PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249910
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Helios

ocenił(a) film na 6

Czy orietuje sie ktos dlaczego nie mozna rezerwowac seansu w kinach helios ?

domi7553

Tez to zauważyłem, chociaz w niektórych Heliosach można robić rezerwację.
Dlatego wolę multikino - tam spokojnie można rezerwowac.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Multikino, a idź pan z tym kinem, w porównaniu do Cinema City to to się nie umywa - jakość, obsługa, formaty.

JBridges

Ja bym powiedział własnie na odwrót. W Multikinie masz lepsze fotele, ściany nie wyglądają jak w teatrze, ogólnie jest nowocześniej, a fotele nie klapią po tyłku.
No ale sam stwierdziłeś, ze byłes w Multi 7 lat temu, no iwęc idź i przekonaj się sam.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Byłem i już nie pójdę. Do dzisiaj jednak słyszę negatywne komentarze znajomych. |Obsługa fatalna, zamawianie biletów utrudnione, jeśli sćiany w Cinema przypominają teatr to świetnie bo uwielbiam teatr (nie potrzebuję greenscreena by docenić sztukę), fotele w cinema są zdecydowanie wygodniejsze, nie jest tak cholernie zimno jak w multikinie, a sama nowoczesność? Zdecydowanie Cinema City. Ty chyba w ogóle w CC nie byłeś a wyrokujesz. Ty mówisz o nowoczesności? W CC jest nieporównywalnie więcej formatów do wyuboru. Dzięki temu widziałęm hobbita w 3dhfr oraz w imaxie czego ty raczej nie widziałęś bo chodzisz do dennego i przestarezałego mk.

JBridges

No niestety, ale to same bzdury. Liczba formatów jest własnie większa w multikinie, a seanse 3D są popołudniami i wieczorami, a nie tylko wiecozrami jak w CC. Obsługa jest taka sama. Nikt Ci pod nos jedzenia przynosić nie będzie. Moze u Ciebie ludzie różnią się osobowością, ale to już kwestia ludzi, a nie sieci kina.
Ponadto w multikino wygląda jak prawdziwe kino XXI w., bez teatralnych kotar. Poza tym w multikinie HFR też jest dostepne.
I ustalmy jedno - u Ciebie widocznie jest jakieś nedze multikino i dlatego je tak oceniasz. Ja oceniam z perspektywy sieci.
Już nie wspomnę o tych stardawnych fotelach klapiących po tyłku. W Multi przynajmniej sa profesjonalne.

JBridges

Zreszta, nie będe się o to sprzeczał, bo chyba mówimy o pojedynczych kinach, a nie o całych sieciach. U mnie w multikinie jest fantastycznie - konkretna obsługa, profesjonalne wygodne fotele, bardzo dobra jakość obrazu i dźwięku oraz 3D. Tyle.

ocenił(a) film na 4
JBridges

Multikino to dno w porównaniu do Cinema City. W ogóle obraz jest dużo gorszy. Zawsze CC jak tylko mogę. Ale na Hobbita chyba będę zmuszona iść do multikina. Chciałam iść na 3d, ale jak pomyśle jak slaby obraz jest przy normalnym seansie 2D to za 3D chyba podziękuję. Oni nawet porządnej promocji nie potrafią zrobić. Do tego te klaustrofobiczne sale, duchota bo klima słabo działa przy pełnej sali. I jeszcze te reklamy walą do 40 minut. No kur.... ;/ Do multikina to chodzę za "karę".

ocenił(a) film na 3
Belief

Dokładnie. Jakość 3d w mul;tikinie jest naprawdę fatalna i ludzie bzdury piszą ze 3d jest dobre jak chodzą oglądać do multikinma. Wystarczy iść i na własne oczy się przekonać.

ocenił(a) film na 8
JBridges

Tu muszę się zgodzić, 3d w multikinie to naprawdę tragedia.

ocenił(a) film na 4
Kolpor

O dzięki. Parę dni temu pytałam czy może jednak warto iść na 3D w Multikinie. Ale skoro pojawiło się słowo "tragedia" to chyba załatwia sprawę.

