PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249863
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Najlepszy,przepiękny film o Śródziemiu.Chciałbym te cudo obejrzeć ze sto razy.Trylogia Hobbita z łatwością przebija Władcę Pierścieni.Najlepszy film 2014 roku.

filmowy03817

................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ..........................

2+2=4

3-3=0

0+0=0

No she dosen't

Że co?

filmowy03817

Zgadzam się i popieram w 100%

sirturek

Ja trylogię Hobbita bardzo pokochałem nad życie.

filmowy03817

Dość niespotykana opinia. Nawet bardzo.

filmowy03817

Kamil naćpany jak cholera, tworzy kolejne multikonto i w ogóle.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
filmowy03817

Trochę grzeczniej.

Kjcdudbjsdv

No dokładnie, mógłby chociaż dodać "proszę" na koniec.

filmowy03817

Weź wracaj na forum Transformers spuszczać się nad Bayem.

Anthrax91

Wyraził tylko swoją opinię.

Anthrax91

Wal się.

filmowy03817

Trochę grzeczniej.

Kjcdudbjsdv

No co napisałem tak bo mnie ten troll sprowokował.

filmowy03817

Denis???

Jaki denis?

Anthrax91

Nie bierz na poważnie wpisów ludzi z tak poważnym gustem...

mam pewne podejrzenia, że to alterkonto denisastradowskiego45 ;/

Niewykluczone.

Niestety to nie Denis. Nie oskarzajcie ludzi tak pochopnie, ok?

filmowy03817

W czym przebija? Argumenty.

Jak dla mnie w efektach specjalnych,fabule,muzyce.

filmowy03817

Serio?

Ryloth

Serio.Coś nie pasuje?

filmowy03817

Nic. Zastanawiam się jedynie, czy ten temat ma być prowokacją czy ty tak naprawdę sądzisz.

Ryloth

Ja tak naprawdę sądzę.

filmowy03817

Twój gust - twoja sprawa. Tak tylko pytałem.

Ryloth

Nie kłóćcie się, misiaczki ;) ładny dzien dzisiaj :)

kamilxxx09

Jakoś nie widzę, bym się kłócił.

Ryloth

Heh to dobrze :)

kamilxxx09

Raczej brzydki dzień:(

filmowy03817

Eee tam. Pogoda może i brzydka, ale każdy dzień moze być piękny. To od nas to zalezy ;)

kamilxxx09

Racja.

Ryloth

co do muzyki zgodzę się z filmowym coś tam, generalnie w powrocie króla soundtrack nie ma tej dynamiki tego rozpędu co moja ukochana w tym przypadku Drużyna Pierścienia, czy dwie wieże jeszcze mają tą dynamikę. Natomiast

fabuła absurd w czym przebija, chyba w głupotach legolasa
efekty specjalne, może prócz oka Saurona z pustkowia, i z BPA wygląd saurona to reszta to absurdy ....

We Władcy mamy mnóstwo świetnych, epickich i zapadających w pamięć nut. W Hobbicie znacznie mniej, choć nie powiedziałbym, że jest zła. Po prostu nie porywa aż tak.

Ryloth

znaczy nie twierdzę że nie ma :) oczywiście że jest into the west, czy black gate, return of the king, czy steward of Gondor z piosenką Pippina, czy Minas Morgul, storm is coming. Nie przeczę ale znacznie więcej soudntracków. Spodobało mi się w Drużynie Pierścienia, chyba wszystkie z complete recordings. Z dwie wieże choć już mniej jest tego sporo :)

natomiast BPA faktycznie nie porywa, ale na przykład Guardians of The Three może nie ma to tej dynamiki, co The Bridge Khazad dum czy, knife in the Dark. Ale ma dynamikę ciut lepszą niż te return of the king. Fajne według mnie świetne jest ale dynamiki w niej brak, czy w storm is coming brakuje dynamiki, takiej jaką miała Drużyna Pierścienia czy dwie wieże, no ale prolog świetny pk więc soundtrack pasuje.

