oho... skarżypyta...
specjalnie dla adminów wersja bez wulgaryzmów:
a co - w książce orły także zjawiają się na koniec każdej bitwy i rozpierniczają wszystkich?
Nie mogły, bo Tauriel nie mogłaby pocałować Kiliego i film był by jeszcze większą klapą :D
a orły to nie były jakieś sztuczniejsze w Hobbicie? :D (pytanie retoryczne)! nawet ćmę zrobili sztuczną :P
Jedyny prawdziwy smok był w polskim serialu Wiedźmin. Wszystkie inne już tylko w całości komputerowe..
Co do smoka to jedynie przy dobrych efektach Hobbit Niezwykła Podróż i tylko niezłych w pustkowiu. To Smok wypadł świetnie :)
Bez przesady z tymi Orłami, obejrzałem teraz sceny z Władcy Pierścieni i w Hobbicie, w obu filmach nie specjalnie się różnią (może w Hobbicie mają trochę ładniejsze pióra) Postępu w CGI ostatnio nie ma jakiegoś specjalnego, a gdy go dać za dużo to narzekamy na sztuczność. Jak dla mnie Orły wykonane są bardzo solidnie.
Do Smauga nie jestem w stanie się przyczepić, wizualnie póki co jest to najlepiej zrobiony smok w historii kina.
Yyy...myślałem że z moją przeglądarką jest coś nie tak, bo mam bardzo dziwne ikonki "poczta" "powiadomienia" i "mój asystent".
Ja miałem podobnie, najpierw myślałem że filmweb ma błędy, i wyskoczy serwer niedostępny, potem że moja przeglądarka się tnie. Ale po 10 minutach załapałem o co chodzi.
Ten znaczek powiadomień wygląda jak gamofon, a z asystenta, jak kapelusz.
Dokładnie ale to nie jedyna nowość, jak chcemy dodać opis do oceny filmu to się przeglądarka ścina :P i jedyny sposób wyłączenie jest jej, przynajmniej do czasu kiedy tego nie naprawią...
Filmweb zaczyna się robić jak YouTube. Co chwile jakieś zmiany, które nie zawsze są na plus. Na szczęście na YT naprawiono problem z powiadamianiem wiadomości bo to była przesada. Oby na FW nigdy czegoś takiego nie było.
Mamy kolejną nowość, jak chcemy dodać opis do oceny filmu, to przeglądarka się ścina i jedyny sposób jest wyłączenie tej przeglądarki do czasu aż tego nie naprawią.
ano w sumie tak, ale skoro Jackson jest za kamerą to czy to ma sens? niech on lepiej idzie na emeryturę.
No wizualnie może być ok ale co z scenariuszem, niestety nie wiadomo ale może nie będzie tak zle...
No właśnie scenariusz to inna sprawa. Dlatego napisałem, że wizualnie nie byłoby sztucznie. Trudno powiedzieć jak będzie z resztą :/
W sumie to bajki/animacje mają większy problem niż blockbustery jak marvel, czy tym podobne.
Na przykład
Shrek
pierwsza część najlepsza
druga słabsza wciąż jednak świetna
trzecia część nie wiem ale dla mnie nuna jak flaki z olejem
czwarta część tylko dobra
Madagaskar pierwsza część ma to co powinna mieć animacja dorównuje samemu shrekowi
z drugą częścią jest o wiele gorzej, nudnawa momentami, z głupimi tekstami typu "ale ci dużo" które było powtarzane z 10 razy w filmie, czyżby zasługa zmierzchu?
trzecia część dużo lepsza od drugiej gorsza od pierwszej części Madagaskar
Kung fu panda to samo pierwsza część świetna druga słabsza
jak wytresować smoka również to samo pierwsza część tak druga słabsza jednak świetna
co czeka 3 część?