PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250155
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

...BO MI JUŻ ŁEZ NIE STARCZY!

Czyli moja recenzja :D Proszę,doceńcie moje starania,pisałem przez 2 h i mi usunęli! 3 godziny pisania...

ATAK SMAUGA NA LAKETOWN-Rewelacja.Płomienie były zrobione świetnie.Smaug budził grozę mordując bezbronnych ludzi.Wszystkie popcorny na sali opadały na ziemię a szczęki niepowstrzymanie opuszczały się w dół.Relacja Bard-Bain wyszła PJ bardzo dobrze.Najlepsze było to że wydawało mi się że zobaczyłem PROLOG

BIAŁA RADA W DOL GULDUR-Coś na co wszyscy z niecierpliwością czekali.Zaczęła się od wejścia Galadrieli i zmiażdżenia pierwotnego desginu Bolga.Genialny ukłon w stronę fanów ale i pewne wynagrodzenie.I m not alone i wejście Elronda wraz z Sarumanem było....no ćoż....było....eeee....EPICKIE! :) Ale to była tylko przystawka przed pojedynkiem Galadrieli z Sauronem.

SZALEŃSTWO THORINA-Już mówiłem że to był film Armitage.Kompania w jego chorobie była bezradna.Bardzo podobała mi się scena z kasztanem.Przedstawiła ona prostotę i skromność Hobbitów.I ten uśmiech Thorina!

PRZYGOTOWANIA DO BITWY-Każdy dowódca armii opowiedział nam swoją historię
Bard i mieszkańcy Laketown-Świetnie,póki nie pojawił się Alfrid-Maszynka do wyciskania Facepalmów na czole.
Thranduil-Jego armia w Dale ukazywała ogrom królestwa Elfów.
Azog i Bolg-Świettnie.Szczególnie podobała mi się scena spotkania dowódców na Wargach

SPOTKANIE PRZY BRANIE EREBORU-Co za sceny! To jest odpowiedź na pytanie-Za co lubię Hobbita?-Mistrzostwo.Jak można czepiać się filmu który ma sceny z takim rozmachem?
1.Negocjacja Barda z Thorinem
2.Przybycie Pod bramę armii Thranduila
3.Thorin wyciąga łuk w stronę Thranduila
4.Thranduil ruchem ręki sprawia że wszyscy Elfowie wyciągają strzały w kierunku Thorina
5.Bard wyciąga Arcyklejnot
6.Thorin chce zabić Bilbo
7."Będę miał wojnę"
8.Przybycie Daina
9.Świetne teksty Żelaznej Stopy
10.Nadejście Robakołaków i "przesada"z ust Daina

BITWA-Przeskoczenie Elfów nad Krasnoludami i Battle for the Mountain w tle-Miodzio! Dain w CGI?Serio? Tak się robi CGI! Azog i wiatraki.Chciałem krzyknąć na cały głos:TAK! TO NIE LATA! Podobał mi się styl walki Thranduila - Gracja Elfów zawsze mnie urzekała.Co mi się w tej bitwie NAJBARDZIEJ podobało?-Różnorodność przeciwników-Orkowie,Trolle,Zdeformowane Trolle,Gobliny najemne,Ogry itd...

POWRÓT THORINA-Wg.mnie najlepsza scena z filmu.Szepty w jego umyśle i zrzucenie korony jeszcze bardziej wcisnęło w fotel.Bunt Kiliego i pogodzenie się kompanii również przypadło mi do gustu.

POJEDYNKI BOLG VS LEGOLAS I AZOG VS THORIN-Ten pierwszy nie był wcale taki zły.(Sposób zabicia Bolga :) )Ale Legolas i Grawitacja? Nojgorsza scena z Trylogii Hobbit.Zdecydowanie.
Azog Vs Thorin-O tym już pisałem w innym moim temacie.

ŚMIERĆ BOHATERÓW-
FILI-Hmm..Trochę za krótko
Kili-Nawet,nawet
Thorin-ŁZY ŁZY,ŁZY,ŁZY Od tego momentu całą salę opanowała cisza.Już do końca seansu.No oprócz jednej dziewczyny która wrzuciła popcorn nie do tego pojemnika i rżała z tego jak koń.

ZAKOŃCZENIE-Jest Ok ale odczułem niedosyt.Fajne pożegnanie Bilbo z Kompanią nie starczyło.Ale za to podróż powrotna była ciekawa. Licytacja-Nie wiem dlaczego ale ta scena nie była tak "pyszna jak inne z taj trylogii.Coś było nie tak.

