PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250155
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Jaka muzyka z władcy pierścieni występuje w tej części ?
Ps. nie wiem czy to spojler więc nie będę zaznaczać haha :P

DerdziuV2

Jest muzyka z Lorien, jest z Shire, jest malutki fragment motywu Gondoru. I jest motyw Pierścienia.

użytkownik usunięty
latelamb

i motyw leciutki co prawda The Bridge khazad dum przy jednej z największych żałośniejszych scen w tym filmie praktycznie niezauważalny hehe

Serio? To dobrze, że nie usłyszałam w takim razie ;) Jestem pewna, że gdzieś też władowali Rivendell - bo wrzucają to w "Hobbicie" gdzie popadnie i tu pewnie po prostu przeoczyłam.

użytkownik usunięty
latelamb

tak dodano motyw Rivendell w wejściu Elronda :p

Dokładnie tego się spodziewałam :P

ocenił(a) film na 1
latelamb

A pojawia się w ogóle Sauron Theme ? ;P

DerdziuV2

Wydaje mi się, że pojawia się ta sama melodia co przy Nekromancie w pierwszej części.

ocenił(a) film na 1
latelamb

Wydaje mi się też że jakiś motyw się pojawił gdy to Thranudil wspomniał o Aragornie ;P

użytkownik usunięty
DerdziuV2

to jest motyw the Bridge Khazad dum ale bardzo słabiutki. Wydaje mi się że jak Nazgule schodzą po schodach, to jest motyw sauron theme, ale bardzo nie podobny do tego z Pustkowia co sauron pokazuje oko, ale zaś do soundtracku z Dol Guldur też mi nie pasuje, bo ten motyw jest inny.

ocenił(a) film na 8
latelamb

W " Niezwykłej Podróży " jest temat Nazguli, w " Pustkowiu Smauga " temat Mordoru, a w BPA słychać przez chwilę temat Drużyny Pierścienia, gdy jest mowa o tym, że Legolas ma szukać Aragorna ;)