PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249861
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jak myślicie? Zasłużył na Oscara czy nie? O to jest pytanie.
Mimo wielu negatywnych ocen według mnie "Hobbit bitwa pięciu armii" zasłużył na Oscara chociażby dla Evangeline Lilly, której jestem cichym wielbicielem.

MaxiKing123

Tauriel to najgorzej zagrana postać w tym filmie. Nie widzę powodu dla Oscara, nawet za efekty, które nie były innowacyjne i raczej średnio dopracowane (szczególnie razi sztuczna twarz Daina). Ewentualnie za muzykę, chociaż to powtórzone motywy z poprzednich części.

Puchy11

Ale nie mów, że Gandalfowi się nie należy Oscar za uratowanie tego filmu :D

MaxiKing123

Skończ trollować ;)

Dealric

Ja nie trolluje. O co ci chodzi?

MaxiKing123

Oscar dla lily? To czysty trolling, bo nie uwierze ze ktos jes tak slepy. Jak ona nawet nie wygralaby nagrody za najlepsza role zenska w hobbicie...

Puchy11

Zgadzam się, że Tauriel była najgorszą postacią w filmie. Mówiąc szczerze, podczas filmu cicho liczyłam na to, że zginie;) A tu taki zawód...

MaxiKing123

Chyba nie dostanie żadnych Oscarów.

MaxiKing123

Oczywiscie że zasługuje, tak jak poprzednie czesci. I to na kilka. Ale pewnie nie dostanie.

kamilxxx09

Oscary daje się za konkretne elementy, które wyróżniają się na tle innych filmów, a nie na zasadzie: "film mi się podobał, więc dam ekipie parę złotych kenów w podzięce".

I skończcie z tym spiskiem akademii filmowej.

PaladinRage

Spisek trwa już kilkadziesiat lat. Patrz na CHristhopera Lee. Fantastyczny aktor, a mimo 92 lat ma na swoim koncie marny Popcorn od MTV czy od czegoś i tyle nominacji, ze mozna zliczyć na palcach jednej reki. Kolejny dowód na to, ze nagrody nie sa wyznacznikiem jakości.

MaxiKing123

Jedyna kategoria w której można by o tym pomyśleć to kostiumy. A i tak raczej maksymalnie na nominację.

MaxiKing123

Za taki gniot oskara dostac

MaxiKing123

co najwyżej mtv awards

MaxiKing123

Oscar dla Lilly?!
not sure if trolling ...

MaxiKing123

Oscar dla Lilly to byłaby największa Oscarowa pomyłka. Jak już jakiś Oscar to w kategorii najlepsza rola pierwszoplanowa dla Martina Freemana, gość ratuje cały film.

MaxiKing123

Nie, nie zasłużył. Film mi się nawet podobał, ale to jednak nie jest ten poziom. Zresztą, jeśli nie dostali za charakteryzacje i kostiumy w NP i za efekty w PS (Smaug), to BPA nie ma żadnych szans na nagrode.