PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249778
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Witam! Oglądałam pierwsze dwie części, ale nie wiem, czy mam się wybrać na cz.3. Jak widziałam, oceny są bardzo niskie i wiele osób mówi, że nie wato. Jaka jest wasza opinia?

ocenił(a) film na 4
martine2014

Nawet jesli oceny są niskie i komentarze nieprzychylne, jest to ostatnia podróz po Śródziemiu i zdecydowanie trzeba ją zobaczyć na duzym ekranie.

ocenił(a) film na 2
Christabell

bzdura. niby dlaczego?

ocenił(a) film na 7
Vinnie Chu

poniewaz niejednokrotnie film ze srednia ponad 5 jest lepszy od filmu ktory ma ponad 7 i plusuja go np nastolatki :v

ocenił(a) film na 4
Vinnie Chu

Chociażby poprzez sentyment i niekierowanie się tylko opinią społeczności filmweba.

ocenił(a) film na 2
Christabell

akurat społeczność filmweba mam w dupie ponieważ jestem snobem. Natomiast sentyment jest ok.

ocenił(a) film na 9
martine2014

Koniecznie.

użytkownik usunięty
martine2014

Kierujmy się ocenami na filmwebie.............. a świat będzie lepszy! racja!!!!! to tak jak by kierować się szkolnymi ocenami. I spytać jakim przedmiotem jest matematyka czy warto się jej uczyć? bo ma tak niskie oceny

ocenił(a) film na 10
martine2014

Rany... Oceny tutaj maja wyrokowac o jakosci filmu? To moze poczekaj na oceny tych, ktorzy widzieli ten film, bo teraz wsrod glosujacych jest jakies 10% maksymalnie tych, ktorzy juz to obejrzeli.

ocenił(a) film na 4
martine2014

Moim zdaniem film (abstrahując od książki) jest słaby. Brak mu fabuły, brak zarysowania postaci, odsunięcie Bilba na drugi (trzeci?) plan, narażanie się na śmieszność poprzez konstrukcję niektórych scen. W porównaniu do możliwości jakie dała książka, film jest bardzo słaby. Natomiast na pewno warto zobaczyć i ocenić samemu.

martine2014

Idź zdecydowanie. To ostatnia podróż do Śródziemia, którą Jackson przedstawił w spektakularnym stylu. Zresztą, sama zobaczysz :)

ocenił(a) film na 7
martine2014

Warto w formie maratonu, kiedy jesteśmy na bieżąco z akcją i w ciągu kilku godzin przygoda z Hobbitem trwa. Jeśli chodzi o wybranie się do kina tylko na trzecią część to mam sprzeczne odczucia. Niemniej myślę, że warto. Jak ktoś wyżej napisał - jest to ostatnia podróż po Śródziemiu - może dzięki tym nieprzychylnym opiniom, paradoksalnie ktoś się pozytywnie zaskoczy.

ocenił(a) film na 5
martine2014

Film trzeba zobaczyć, sam stwierdzisz czy było warto czy nie. Dla mnie ostatnia część jest po prostu słaba, ale i tak pójdę na nią jeszcze raz, ot taki paradoks.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
martine2014

Film to kaszana z wysokiej półki ale idź, osobiście polecam wersję bez 3D. Jeśli podobało Ci sie Pustkowie Smauga ( a po ocenie widzę, że tak) to ta cześć tez Ci się spodoba. Nie każdy wymaga dużo od filmów więc jak nie będziesz zwracać uwagi na mase błędów, żałosnych dialogów i wszechobecnego CGI (nawet konie i łoś są w CGI) to będziesz się dobrze bawić.

ocenił(a) film na 4
martine2014

Ogólnie film niestety zawodzi, ale nie jest to na pewno gniot ! Miał być poważny finał, a mamy więcej humoru niż w poprzednich częściach. Sporo głupich pomysłów które wywołują śmiech i pytanie po co ?... Ale film ma swoje plusy, i ma kilka bardzo dobrych scen (Thorin-Bilbo, Smaug)