Kolpor

Serio? A ja myślałem, że to od filmu zalezy :P Jakoś nie raz byłem i 3D prezentowało naprawdę wysoki poziom. Przykłady: Strażnicy Galaktyki, Niesamowity Spider man 2, czy Hobbity.

ocenił(a) film na 6
Belief

A ja ci powiem, że dla mnie nie ma różnicy. CC i multikino to dla mnie to samo ;/ jedyne co lubię to stare kinepolis które teraz przejęło CC, ale dzięki bogu wszystko jest jak wcześniej czyli w sumie tylko właściciel się zmienił. Po przed premierze Hobbita zapewne udam się do Kinepolis na hobbita w 3D 48 ;)

ocenił(a) film na 4
calays

No bo to takie dwa kina masowe (sieciówki- tak to się nazywa?). Mimo wszystko Multikino jest w tyle za CC. Nie znam kinepolis, ale te małe kina mało zarabiają a co za tym idzie nie wsadzają kasy w remont. Tez miałam kiedyś swoje małe kino niestety po latach braku remontu nie da się tam już wysiedzieć. A lubiłam tam chodzić. Przynajmniej nie było tyle hołoty która do tych sieciówek akurat ciągnie jak muchy do g... :P

ocenił(a) film na 6
Belief

A takie tam ... malutkie :P

http://szukamnoclegu24h.pl/sites/default/files/atrakcje_foto/aaa.jpg

http://icity.pl/media/images/place/6379/635942073cac3e2a936f40311a91acca87ce5b87 _org.jpg

http://i.iplsc.com/-/000036A84A2IB4NW-C102.jpg

http://farm1.static.flickr.com/112/261515265_03bfbeb893.jpg

http://www.starwars.pl/kinepolis-premierae3/Bkinepolis1_0007.JPG

;)

ocenił(a) film na 4
calays

Stara, to Twoje kinepolis to widzę przejęło Cinema City :] I jest umieszczone w molochu, to się ma nijak do małych kin. :]

ocenił(a) film na 6
Belief

No pisałam powyżej, że zawsze wolałam Kinepolis, i teraz przejęło je CC ale dzięki bogu wszystko jest po staremu :)

Ja tam nie wiem, zawsze ktoś mógł się pokusić o małe przebudowy i z takich wielkich sal porobić jeszcze parę aby było więcej. Ale na szczęście standard (jak dla mnie) został a nazwa tylko i właściciel inny ;P

ocenił(a) film na 4
calays

Właściciel który za jakiś czas remont zrobi bo go stać :)

P.S. Udanego seansu. Napisz później recke co? Akurat jesteś jedną z niewielu osób podchodzących do tego filmu normalnie, widzącą jego wady i zalety. Bez fanatyzmu i hejterstwa. :)

ocenił(a) film na 6
Belief

OK, bardzo chętnie napiszę co nieco ;) choć obawiam się, że nie jestem do końca obiektywna wobec postaci Tauriel i tu może pójść mały hejt :P ale mam nadzieje, że ewentualnie zostanie mi to wybaczone :)

ocenił(a) film na 4
calays

Hejt na nią to oznaka zdrowej reakcji na głupotę, więc tym się nie przejmuj :P

ocenił(a) film na 6
Belief

Nie śpię bo oglądam Hobbita ;p 1 część już za mną pora na pustkowie!

ocenił(a) film na 4
calays

czyli teraz najgorsze przed Tobą :P

ocenił(a) film na 6
Belief

Nie spałam!! Tylko na pająki nie patrzyłam!;p hahaha ok za chwilę 3 część Hobbita!!!! <3 aaa! Nie mogę się doczekać! ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
domi7553

Mam nadzieję że to kwestia czasu.

użytkownik usunięty
domi7553

Niestety nie podzielam tej opinii, gdyż bilety w heliosie rezerwuję zawsze bez problemu z miesięcznym wyprzedzeniem, w najlepszym rzędzie i w najlepszych miejscach :D

ocenił(a) film na 6

W jakim mieście ? bo podobno w niektórych można

domi7553

Ja już z tydzień temu zarezerwowałem w Heliosie.

ocenił(a) film na 9
domi7553

Nie można bo najpierw maraton robią, dziś :) Potem pewnie uruchomią normalnie rezerwację

użytkownik usunięty
Don_Jaras

Na normalną premierę mam bilety nie na maraton

ocenił(a) film na 4
domi7553

U mnie bez problemu zarezerwowałem w Heliosie. Irytuje mnie tylko to że na seans 2D jest mała salka.