PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249869
5,6 60 krytyków

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jak myślicie, czy powstała by kiedyś pełnoprawna gra nawiązująca do trylogii Hobbita i Władcy pierścieni? Nie chodzi mi o Lego ;D... lecz o grę z otwartym światem ( lub liniowym) z grafiką najnowszego wiedźmina albo coś.. No wiecie o co chodzi ;D macie jakieś wycieki albo coś? Ciekaw jestem i nie tylko chyba ja.. ;DD

DerdziuV2

Dziwię sie, że do tej pory nic takiego nie powstało. Przeciez mieliby z tego kase z pewnością.

kamilxxx09

Może twórcy Shadow of Mordor się na to zdecydują? Bo ta gierka już im przyniosła duże zyski ;)) a co dopiero gdy sięgną po Hobbita albo Władcę... Zagranie obowiązkowe dla każdego fana sagi haha ;D

DerdziuV2

SoM to bardzo dobra gra, jednak oby nikt już nie sięgał po te powieści w innym celu niż ich lektura.

DerdziuV2

Nom, ale ja właśnie oczekuję na coś wiernego ksiazkom lub filmom o Śródziemiu, a nie osobne historyjki.
Generalnie to z Lotra chyba nic takiego nie wyszło. Przynajmniej niczego o czymś takim nie słyszałem. Jedynie z Hobbita gra z 2004 roku, która jest dosyć wierna ksiazce, jednak ma juz 11 lat, grafika sie zestarzała no i generalnie gra jest dla średnio wymagajacych graczy. Mnie się tam podoba, ale dzisiejsi gracze pewnie by ją wyrzucili przez okno, gdyby to zobaczyli :)

kamilxxx09

No ja też chciałbym żeby ktoś sięgnął po dzieła PJ ;)) ehh ale aktualnie żadnej najmniejszej wzmianki o tym ;/

DerdziuV2

I wątpię, żeby cokolwiek powstało na podstawie filmu lub książek.

kamilxxx09

"Generalnie to z Lotra chyba nic takiego nie wyszło."
Jak to nie: http://www.filmweb.pl/videogame/W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni%3A+Dru%C5%BCyna+Pier %C5%9Bcienia-2002-606906

Kjcdudbjsdv

Ale o czym to jest dokładnie?

kamilxxx09

Nie znasz tej gry? Jest na podstawie Drużyny Pierścienia (książki). Polecam. Równie dobra jak Hobbit z 2004.

Kjcdudbjsdv

Musze zerknąc :D

Kjcdudbjsdv

Mało ciekawe. Tam wgl są takie elementy jak w filmie lub ksiazce, czy jest to gra luźno z nimi związana? No bo Hobbit z 2004 jest dość wierny ksiazce. W zasadzie nawet jesli czegoś nie ma w poszczególnych poziomach, jest przedstawione w formie krótkich historyjek lub naprawdę klimatycznych animacji.
No bo wiadomo - osobny rozdział w grze przygodowo-platformowej z takim Gollumem czy z Rivendell byłby trochę bez sensu.

kamilxxx09

Gierka tak jakby jest na podstawie filmu ale jest rozszerzona o wątki z książki :))

DerdziuV2

Rozumiem. Dzieki za info. Jeszcze poczytam o niej.

kamilxxx09

https://www.youtube.com/watch?v=zmXbdSCo4ag obczaj let's Play u Seta ;D

DerdziuV2

Dubbing z gry Hobbit :D

kamilxxx09

Serio? Nie zwróciłem uwagi, ale głosy tu są trochę dziwnie dobrane ale ujdzie !! :D

DerdziuV2

Głos Gandalfa jest taki sam jak w grze Hobbit z 2004. Musze przyznac, ze dubbing w w grze Hobbit jest o wiele lepszy niz ten z filmów. Naprawde mi sie podoba :)

kamilxxx09

A kojarzysz takie gierki jak Władca pierścieni Podbój albo Władca pierścieni Wojna na północy? :D Jedna i druga bardzo dobra ;DD tylko ja i inni byśmy chcieli.. jak to bartoszcyc ujął gierkę dorównującą Skyrim'owi ;DD rozumiesz.. Fabuła pal licho, ale otwarty świat Śródziemia z doskonałym RPG gdzie można wybierać i tworzyć bohatera zarówno ludzi jak i orków :D

DerdziuV2

W Wojnę na północy grałem, o tej pierwszej nie słyszałem. Wojna całkiem spoko, ale nie do końca mój typ :P

No, ja też chciałbym, żeby zrobiono w końcu Hobbita lub Lotra jak np. Wiedźmina, ale to na razie tylko marzenia :)

kamilxxx09

Jak PJ nakręci tą swoją nową trylogię, to może by coś takiego powstało :)) w końcu chyba każdy film tego typu otrzymuję grę :D

DerdziuV2

haha :)

Kjcdudbjsdv

Gierka zajebista, grałem jak byłem młodszy i grafika wtedy miażdżyła haha :D

DerdziuV2

Słyszałem że będzie sequel SOM.

thorin3

Będzie? Skąd wiesz?

