.

ocenił(a) film na 6
Ryloth

No coś fakty.... chyba nie za bardzo są tacy "otwarci" ...

ocenił(a) film na 8
calays

Niestety.

ocenił(a) film na 6
Ryloth

O widzę kolejne blokady.....patologia normalnie, norm i oczekiwań społ. (żeby ktoś nadgorliwy nie pomylił pojęć)

ocenił(a) film na 6
thorin3

Co do tego krzyku... zastanawiałam się, on jest taki "perfekcyjny" nie wiem fajny, że prawie wszędzie go używają? Bo aktorzy nie potrafią tak "fajnie" krzyczeć? Kurczę, no... dla mnie to jest dziwne, ale co ja tam wiem! ;P

ocenił(a) film na 3
calays

Podobno używają tego jako Easter Egg'a.

http://www.houseofvideo.com/content/news/index.html?client=houseofvideo&id=2608
http://www.damninteresting.com/the-wilhelm-scream/

ocenił(a) film na 6
LukeuszLFC

Dzięki!:)

ocenił(a) film na 7
calays

Tak jak powiedział lukeusz,jest to easter egg.