PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249873
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ja chciałem powiedzieć że PJ specjalnie istotne sceny zawarł w wersji reżyserskiej - czemu? dla kasy oczywiście. Cały czas mam nieodparte wrażenie że PJ doskonale zdaje sobie sprawę że to jego ostatni film o śródziemiu i w sumie w jego karierze wyszedł mu tylko LOTR i Hobbit (po części). Obie trylogie przyniosły mu wielką kasę i wielką sławę. A zatem skoro to ostatni film to trzeba wycisnąć z niego jak najwięcej kasy... bo przecież biedny PJ nie ma więcej praw autorskich. A wiadomo że wersja reżyserska nie sprzeda się tak dobrze z nieznaczącymi dodatkami... jak z ważnymi epickimi wątkami. Bo przecież nie wydam dodatkowej kasy żeby obejrzeć dodatkowo krasnoludy w fontannie ale pogrzeb Torina i koronację Daina to już obowiązkowo. PJ widzi że Lotr udał się chyba przez przypadek i widzi że ciężko powtórzyć ten sukces pomysły się kończą a on wróci do zwykłych średnich filmów typu Godzilla, Nostalgia Anioła czy przygody Tintina...
Taki troszkę smutny koniec.. ale za to na bogato... bo kasa płynie szerokim strumieniem..

ocenił(a) film na 8
Matriel777

Miał być KING KONG a nie godzilla XD sorry XD

użytkownik usunięty
Matriel777

czemu najistotniejsze sceny w wersji rozszerzonej? bardzo prosta odpowiedz! Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :) proste, szkoda że tak nie powinno być, gdyż kinowa edycja ma się bronić a nie rozszerzona. w Lotr kinowe się broniły w Hobbicie robią to rozszerzone.

ocenił(a) film na 3
Matriel777

Bo Jackson to cash grabbing whore.

Matriel777

No nie gadaj, sserio? Postaw sie w jego miejscu.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

"nie gadaj" "serio" - no właśnie on gada i to na serio

JBridges

Ale ja cię nie pytam o zdanie. Nie komentuj kazdego mojego posta, bo to podpada pod obsesję.

kamilxxx09

Pod stalking hehe :D

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Obsesję to ty masz...i o tym każdy już wie cynbalisto.

JBridges

Ja nie wiem, jak ty beze mnie przezyjesz. Pasozyty bez zywiciela długo nie żyja.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Nazwałeś go pasożytem. Ty nie obrażasz? haha idź mnie zgłoś do admina jeszcze raz, sam dostaniesz ban-nana.

kamilxxx09

W jakim jego miejscu? Wypuścił do kin niekompletny produkt. Tego się nie da usprawiedliwić.

Blaxi

To idź do niego i mu sie wyżal.

kamilxxx09

Nie muszę. Takie tanie zagrywki zaszkodzą jedynie jemu i jego reputacji.

Blaxi

A i tak wszyscy poleca kupić rozszerzoną wersję heh :)

kamilxxx09

No pewnie, że tak. Co do tego to nie ma wątpliwości.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

No i to dowodzi jedynie ze Jackson to cash grabbing whore ktory na zrobic porzadnego filmu kinowego.

JBridges

A teraz będziesz musiał z tym zyć powstrzymując się od pocięcia sie

ocenił(a) film na 4
Matriel777

King Kong to bardzo dobry film, zawiera chyba wszystko co powinien zawierać film przygodowy. Minus jest taki, że po paru seansach (a trochę ich już było) lekko przynudza w niektórych scenach. Przerażacze - film niezły, tak po prostu, dobrze się ogląda i tyle. Braindead - to już ostra jazda bez trzymanki. Oglądanie tej rzezi sprawia mi ogromną frajdę.

ocenił(a) film na 4
Banner

King Kong Jacko nie umywa się do oryginału z 1933 roku! Pan hurareżyser spłycił wszystkie sceny i piękną historię sklepał do poziomu płaskich [ładnych!] obrazków. Technicznie, oczywiście rewelacyjnie, ale jeśli ktoś idzie na film, a nie pooglądać efektowne obrazki - King Kong Jacko go po prostu znudzi.

ocenił(a) film na 10
Carmina

King Kong z 1933 głęboki? Co tam było głębokiego? Ot, zwykła historyjka o potworze-małpie. Jackson przynajmniej wykrzesał z tego jakieś emocje, scena końcowa wzruszała, nie to, co w pierwotnej wersji.

ocenił(a) film na 4
SmaugTheGolden

No widzisz, a ja, o ile w wersji z 33 widziałam emocje, czułam cokolwiek, o tyle w wersji Jacksonowskiej - kompletnie nic. Efektowne obrazki, i emocje na poziomie pantofelka pierwotniaka. Ładna, owszem, technicznie bez zarzutu, ale właśnie wyprana z jakichkolwiek emocji czy wzruszeń. Zwłaszcza końcowa scena.

ocenił(a) film na 10
Carmina

No to śmiesznie bo dokładnie te same zarzuty mam do wersji z 33

ocenił(a) film na 4
SmaugTheGolden

Na szczęście na świecie są różne gusta i różnie ludzie odbierają filmy. :D

użytkownik usunięty
Carmina

I dlatego jak widzę niektórych gusta to mnie nerwy biorą...

ocenił(a) film na 4

Mnie nie. Ja lubię dyskutować. Z tym, ze pod warunkiem nieagresywnego zachowania. :)

użytkownik usunięty
Carmina

Nie mówię o tobie, tylko o takich skrajnych przypadkach ;p

Matriel777

Innymi słowy, smocza choroba nadal ma się dobrze ;)

ocenił(a) film na 4
Ithunn_T

Słuszne podsumowanie.

ocenił(a) film na 4
Matriel777

Jackson i Philippa uznali, że więcej Alfrida, Bard szarżujący w wózku, czy Tauriel, to zdecydowanie ważniejsze kwestie niż zakończenie jakiegoś tam wątku arcyklejnotu, czy pokazanie kto został nowym królem..

ocenił(a) film na 3
Joecrou

Po prostu trzcia czezalosna w oroo byc.

Matriel777

Odpowiedz jest prosta dla kasy film był podcięty jak gra przed premierą ...:)