PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249833
5,5 53 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Niech mi ktoś wytłumaczy film który ma ograniczenie wiekowe od 15 lat z dubbingiem? Czy te dzieciaki nie umieją czytać, film super czekałam na niego cały rok nastawiłam się pójdę na z napisami a tu jak pech to pech coś im się poknociło z filmami i przysłali do kina bez napisów ale z dubbingiem niestety musiałam oglądnąć jestem z poza miasta więc trochę mi się nie opłacało jeździć tak "na pusto". Wszystko byłoby super gdyby nie ten dubbing cały efekt mi niszczył.

galadria44

Hobbit od 15? Moim zdaniem powinien być od 7 ewentualnie 10.

lolmiki

Bo jest od 7+. Widać poza miastem jakieś błędne informacje w internetach :))))

niedobitek_1

tylko w Polsce, bo ogólnie PG13

niedobitek_1

Nie żadne błędne informacje tylko samo kino tak podaje. Ale i tak moim zdaniem Hobbit nie powinien być z dubbingiem a jak już to najwyżej parę seansów a nie większość.

galadria44

Jakie kino tak podaje??? A co do Dubbingu to się zgadzam. Sam byłem na wersji z napisami. Ale zważ na to Galdrio44, że książka Tolkiena "Hobbit" to jest książka przeznaczona dla dzieci. Film tez poszedł w tę stronę, więc dubbing poniekąd jest uzasadniony. Siedmiolatkom może być trudno przez prawie 3h nadążać za napisami.

niedobitek_1

Ok ale co z tymi którzy chcą film oglądnąć z napisami, w zeszłym roku "pustkowie Smauga" było po równo z napisami i dubbingiem i było dobrze a teraz przez tydzień wyświetlania tylko jeden seans z napisami a do tego przez czyjeś niedopatrzenie było też z dubbingiem, no przepraszam ale czuję się dyskryminowana, jeszcze dodam że kino było prawie pełne a ludzie byli oburzeni takim obrotem sprawy.

galadria44

No... Tak bywa poza miastem...

niedobitek_1

Aleś się czepił. Kino jest w mieście, więc się odczep.

galadria44

PG 13

galadria44

Czy było to Krosno i "słynne" kino Sokół? Miałem taką samą sytuację na seansie 30 stycznia. Myślałem, że mnie krew zaleje.

_Antares_

A najlepsze jest to że w drugim kinie będzie leciał Hobbit i to tylko z napisami!!!!!

galadria44

Jeśli film Ci się podobał, a w drugim kinie będzie z napisami, to idź jeszcze raz. A poza tym film widziałem w niedużym mieście (Nowy Sącz), a było 5 wersji do wyboru (dubbing/napisy, 2D/3D i jeszcze 48 klatek), także lekkie "zdziwionko".

wouters

Żeby jeszcze puścili wcześniej to by było super niby puszczają wcześniej (godzinę) ale się zastanawiam może bym poszła, "sokół" zaoferował jako rekompensate że na ten sam bilet można iść za darmo .