PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249857
5,5 53 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Co stało się z Królestwem Krasnoludów po Bitwie Pięciu Armii?

Jaskier16

Dain Żelazna Stopa został królem.

Jaskier16

No właśnie...

Jaskier16

Skup się na akrobacjach Legolasa i nie zawracaj sobie głowy pierdołami.

Jaskier16

Do tej pory nie mogę pojąć, jak można było tego nie wyjaśnić, przecież to wyjątkowo ważne. Sama czytałam książkę, więc wiem, jak pokończyły się różne wątki, jednak w filmie powinno być to zawarte, wystarczyłoby chociaż wspomnieć o tym w jakimś dialogu.

Yennefer_123

też uważam, że to być powinno. Ale nic, trza czekać na EE. Po EE Bitwy oczekuję, że Bitwa okaze sie najlepsza z całej trylogii, chociaz juz teraz stawiam ją na ówni z Podróża.

kamilxxx09

Również czekam na EE, ale jednak to powinno być już w wersji kinowej, tak samo jak pogrzeb krasnoludów, zamiast tego powinni wyciąć niektóre sceny z Alfridem lub Legolasem i to je ewentualnie wstawić do wersji rozszerzonej, jeśli już muszą.

Yennefer_123

Już nawet nie musieliby wycinac, wystarczyłoby gdyby film był te 10 minut dłuższy, jak miał być na początku (nawet 15). Selekcja materiału okazała się być dobra, ale nie aż tak dobra jak np. w Podróży. Niemniej jednak film zrobił na mnie duże wrażenie, wywałał mnóstwo pozytywnych emocji, więc niczym sie nie martwie. Czeka nas jeszcze 30 minut filmu :D

Jaskier16

Dain II Żelazna Stopa został królem po śmierci Thorina, poległ w bitwie pod Dale w czasie wojny o pierścień, a jego następcą został Thorin III. Później był jeszcze Dain VII i za jego czasów krasnoludowie opuścili Erebor i wyruszyli do Khazad-Dum (Moria). Dalej nie wiadomo :)