Epilog.-Bardzo dobre połączenie Hobbita z trylogią LOTR

Pamiętajcie że to tylko MOJA ocena

Gdyby nie sentyment oceniłbym film na 9.Alfrid i akrobacje to największe minusy filmu.Wg mnie jest to najlepszaczęść trylogii.Aktorstwo wybitne,soundtrack lepszy od Pustkowia,gorszy od Podróży.
Proszę,doceńcie że pisałem tą recenzję 2 razy :(

Pozdrawiam i dziękuję za uwagę! Thorin3 :)

thorin3

W sumie to... trudno się nie zgodzić z tym co piszesz.
Jak dla mnie dobrze napisane, szczególnie, że widać iż pisałeś to prosto z serca :)

ocenił(a) film na 7
Suweren1

Bardzo dziękuję :)

thorin3

Świetna recenzja, szkoda że Ci nie zapisało poprzedniej. Tez tak czasem mam :P
I widze, ze mój sposób na zaskoczenie tytułem został wykorzystany hehe :D
Te riposty, które opisałes w 10 punktach, wywołały u mnie najwieksze emocje. Czułem, jak wszystko sie we mnie kumuluje :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Chyba już nikt się nie nabierze :)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Fajnie że recenzja Ci się podobała :)

thorin3

Podoba mi się to, co jest prawdziwe. A Twoja recenzja jest prawdziwa.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Byłaby dłuższa gdyby nie Filmweb :(

kamilxxx09

Facepalm.

użytkownik usunięty
klaus_kinski

Szkoda cierpliwości na fanatyków.

"Podoba mi się to co jest prawdziwe. A Twoja recenzja jest prawdziwa."

Zaraz zacznie modlić się do tego filmu.

Nie chciałem się wtrącać w ich tematy ale to zdanie po prostu mnie zniszczyło. Ten patos i żar prawdziwej niziołkowej wiary w wielkość tego filmu.

ocenił(a) film na 7
klaus_kinski

Pisałem że jest to MOJE zdanie.Ja twoje szanuję.Rozumiem że film Ci się nie podoba.

thorin3

Ale thorin ja nie mam nic do Twojej recenzji - jest w porządku.

Rozbawił mnie tylko patos w zdaniu Kamila o prawdzie.

ocenił(a) film na 7
klaus_kinski

Aha.To sorry :)

klaus_kinski

Czy ja ci juz nie napisałem, byś nie pisał w naszych tematach i nie odpisywał na moje posty? Tak trudno zrozumieć? Moze przeliterowac, panie "mój autorytet to pedofil Klaus Kiński"?

kamilxxx09

Nisko upadasz z tymi odzywkami.

Nie będę się zniżał do tego poziomu. ;)

klaus_kinski

Twoje prowkacje na mnie nie działają. Nie zasmiecaj porządnych tematów. Żegnam.

kamilxxx09

Jakiś ty porządny to już pokazałeś niemalże wyzywając mnie od pedofila (pisząc te bzdurne teksty o autorytecie, choć wiesz że dowiedziałem się o tym niedawno i zrobiłem nowe konto - które już zacząłeś zgłaszać jako multikonto).

I tyle, co tu więcej gadać z trollem.
Mam nadzieję że więcej nie będziemy już rozmawiać bo od samej wymiany zdań z Tobą czuję się głupszy.

klaus_kinski

Jeszcze kłamstwa piszesz. Nigdzie cię nie wyzywałem od zandych pedofili.
Kolejna twoja prowokacja. Zakończ temat.

kamilxxx09

Klaus Kinski był uznawanym, wybitnym aktorem. Niedawno wyszła informacja o tym że był pedofilem i z tego powodu założyłem nowe konto - ponieważ nie da się zmienić nazwy konta. Czekam aż odblokują mi liczbę komentarzy zanim na stałe się na nie przerzucę.

Dobrze o tym wiesz, mimo to piszesz ciągle że pedofil jest moim autorytetem.
Trudno o bardziej ochydne, obraźlliwe i prymitywne wyzwisko. Tym bardziej gdy wiesz że kłamiesz. Pokazałeś tylko jakim jesteś człowiekiem.

Teraz już wzbudzasz we mnie obrzydzenie.

Bez odbioru.

klaus_kinski

Ach walki fanbojów i hejterów.
Już przypominam sobie za co tak bardzo uwielbiam filmweb. :)

donmaslanoz14

Już na jego posty nawet nie odpowiadam. Nie warto.

kamilxxx09

Jesteś beznadziejnym przypadkiem.

Żegnam.

donmaslanoz14

Pierwszy raz skomentowałem jego wypowiedź, poza tym starałem się kulturalnie prowadzić dyskusję (w moich tematach, tych jego ekstaz po każdym kolejnym seansie nie chciało mi się czytać).

Ale jak już od pedofila wyzywa to jest kompletna przesada.

Mi osobiście nie przeszkadza czy ktoś lubi film czy nie - każdy ma prawo do własnej opinii.

ocenił(a) film na 7
klaus_kinski

Wiesz co zgadzam się z tobą co do tego Kamila, ale teraz to już przesadziłeś. Po co człowieku wtrącasz się w rozmowę wiedząc że wywołasz tym konflikt, który prowadzi donikąd. Jeżeli chcesz się z nim pokłócić to idź na FB i z nim gadaj, a nie tutaj. Myślę, że robisz to z premedytacją, aby zaśmiecać tę stronę pod przykrywką po przezywania się z kimś. Naprawdę obaj jesteście żałośni.

darkigor

Toć wcześniej ani razu nie pisałem w jego tematach, teraz jedyny raz zażartowałem, jakoś nie mogłem się oprzeć.

