Nigdy sama nie wybrałabym się na Hobbita Bitwę Pięciu Armii gdyby nie mój mąż, który lubuje się w takich filmach. Jakiś czas temu na tvnie obejrzeliśmy wspólnie 1 część, która bardzo mi się spodobała. Dopiero w tamtym tygodniu zdecydowałam się obejrzeć część 2, która spodobała mi się jeszcze bardziej niż 1. Trochę wątpiłam w pójście do kina na ostatnią część Hobbita, bo nigdy nie przepadałam za tego typu produkcjami i aż wstyd się przyznać, ale nigdy nie widziałam Władcy Pierścieni i zawsze wychodziłam z pokoju, kiedy mąż puszczał tę serię na dvd.
Jestem zachwycona tą produkcją. Efekty niesamowite a krajobrazy przepiękne. Co chwila ktoś rzucał czary, a walk na miecze i siekiery było potwornie dużo, co bardzo mnie wciągneło w ten film. Nie spodziewałam się tak długiej i wielkiej bitwy. Coś wspaniałego! Musicie to zobaczyć.
Ode mnie dyszka.
Cieszę się że istnieją ludzie którzy tak sądzą :-) a tak przy okazji jaka ocena?
Lol mam IQ ponad 130 i tez mi sie podoba...
Wiec Twoj argument jest z dupy wziety.
Jest niezly chociaz jest to oczywiste naciaganie historii z ksiazki czy odcinanie kuponikow po WP.
;]
"...a walk na miecze i siekiery bylo potwornie duzo, co nardzo mnie wciagnelo w ten film..."
Masz mistrza za ten komentarz. Czyli jakby walczyli 5 godzin na siekiery to byloby dopiero arcydzielo!
Niestety ide na niego z dziecmi i po tym komentarzu szkoda mi 2 godzin w kinie.
Teraz wiem dlaczego ludzie nie czytaja ksiazek, bo nie ma tam efektownych bitew na siekiery... a jesli sa to trzeba je sobie wyobrazic... ;-)
Ciekawe czy bedzie choc 10% inteligentnych doalogow?
Najpierw trzeba pisać inteligentne komentarze żeby rozumieć inteligentne dialogi :)
Komentarz jednego użytkownika potrafił u Ciebie wyrobić sobie opinie na temat filmu do tego stopnia, że jesteś zdecydowana go nie obejrzeć? Tak, w tym filmie jest wiele scen batalistycznych, może to będzie nowość ale nosi w tytule słowo BITWA. Jednakże na tle tego całego gówna, które obecnie wychodzi to wartości jakie przekazuje są przynajmniej dobre. Są rozmowy i sceny traktujące o przyjaźni, o destrukcyjnej roli bogactwa, o wymarłym dziś pojęciu takim jak jakim był honor, o miłości i bólu z nim związanym itp itd. Więc jeżeli wolisz zabrać dzieci na "Szefowie wrogowie 2" albo "Głupi i głupszy" to droga oczywiście wolna.
Mam nadzieje, że nie jesteś rodzicem, który zabiera swoje 6-7 letnie dziecko do kina gdzie się zabija innych.
Maja 14 lat... ale tez masz racje, wolalbym by dzisiejsze kino promowalo cos wiecej niz "bitwy na siekiery"...
Niestety w dzisiejszych czasach coraz więcej bajek dla dzieci pokazuje coraz to więcej przemocy.
A kto powiedział, że Hobbit to bajka dla dzieci? Zresztą niech wiedzą co ich czeka za 30 lat jak lewacka polityka doprowadzi do stworzenia Zjednoczonych Emiratów Unii Europejskiej i dekapitacji każdego "niewiernego".