Kjcdudbjsdv

W sumie to było do przewidzenia. Oby tylko twórcy SoM nie poszli w ślady Ubisoftu...

Edin181

To wiadomo że powstanie, ale wątpię że będzie się kierowało tym samym bohaterem

DerdziuV2

Zbędna.

Zależy dla kogo :) a powiedz mi interesujesz sie światem GEJmingu? Jesli tak to nie wierze że nie chcesz obegrać takiej gierki ;)

DerdziuV2

Najpierw niech mi ją pokażą, a potem pogadamy o chceniu.

DerdziuV2

Ja gram dużo i nie chcę, aby w jakikolwiek sposób te książki były wykorzystywane. Niech deweloperzy pozostaną przy produktach typu Shadow of Mordor.

lolpus

No a tych pomniejszych gierek lego to sie nie czepiacie ;(( ... wyjdzie na to samo ;)

DerdziuV2

Primo, gry LEGO są robione na podstawie filmów.
Secundo, mają specyficzną, zabawną, formę.
Tertio, skoro już są gry LEGO na podstawie filmów i gry od EA na podstawie filmów, to po co robić kolejne?
Quarto, na co to komu? Film to film, książka to książka. Niech i gry robią o czymś innym.

DerdziuV2

eeeeeeeeeeee

http://en.wikipedia.org/wiki/Middle-earth_in_video_games#List_of_video_games

Xoxoxox

O tych grach wiem ;)

Xoxoxox

No, w sumie jest już sporo gier o śródziemiu ale w większości są bardzo stare. Chciałbym zagrać w grę na podstawie filmów PJ a nie w jakąś z wyssaną z palca historyjkę jaką przedstawia Shadow of Mordor.

Thorondor

Ja tak samo, co nie zmienia faktu że Shadoe of Mordor jest naprawde dobrą gierka z piękną i klimatyczną grafiką (tylko na nowe gen. ; p)

DerdziuV2

No i PC. :P

Thorondor

Tzw, filmówki mają to do siebie, że:
a) z oczywistych przyczyn wypuszcza się je w okolicach premiery filmu
b) co do zasady są cienkie jak sik pająka

W związku z powyższym nie liczyłbym na kolejną grę bezpośrednio nawiązującą do filmowego Władcy Pierścieni.

IMO jedyne godne uwagi pozycje dla miłośnika tolkienowskiego świata to fanowskie modyfikacje do innych gier, tzn:

Third Age Total War pod Medieval 2 Total War:
https://www.youtube.com/watch?v=lky9diYN6Qo

i The Last Days of the Third Age pod Mount and Blade
przy czym ten ostatni koncentruje się na oddaniu klimatu książek, a nie filmów Jacksona

DerdziuV2

Jakiś dobry RPG w stylu dragon age .... i zwiedzanie lokacji O.O
Musieliby tylko zatrudnić do tego Johna Howe'a i Alana Lee.

kordrum

No :DD ale tylko sobie to wyobraź, gdyby do tego jeszcze się postarali z grafiką i ogólnie z rozgrywką ;)) wyszła by gra prawie idealna haha ... no ale na razie nie możemy się niczego takiego spodziewać ;/

DerdziuV2

A kto miałby być bohaterem? :)

bartoszcyc8

A może tworzenie własnej postaci ? haha :D

DerdziuV2

A na początku wybierz rasę:
Elf Człowiek Krasnolud Ork
Coś podobnego jak w Skyrim. :D

bartoszcyc8

Nom, ei serio zajebiste to by było.. Sandbox i do zwiedzania Bree, Shire, Gondor, Rohan... tylko pomarzyć haha

DerdziuV2

Chcesz grę opartą o książki i filmy, z możliwością tworzenia własnego chara?

lolpus

Nie, to chcę ale chodzi mi o oddzielną opowieść :D