PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249869
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Ja chciałem powiedzieć że PJ specjalnie istotne sceny zawarł w wersji reżyserskiej - czemu? dla kasy oczywiście. Cały czas mam nieodparte wrażenie że PJ doskonale zdaje sobie sprawę że to jego ostatni film o śródziemiu i w sumie w jego karierze wyszedł mu tylko LOTR i Hobbit (po części). Obie trylogie przyniosły mu wielką kasę i wielką sławę. A zatem skoro to ostatni film to trzeba wycisnąć z niego jak najwięcej kasy... bo przecież biedny PJ nie ma więcej praw autorskich. A wiadomo że wersja reżyserska nie sprzeda się tak dobrze z nieznaczącymi dodatkami... jak z ważnymi epickimi wątkami. Bo przecież nie wydam dodatkowej kasy żeby obejrzeć dodatkowo krasnoludy w fontannie ale pogrzeb Torina i koronację Daina to już obowiązkowo. PJ widzi że Lotr udał się chyba przez przypadek i widzi że ciężko powtórzyć ten sukces pomysły się kończą a on wróci do zwykłych średnich filmów typu Godzilla, Nostalgia Anioła czy przygody Tintina...
Taki troszkę smutny koniec.. ale za to na bogato... bo kasa płynie szerokim strumieniem..

Matriel777

Miał być KING KONG a nie godzilla XD sorry XD

Matriel777

czemu najistotniejsze sceny w wersji rozszerzonej? bardzo prosta odpowiedz! Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :) proste, szkoda że tak nie powinno być, gdyż kinowa edycja ma się bronić a nie rozszerzona. w Lotr kinowe się broniły w Hobbicie robią to rozszerzone.

Matriel777

Bo Jackson to cash grabbing whore.

Matriel777

No nie gadaj, sserio? Postaw sie w jego miejscu.

kamilxxx09

"nie gadaj" "serio" - no właśnie on gada i to na serio

JBridges

Ale ja cię nie pytam o zdanie. Nie komentuj kazdego mojego posta, bo to podpada pod obsesję.

kamilxxx09

Pod stalking hehe :D

kamilxxx09

Obsesję to ty masz...i o tym każdy już wie cynbalisto.

JBridges

Ja nie wiem, jak ty beze mnie przezyjesz. Pasozyty bez zywiciela długo nie żyja.

kamilxxx09

Nazwałeś go pasożytem. Ty nie obrażasz? haha idź mnie zgłoś do admina jeszcze raz, sam dostaniesz ban-nana.

kamilxxx09

W jakim jego miejscu? Wypuścił do kin niekompletny produkt. Tego się nie da usprawiedliwić.

Blaxi

To idź do niego i mu sie wyżal.

kamilxxx09

Nie muszę. Takie tanie zagrywki zaszkodzą jedynie jemu i jego reputacji.

Blaxi

A i tak wszyscy poleca kupić rozszerzoną wersję heh :)

kamilxxx09

No pewnie, że tak. Co do tego to nie ma wątpliwości.

kamilxxx09

No i to dowodzi jedynie ze Jackson to cash grabbing whore ktory na zrobic porzadnego filmu kinowego.

JBridges

A teraz będziesz musiał z tym zyć powstrzymując się od pocięcia sie

Matriel777

King Kong to bardzo dobry film, zawiera chyba wszystko co powinien zawierać film przygodowy. Minus jest taki, że po paru seansach (a trochę ich już było) lekko przynudza w niektórych scenach. Przerażacze - film niezły, tak po prostu, dobrze się ogląda i tyle. Braindead - to już ostra jazda bez trzymanki. Oglądanie tej rzezi sprawia mi ogromną frajdę.

Banner

King Kong Jacko nie umywa się do oryginału z 1933 roku! Pan hurareżyser spłycił wszystkie sceny i piękną historię sklepał do poziomu płaskich [ładnych!] obrazków. Technicznie, oczywiście rewelacyjnie, ale jeśli ktoś idzie na film, a nie pooglądać efektowne obrazki - King Kong Jacko go po prostu znudzi.

Carmina

King Kong z 1933 głęboki? Co tam było głębokiego? Ot, zwykła historyjka o potworze-małpie. Jackson przynajmniej wykrzesał z tego jakieś emocje, scena końcowa wzruszała, nie to, co w pierwotnej wersji.

SmaugTheGolden

No widzisz, a ja, o ile w wersji z 33 widziałam emocje, czułam cokolwiek, o tyle w wersji Jacksonowskiej - kompletnie nic. Efektowne obrazki, i emocje na poziomie pantofelka pierwotniaka. Ładna, owszem, technicznie bez zarzutu, ale właśnie wyprana z jakichkolwiek emocji czy wzruszeń. Zwłaszcza końcowa scena.

Carmina

No to śmiesznie bo dokładnie te same zarzuty mam do wersji z 33

SmaugTheGolden

Na szczęście na świecie są różne gusta i różnie ludzie odbierają filmy. :D

Carmina

I dlatego jak widzę niektórych gusta to mnie nerwy biorą...

Mnie nie. Ja lubię dyskutować. Z tym, ze pod warunkiem nieagresywnego zachowania. :)

Carmina

Nie mówię o tobie, tylko o takich skrajnych przypadkach ;p

Matriel777

Innymi słowy, smocza choroba nadal ma się dobrze ;)

Ithunn_T

Słuszne podsumowanie.

Matriel777

Jackson i Philippa uznali, że więcej Alfrida, Bard szarżujący w wózku, czy Tauriel, to zdecydowanie ważniejsze kwestie niż zakończenie jakiegoś tam wątku arcyklejnotu, czy pokazanie kto został nowym królem..

Joecrou

Po prostu trzcia czezalosna w oroo byc.

Matriel777

Odpowiedz jest prosta dla kasy film był podcięty jak gra przed premierą ...:)