PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249778
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Szanuje reżysera Jackson za trylogię Władcy pierścienia i Hobbita nie wiem co się stało w ostatniej części Hobbita wszystko wyglądało kapitalnie do sceny bitwy , mało armii skakany obraz szkoda że bitwa dłużej nie trwała , armie sobie walczyły nie wiemy jakie były straty po obu stronach mogli wszystkich pokazać
końcówka też słaba nie wiemy czy ludzie i elfy dostały złoto co się stało z górą kto nią rządził , śmierć Torina, co z kamieniem góry
Coś się musiało stać z reżyserem brak kasy albo zmęczenie trylogiami ,konflikty w ekipie. Myślałem że to będzie tak jak Władca Pierścieni Powrót Króla wszystko dopieszczone do ostatniego szczegółu ???????????????

ocenił(a) film na 6
konan222

Będzie dopieszczone w wersji rozszerzonej na bluray.
A co do Twojego postu - mam identyczne zarzuty.
Ostatnie z bitwy co widziałem to garstka krasnoludów atakujących na czele z Thorinem; a potem 5-cio sekundowy zrzut Boern'a z orła i tyle - można powiedzieć że bitwa została ucięta w połowie na rzecz solówek Thorina, Filiego i Legolasa i tego zarzutu nie da się obalić; w LOTR po ważniejszych bitwach były sceny z poległymi, pogrzeby itd. a tu nawet królewski pogrzeb wycięli.
Rozumiem że to pewnie ze względu na nadchodzący extended cut, ale tym razem Jackson przesadził.