Witam! Oglądałam pierwsze dwie części, ale nie wiem, czy mam się wybrać na cz.3. Jak widziałam, oceny są bardzo niskie i wiele osób mówi, że nie wato. Jaka jest wasza opinia?
Nawet jesli oceny są niskie i komentarze nieprzychylne, jest to ostatnia podróz po Śródziemiu i zdecydowanie trzeba ją zobaczyć na duzym ekranie.
poniewaz niejednokrotnie film ze srednia ponad 5 jest lepszy od filmu ktory ma ponad 7 i plusuja go np nastolatki :v
Chociażby poprzez sentyment i niekierowanie się tylko opinią społeczności filmweba.
akurat społeczność filmweba mam w dupie ponieważ jestem snobem. Natomiast sentyment jest ok.
Kierujmy się ocenami na filmwebie.............. a świat będzie lepszy! racja!!!!! to tak jak by kierować się szkolnymi ocenami. I spytać jakim przedmiotem jest matematyka czy warto się jej uczyć? bo ma tak niskie oceny
Rany... Oceny tutaj maja wyrokowac o jakosci filmu? To moze poczekaj na oceny tych, ktorzy widzieli ten film, bo teraz wsrod glosujacych jest jakies 10% maksymalnie tych, ktorzy juz to obejrzeli.
Moim zdaniem film (abstrahując od książki) jest słaby. Brak mu fabuły, brak zarysowania postaci, odsunięcie Bilba na drugi (trzeci?) plan, narażanie się na śmieszność poprzez konstrukcję niektórych scen. W porównaniu do możliwości jakie dała książka, film jest bardzo słaby. Natomiast na pewno warto zobaczyć i ocenić samemu.
Idź zdecydowanie. To ostatnia podróż do Śródziemia, którą Jackson przedstawił w spektakularnym stylu. Zresztą, sama zobaczysz :)
Warto w formie maratonu, kiedy jesteśmy na bieżąco z akcją i w ciągu kilku godzin przygoda z Hobbitem trwa. Jeśli chodzi o wybranie się do kina tylko na trzecią część to mam sprzeczne odczucia. Niemniej myślę, że warto. Jak ktoś wyżej napisał - jest to ostatnia podróż po Śródziemiu - może dzięki tym nieprzychylnym opiniom, paradoksalnie ktoś się pozytywnie zaskoczy.
Film trzeba zobaczyć, sam stwierdzisz czy było warto czy nie. Dla mnie ostatnia część jest po prostu słaba, ale i tak pójdę na nią jeszcze raz, ot taki paradoks.
Film to kaszana z wysokiej półki ale idź, osobiście polecam wersję bez 3D. Jeśli podobało Ci sie Pustkowie Smauga ( a po ocenie widzę, że tak) to ta cześć tez Ci się spodoba. Nie każdy wymaga dużo od filmów więc jak nie będziesz zwracać uwagi na mase błędów, żałosnych dialogów i wszechobecnego CGI (nawet konie i łoś są w CGI) to będziesz się dobrze bawić.
Ogólnie film niestety zawodzi, ale nie jest to na pewno gniot ! Miał być poważny finał, a mamy więcej humoru niż w poprzednich częściach. Sporo głupich pomysłów które wywołują śmiech i pytanie po co ?... Ale film ma swoje plusy, i ma kilka bardzo dobrych scen (Thorin-Bilbo, Smaug)