Są według mnie jednak nieliczne momenty które o 2-5% wpadają lepiej w ucho niż te w powrocie króla... o właśnie o to mi chodziło, nie że lepsze, tylko po prostu wpadają lepiej w ucho, ale to może dla tego że wolę bardziej dynamiczniejsze, soundtracki, i muzykę.

więc żeby nie było nieporozumień nie przebija, a lepiej wpada w ucho w nielicznych momentach :)

Ryloth

co do efektów może chyba jednak przesadziłem.... może i lotr w kilku miejscach wyglądają dziwnie, ale nie psuje to wizerunku całej trylogii więc nie wiem skąd mi się wziął argument o przebiciu efektów specjalnych ;/

jeśli chodzi o oko saurona mi chodzi te porównanie do oka z dwie wieże i z powrotu króla, wyszło trochę gorzej niż w Drużynie Pierścienia ale nie psuje to wizerunku. Natomiast nie zmienia to faktu że nawet jeśli, efekty specjalne w Hobbicie w scenach saurona są ok chodzi mi tylko o oko, to i tak nie zmienia to podstaw że Hobbit nie przebije Lotra w żadnej kategorii.

Każdy ma własną opinię:)

filmowy03817

Animacja komputerowa jest bardziej zaawansowana, ale w "Hobbicie" zastępuje wszystko - nie ma już miniaturowych zamków, wież oblężniczych, efektów praktycznych i przez to wypada bardzo sztucznie.

Fabuła? Jak fabuła małej książeczki dla dzieci, która została tutaj rozwleczona na trzy filmy, rozcieńczona i nawet w paru miejscach zmieniona, może być lepsza od tej z LOTR-a?

Muzyce? Rozwiń.

to może ja podam argument zaznaczę moim zdaniem ale tylko Hobbit Bitwa Pięciu Armii

przebija powrót króla pod względem muzyki która nie ma tej dynamiki rozpędowej ja moja ukochana Drużyna Pierścienia no i jeszcze dwie wieże....

osobiście w ostatniej części Hobbita uważam soundrack za najlepszy z trylogii Hobbita. i ciut lepszy od powrotu króla

jeszcze dwa efekty a właściwie jeden w dwóch częściach Hobbita

oko saurona w pustkowiu smauga, przebija wygląd oka z TT
no i sam Sauron w Dol Guldur trzeciej części wygląd o wiele lepszy niż ma w powrocie króla. Moim zdaniem w powrocie króla z jego oka zrobiono reflektor...

filmowy03817

Jeżeli chodzi o soundtrack to uważam,że zarówno we Władcy jak i w Hobbicie jest równie wspaniały. Co do kreowania świata przy pomocy technologii komputerowych to powiem tak - zrobić miniaturę z realu i wykonać model w 3d, oteksturować, oświetlić to podobny nakład pracy. Niektórym się wydaję że scenki same wyskakują z komputera. Proces tworzenia jest bardzo podobny w rzeczywistości, tylko narzędzie jest inne. Efekt finalny wynika z jakości pracy a nie użytych narzędzi i w Hobbicie jest świetny.

filmowy03817

dla gimbów zapewne

elitex

Sam jesteś gimbem.

filmowy03817

Ale czy Hobbit jest lepszy od Zmierzchu?

Xoxoxox

Tak.

filmowy03817

Ale historia miłosna to chyba jednak lepsza była w Zmierzchu.

Xoxoxox

Nie.

filmowy03817

Obu pozycjom wystawiłeś 10/10 więc w większości aspektów muszą być co najmniej równe.
Imo romans Edwarda i Belli prezentuje się lepiej niż Kiliego i Taurel, ale za to Hobbit ma lepsze efekty specjalne.

Xoxoxox

Nie są takie równe.Hobbit jest lepszy o centylion razy.

filmowy03817

najlepsza część trylogii