Mam bardzo wazne pytanie ;) W ksiazkach i grze wp : bitwa o srodziemie 2 czarnoksieznik po upadku saurona jest w formie upiora. Został pokonany w bitwie pod Fornostem przez Armię Zachodu Earnura z Gondoru i Cirdana. Musiał więc uciekać z północy.''Nigdy już nie wróci do tej krainy. Zguba dosięgnie go daleko stąd, nieprędko i nie z ręki męża'' slowa Glorfindela :) Czyli przezyl i uciekl w formie upiora (Nazgula)... W hobbicie Czarnoksiężnik spoczywał w grobowcu, ale powrócił, kiedy Sauron odrodził się jako Nekromanta w fortecy Dol Guldur w Mrocznej Puszczy. Jak to wytlumaczyc w filmie?? Czyli po tych pierwszych wydarzeniach schwytano go jeszcze potem i uwiezli w grobowcu? jak to logicznie wytlumaczyc zeby pasowalo?
gra byla robiona pod film ;) i toczy sie jednoczesnie z filmami lotr ;] wiec trzeba to jakos wytlumaczyc... tylko jak?
Historia z gry nie toczy się jednocześnie z filmami, tylko dużo wcześniej. Tak jak pisał kamil lepiej tego nie łączyć z hobbitem.
1 czesc to fabula jak w filmie (np moria itp robi sie misje z filmow) 2 czesc gry toczy sie jednoczesnie z wydarzeniami z filmow , dodatek ''krol nazguli toczy sie duzo wczesniej przed hobbitem ;) i dlatego te nieporozumienie :) ciekawe czy ktos umie wytlumaczyc
W obie bitwy o śródziemie i dodatek grałem, wiem o co chodzi :) "Król nazguli" wyszedł chyba w 2007 roku, to raczej nikt nie myślał wtedy o kręceniu hobbita. To, że Czarnoksiężnik został pochowany w grobowcu to tylko wymysł Jacksona, w grze ucieka po tym jak zostaje pokonany przez elfów i ludzi. Nie da się tego inaczej wytłumaczyć jak tylko w ten sposób że to dwie różne wersje tej samej historii,
no wlasnie ta gra jest pokazaniem to co dzieje sie w trakcie filmow ;) dlatego zostala wykupiona licencja
1 czesc gry nie miala zmieniionej fabuly ;p nie wiem sam co o Ty m myslec... moze po prostu gra sie konczy ,ze krol nazguli ucieka i dopiero potem go lapia i jest jak w fabule hobbita ;)