Do tej pory nie mogę pojąć, jak można było tego nie wyjaśnić, przecież to wyjątkowo ważne. Sama czytałam książkę, więc wiem, jak pokończyły się różne wątki, jednak w filmie powinno być to zawarte, wystarczyłoby chociaż wspomnieć o tym w jakimś dialogu.
też uważam, że to być powinno. Ale nic, trza czekać na EE. Po EE Bitwy oczekuję, że Bitwa okaze sie najlepsza z całej trylogii, chociaz juz teraz stawiam ją na ówni z Podróża.
Również czekam na EE, ale jednak to powinno być już w wersji kinowej, tak samo jak pogrzeb krasnoludów, zamiast tego powinni wyciąć niektóre sceny z Alfridem lub Legolasem i to je ewentualnie wstawić do wersji rozszerzonej, jeśli już muszą.
Już nawet nie musieliby wycinac, wystarczyłoby gdyby film był te 10 minut dłuższy, jak miał być na początku (nawet 15). Selekcja materiału okazała się być dobra, ale nie aż tak dobra jak np. w Podróży. Niemniej jednak film zrobił na mnie duże wrażenie, wywałał mnóstwo pozytywnych emocji, więc niczym sie nie martwie. Czeka nas jeszcze 30 minut filmu :D