Myślisz że jak ktoś do mnie wyskoczy z żartem to wyzywam go od pedofilów czy czegoś podobnego?

użytkownik usunięty
klaus_kinski

To jego taktyka obronna. Inaczej nie umie.

ocenił(a) film na 7
klaus_kinski

Ale ty przecież wiesz, że będzie tak się zachowywał więc po prostu nic do niego nie pisz proste :D.

darkigor

Masz rację, nie ma innej rady.

klaus_kinski

No dobra, ale czemu masz w nazwie imię i nazwisko pedofila?

bartoszcyc8

Bo konto założył 5 lat temu. A wtedy jeszcze nikt nie wiedział o ekscesach Kińskiego. A Jako że kiński wczesniej był uważany za genialnego aktora to przyjął taki nick. Proste. Teraz się o tym dowiedział i ponieważ nie chce mieć juz tego konta to założył drugie.

HellDeath

Dokładnie. Sam byłem zażenowany jak o tym usłyszałem.

A przez pierwsze 30 dni nowego konta jest limit 6 komentarzy na dobę i nie można nic pisać w blogu, dlatego piszę jeszcze na tym.

klaus_kinski

Limit wypowiedzi znika po 3 miesiącach.... niestety trzeba się trochę przemęczyć.

HellDeath

Po miesiącu chyba wzrasta dwukrotnie albo trzykrotnie.

Może mi wystarczy od biedy, nie będę musiał tłumaczyć co chwilę że nie popieram życiorysu Kinskiego.

klaus_kinski

Szczerze? Nie widze powodu dla ktorego zalozyles nowe konto. To TYLKO nieszczesliwy przypadek polegajacy na tym, ze aktor ktorego lubisz i szanujesz okazal sie pedofilem. To kim byl prywatnie nie powinno odbierac mu chwaly za to jakim byl aktorem. Dlatego olej typa i sie nie stresuj tym co pisze.
Pozdro!

ocenił(a) film na 3
MrBaggins

Wychodziłem z założenia że z każdym człowiekiem da się dogadać.

Pierwszy raz ktoś mnie faktycznie zirytował na forum filmwebu. Jeszcze nie widziałem takiej złośliwości i zakłamania jak u Kamila.

Ale cóż, jeśli jak twierdzi "Bitwa Pięciu Armii odmieniła jego duszę i zmieniła jako człowieka" to może w tym problem. Patrząc na jakość filmu może miał na myśli że wcale nie zmieniła go na lepsze... :)

Też podrawiam

Moje nowe konto :D

ocenił(a) film na 7
_nascimento

Twoje? Fajny tekst o Azogu i Generale :D

thorin3

Tak, napisałem to w nagłym przypływie weny. :P

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Z tego co mi się wydaje to jest forum. I każdy może komentować co mu się tylko podoba. Ty nie będziesz o niczym decydował.

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Kamil zobacz sobie moją recenzje ;)

kamilxxx09

Wyjaśnij proszę jak recenzja może nie być prawdziwa ???

ocenił(a) film na 4
wort801

Wort ale Ty jesteś "głupi". Każda recenzja, która niesie za sobą krytykę Hobbita jest przecież zwykłym hejterstwem i prowokacją, więc nie może być prawdziwa, bo wiadomo, że Hobbitty to najwybitniejsze dzieła, które cytuję "zmieniają ludzką dusze i spojrzenie na świat. Sprawiają, że stajesz sie lepszym człowiekiem, bo stajesz sie uwrażliwiony - na piękno, na nature, na ludzi." Czytaj czasem jego wypowiedzi. Oprócz obrażania innych pisze czasem i takie banialuki. Można się nieźle pośmiać.

Belief

No masz racje jestem "głupi : jakim trzeba być człowiekiem żeby nie doceniać hobbita :)

ocenił(a) film na 4
wort801

Takim o sercu z kamienia. Też cytat z niego.

Belief

:) czasami myślę że kamilxxx09 nie wie co oznaczają słowa jakie piszę na forum albo z tych nerwów piszę kłopoty........

ocenił(a) film na 4
wort801

Po prostu jest płytkim człowiekiem, który dodatkowo mało w życiu przeżył, dlatego zwykłe rzeczy mają u niego rangę wielkich przeżyć. Albo jest to już chory fanatyzm. Jedno z dwóch. Nie wnikam.

ocenił(a) film na 7
Belief

Elrond :)

http://31.media.tumblr.com/a47dfc1911b7a9ef82d018dce9f1c303/tumblr_n35ewnXqCn1qd y86vo1_500.jpg

ocenił(a) film na 4
thorin3

uuu a skąd to jest? Nie podoba mi się szarfa i ten zmyślny łuk. Wygląda jak samuraj :P. Ale reszta super. :)

ocenił(a) film na 7
Belief

No właśnie. :) Ten łuk beznadziejny.