PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249790
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Bo nie mogę w to uwierzyć. Twarz miał jak prawdziwy aktor. Jestem w szoku postępu technologicznego. Łał

ocenił(a) film na 4
mie46ole

Według mnie to dość widoczne było.

ocenił(a) film na 10
Joecrou

No co Ty. Gdyby ktoś Ci o tym wcześniej nie powiedział, zorientowałbyś się, bo ja nie?

ocenił(a) film na 4
mie46ole

Było to według mnie widoczne w tych scenach jeszcze przed bitwą. Ale ogolnie myślalem że będzie gorzej ;)

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Byłem pozytywnie zaskoczony, gdy go zobaczyłem. Te jego teksty doprowadziły do śmiechu połowę widowni :)

ocenił(a) film na 4
mie46ole

Ogólnie fajnie pokazali go. Jednak niepotrzebne te elementy humorystyczne z powalaniem orków łbem :P

ocenił(a) film na 5
Joecrou

A czemu był komputerowy a nie grał go żywy aktor???

ocenił(a) film na 4
SZYM33

Własnie nie wiadomo ;)

użytkownik usunięty
Joecrou

Pewnie z tego samego powodu, dla którego zastąpiono aktorów grających Azoga i Bolga, po prostu kiepsko wyglądali... poczekajmy na zdjęcia z planu i sobie porównamy z oryginałem.

ocenił(a) film na 4

Pierwotny Bolg wyglądał dużo lepiej. Ale ponoć coś z ruchami było nie tak . Szkoda..

Joecrou

Może nie jestem po prostu kumaty, ale możecie mi wytłumaczyć o co chodzi z tym pierwotnym Bolgiem, bo natknąłem się na to określenie w kilku postach i nie czaje o co chodzi? :P

ocenił(a) film na 4
Dawid92

Pierwotnie tak miał wyglądać Bolg http://vignette4.wikia.nocookie.net/lotr/images/b/b0/Bolg1.jpg/revision/latest?c b=20130709130955
Ponoć nie mógł się dostatecznie zwinnie poruszać, dlatego niestety zastąpili go tym komputerowym, który jest teraz w filmie. "pierwotny Bolg" pojawią się na chwile w jedynce, w retrospekcji, Dwalin go powala, oraz w trójce, gdzie zostaje szybko zlikwidowany przez elfkę :P

Joecrou

No to wszystko już jest jasne, dzięki :)

użytkownik usunięty
Joecrou

Ork ten nazywa się Ragash.

ocenił(a) film na 4

Aktor ktory się w niego wcielał na planie, na pewno jest zadowolony że dostał łącznie 7 sekund w filmie, i ze zostaje unicestwiony dwa razy :P

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Conan Stevens.

użytkownik usunięty
Joecrou

Marnotrawstwo czasu poświęconego na charakteryzację. A jednak swoje miejsce w filmie znalazł.

użytkownik usunięty
mie46ole

Przy close-upach nie był.

ocenił(a) film na 10

Czyli jednak, bo wszędzie czytałem, że aktor nie gra w żadnej scenie w hobbicie.

mie46ole

W Benjaminie Buttonie była dużo lepsza animacja twarzy. Tam faktycznie w wielu scenach nie zauważyłem efektów specjalnych (pierwszy film który tego dokonał).

Sam Dain został wygenerowany komputerowo bo aktor grający go miał ciężkie stadium raka i nie mógł stawić się na planie.
Podłożył tylko głos.

Muszę jednak powiedzieć że pod tym względem graficy zrobili niezłą robotę i Dain wyglądał całkiem realistycznie.